Teknologisk Institut

Ny 3D-print rapport viser stigende vækst

Del

Årets ”3D-print bibel” - Wohlers Report 2022 - viser stigende vækst i brugen af 3D-print samt en øget brug af teknologien til industriel serieproduktion.

Tirsdag offentliggjorde Wohlers Associates dette års ”3D-print bibel” - Wohlers Report 2022. Det er 27. år i træk, at rapporten udgives, og i år viser den en stigende vækst inden for 3D-print. Væksten kan bl.a. forklares med, at teknologien i højere grad har bevæget sig fra prototyper til decideret produktion, samt at mange virksomheder under Covid-krisen fik øjnene op for, hvordan 3D-print kunne løse fx udfordringer med levering, vurderer Teknologisk Institut.

Den 425 sider lange rapport bygger på 26 års data og markedsindsigt, kombineret med et stort netværk af kontakter verden over, og igen i år leverer den ekspertanalyser omkring additiv fremstilling (AM) og 3D-print på verdensplan.

Tallene fra Wohlers Report 2022 viser, at der i 2021 var en vækst i 3D-print industrien på 19,5 procent. I forhold til 2020, som var stærkt påvirket af Covid-19-pandemien, er det en stigning i væksten på 7,5 procent.

- Som forventet er branchen vendt tilbage til en periode med fremskridt og investeringer, og denne vækst går på tværs af rumfart, sundhedspleje, bilindustri, forbrugerprodukter, energi og andre industrier, siger Terry Wohlers, Wohlers Associated, i forbindelse med offentliggørelsen.

Industrielt brug dominerer – også på Teknologisk Institut
Efterhånden som teknologien og industrien modnes, er der ifølge den nye rapport et stigende antal virksomheder, der bruger 3D-print til specialfremstillede produkter og serieproduktion.

Den tendens genkender man på Teknologisk Institut, som råder over Danmarks eneste center for Industriel 3D-print i metal.

- Jeg er glad for at se, at den samlede vækst i industrien er tilbage på sporet, og jeg glæder mig til at dykke længere ned i rapporten. Ud over at teknologien er blevet mere moden, vurderer jeg også, at mange fik øjnene op for, at lokal 3D-print kunne løse eller afhjælpe de forsynings- og logistikudfordringer, som opstod under Covid-krisen, siger Jeppe Byskov, centerchef på Teknologisk Institut.

Rapporten dokumenterer blandt andet bevægelsen fra prototyper og mod egentlig industriel produktion ved hjælp af det globale materialeforbrug til 3D-print. Her fremgår det, at forbruget af polymer-pulver i 2021 voksede med 43,3 procent. Dermed overhaler pulveret fotopolymerer – som især bruges til prototyper - som det mest brugte 3D-print materiale.

- Det er interessant at se, at polymer-pulver, som man bruger til slutprodukter i industrien, endelig har overhalet fotopolymerer, men det er ikke en kæmpe overraskelse. I flere år har der været en bevægelse mod mere industrielt brug af 3D-print, og det er også det, vi ser fra vores kunder – og pulver er simpelthen mere velegnet til de industrielle anvendelser, fortæller Jeppe Byskov.

Nøgleord

Kontakter

Centerchef Jeppe Byskov, Teknologisk Institut, mobil 7220 2865, mail: jpbn@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum