Halsnæs Kommune

Ny aftale bringer sundheden tættere på borgerne i Halsnæs

Del

Fra den 4. oktober kan borgere i Halsnæs Kommune se frem til at slippe for turen på hospitalet, hvis de får behov for intravenøs behandling i form af væske eller medicin, som tilføres kroppen gennem drop eller kateter. En ny aftale giver nemlig mulighed for, at denne behandling i mange tilfælde kan gives i hjemmet af kommunens sygeplejersker.

Aftalen, som er indgået mellem Region Hovedstaden og regionens 29 kommuner, skal godkendes i hver af de 29 kommuner, inden den forventes at træde i kraft den 4. oktober. Efter at Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune har behandlet sagen den 23. august, er aftalen nu godkendt i Halsnæs Kommune.

Formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Michael Thomsen, glæder sig over aftalen, som betyder, at sundheden nu kommer tættere på borgerne i Halsnæs.

”Borgerne her i Halsnæs har længere til et hospital, end borgerne i mange af de øvrige kommuner i Region Hovedstaden har. Af den årsag er et af fokuspunkterne i Halsnæs Kommunes nye sundhedsstrategi, at sundheden skal bringes tættere på borgerne. Det indebærer blandt andet ønsket om at kunne behandle flere borgere i eget hjem. Når den nye aftale om intravenøs behandling gør det muligt at udføre behandlingen i kommunalt regi, så bliver sundheden mere nær for borgerne, fordi de slipper for en tur på hospitalet. Det er lige præcis det, vi gerne vil opnå, og derfor er jeg rigtig glad for aftalen på borgernes vegne”, siger Michael Thomsen.

Intravenøs behandling

Når man får medicin eller væske direkte ind i en blodåre gennem et drop eller et kateter, så modtager man intravenøs behandling. Denne form for behandling foregår normalt på et hospital, men der har i flere år været talt om, at det vil spare borgerne en masse transporttid i hverdagen og give dem mere fleksibilitet i forhold til behandlingen, hvis den kan foregå i eget hjem eller i et kommunalt sundhedscenter. Det bliver muligt med den nye aftale, hvor behandlingen udføres af en sygeplejerske efter vejledning fra den hospitalsafdeling, som den pågældende borger er blevet udskrevet fra. Samtidig forebygges risikoen for hospitalsinfektioner.

En del af Halsnæs Kommunes sundhedsstrategi

Den nære sundhed er en del af Halsnæs Kommunes sundhedsstrategi 2021-2030. Med muligheden for intravenøs behandling i hjemmet er sundheden rykket et skridt nærmere borgerne i Halsnæs.

Det må gerne blive til endnu flere skridt, og derfor er det et mål i strategien, at flere behandlinger fremover skal foregå i hjemmet. Det baseres på, at der overordnet set er potentiale for, at det kan lade sig gøre i fremtiden, eksempelvis via nye behandlingsformer, digitale kommunikationsformer, udgående hold og et tættere samarbejde med almen praksis og hospitalerne.

Hvis du er blevet nysgerrig på Halsnæs Kommunes sundhedsstrategi 2021-2030, så kan du læse den her.

Kontakter

Michael Thomsen, Formand i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Halsnæs Kommune. Mail: micpt@halsnaes.dk Telefon: 21 27 03 80

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum