Dansk El-Forbund

Nu vil DSB have elektrikerlærlinge

Del

Ny uddannelse har åbnet flere muligheder for praktikpladser på specielle arbejdspladser

DSB beskæftiger cirka 400 elektrikere, men har hidtil ikke haft nogen elektrikerlærlinge. Det bliver der lavet om på her i 2019, skriver fagbladet Elektrikeren.

DSB er generelt i gang med at opruste på antallet af lærepladser, og til elektrikerne vil der i første omgang blive oprettet fire: To i øst og to i vest.

Men det stopper ikke der. Målet er det dobbelte antal, så der senere permanent vil otte lærepladser. Med tilføjelsen ’mindst’ foran otte: Måske oprettes der endnu flere.

Trods de mange elektrikerarbejdspladser har DSB hidtil ikke ment at kunne leve op til de krav, der stilles til uddannelsen på lærestederne. Det er ændret med den relativt nye, modulbaserede elektrikeruddannelse. I Dansk El-Forbund er der selvsagt glæde over udviklingen:

– Det var jo en del af hensigten med den nye elektrikeruddannelse. Vi håber også, at DSB fremover vil fungere som et godt eksempel for andre industrivirksomheder, siger Hanna Lindstrøm, der på den seneste kongres blev valgt som ny forbundssekretær.

Før det var hun agitations- og uddannelseskonsulent i forbundet og har i den egenskab har deltaget i forløbet med etablering af praktikpladser til elektrikerlærlinge på den store arbejdsplads. Processen er en del af den såkaldte Operation Praktikplads og det brobyggerforløb, der har haft til formål at skaffe flere lærepladser i industrien. Hanna Lindstrøm konstaterer, at projekterne nu er nået i mål hos DSB.

Elektrikeruddannelsen blev i sommeren 2015 ændret, så den nu kan ’skræddersys’ til mere specialiserede virksomheder. Praktikforløbet kan deles mellem flere virksomheder, så elektrikerne dels får den specialiserede uddannelse, dels erfaringerne med mere ’almindeligt’ elektrikerarbejde.

Der mangler fortsat praktikpladser til elektrikere, og mens installationsområdet tager relativt mange lærlinge, har det knebet mere i industrien. Dansk El-Forbund har derfor gennem et stykke tid forsøgt at påvirke området.

– Ud over praktikpladserne som sådan kan vi glæde os over, at vi fremover kan henvise til DSB som eksempel. Vi har jo stadig brug for mange flere lærepladser, konstaterer Hanna Lindstrøm, der fortæller, at den nye uddannelse også har givet resultater i flere andre ’special-virksomheder’.

Kontakt Hanna Lindstrøm for yderligere kommentarer: 20 46 80 52.

Læs mere i Elektrikeren side 8 og 9: www.e-pages.dk/danskelforbund/684

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

25.000 elektrikere er målet for verdens første forløbsundersøgelse af elulykker1.10.2019 14:43:09 CESTPressemeddelelse

Den 1. oktober starter verdens første videnskabelige forløbsundersøgelse fra følgerne fra elulykker. Omtrent 25.000 danske elektrikere skal i et halvt år følges af forskere fra Arbejdsmedicin Regionshospitalet Herning. Målet er at påvise, hvor ofte elulykker opstår, hvornår de giver helbredsproblemer, og hvilke konsekvenser ulykkerne har. I dag foreligger der intet videnskabeligt grundlag for den mulige sammenhæng mellem forskellige alvorlige symptomer og elulykker. Det skal undersøgelsen ændre på

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum