ATP

Nu udbetales 2.500 kr. i ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck for 2022

Del

I dag sætter Udbetaling Danmark udbetalingen af ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck for 2022 i gang. Modtagerne kan inden månedens udgang se frem til automatisk at få 2.500 kr. Man skal ikke selv foretage sig noget for at modtage støtten.

Knapt 280.000 borgere står på listen, når Udbetaling Danmark i dag trykker på den knap, der sætter udbetalingen af ekstra økonomisk støtte på 2.500 kr. i gang. Beløbet bliver inden udgangen af september automatisk udbetalt til borgere, der har modtaget ældrecheck for 2022. Beløbet er første del af den i alt 5.000 kr. i skattefri ekstra økonomisk støtte, som Folketinget har vedtaget på grund af den ekstraordinære situation med høje energipriser. Anden del af støtten udbetales i starten af januar 2023.

”Vi er glade for, at vi, med udbetalingen af den ekstra økonomiske støtte til modtagere af ældrechecken for 2022, kan virkeliggøre den aftale, som et bredt flertal i Folketinget har besluttet. Udbetaling Danmark udbetaler årligt 240 mia. kr. til 2,4 mio. danskere svarende til 2 ud af 3 velfærdskroner. Derfor er vores systemer også gearet til, at udbetalingen af de 2.500 kr. kommer sikkert ud til borgerne,” fortæller Udbetaling Danmarks direktør, Anne Kristine Axelsson.

Skattefri udbetaling
Støtten er skattefri, og får ikke betydning for de offentlige ydelser, man i forvejen modtager. Man skal med andre ord ikke foretage sig noget i forbindelse med udbetalingen af støtten. Modtagerne af den ekstra økonomiske støtte vil modtage et brev med orientering om udbetalingen, når udbetalingen finder sted. Hvis man ikke har ret til ekstra økonomisk støtte, modtager man ikke noget brev.

Er man i tvivl om noget vedrørende udbetalingen, findes der svar på de fleste spørgsmål på  www.borger.dk/pension-og-efterloen/tillaeg-til-folke--og-foertidspension/ekstra-oekonomisk-stoette-til-modtagere-af-aeldrecheck-for-2022eller på engelsk på  www.lifeindenmark.dk/pension-additional-financial-aid-2022.FAKTA:

- Ekstra økonomisk støtte til modtagere af ældrecheck for 2022 udbetales på grund af den ekstraordinære situation med høje energipriser.

- Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at udbetale 5.000 kr. af to omgange til modtagere af ældrecheck for 2022. Udbetaling Danmark udbetaler støtten med et fast beløb på 2.500 kr. i slutningen af september måned og med yderligere 2.500 kr. i januar 2023.

- Knapt 280.000 borgere har ret til at modtage den ekstra økonomiske støtte.

Nøgleord

Kontakter

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum