Halsnæs Kommune

Nu tørlægges kanalen

Del

En bid af kanalen ved Allégade vil i de næste seks måneder være uden vand. Det sker som led i anlægsarbejdet med Stålsat By i Frederiksværk.

Der vil blive lukket for vandet mellem den øverste del af Allégade og Krudtværket, som er markeret på kortet her.
Der vil blive lukket for vandet mellem den øverste del af Allégade og Krudtværket, som er markeret på kortet her.

Fra 1. september 2020 til senest 15. marts 2021 vil en del af kanalen i Frederiksværk være uden vand. Som led i arbejdet med at byforskønne Nordtorvet og Krudtværksområdet er det nemlig nødvendigt at tørlægge den del af kanalen, som løber mellem Krudtværket og starten af Allégade.

I de kommende seks måneder vil du derfor kunne opleve et noget anderledes bybillede med en udtørret kanal på strækningen.

Vandlukningen vil i kortere perioder betyde risiko for lugtgener fra de organiske materialer i kanalbunden. Heldigvis sker lukningen over efterår og vinter, hvor de koldere temperaturer vil minimere disse gener.

Vi passer på kanalen

Tørlægningen sker som led i Stålsat By-projektet ved Nordtorvet og Krudtværket i Frederiksværk. Konkret skal der anlægges to nye broer over kanalen, en bred siddetrappe og kanalkanter i siderne, som er nødvendigt at anlægge med tørre omgivelser.  

Naboer, handelsliv og grønne foreninger er orienteret om vandlukningen, som sker efter aftale med Naturstyrelsen, der ejer Arresø Kanal. Naturstyrelsen har vurderet, at vandafledning fra Arresø i denne periode kan ske via stemmeværket ved Turbinehuset, som er det primære reguleringssted.

Hele kanalsystemet er desuden et vigtigt vandringssted for ål. Derfor har det været vigtigt at sikre ålenes frie vandring mellem Roskilde Fjord og Arresø, imens tørlægningen står på. Fiskeristyrelsen har godkendt lukningen, da der er passage for ålene ved Turbinehuset. Det vurderes ikke, at lukningen vil have betydning for øvrige arter.

Arresø Kanal er fredet og udpeget som et fredet fortidsminde. Det er vigtigt at sikre, at der ikke opstår skader på kanalen under tørlægningen. Det er vandkassen på Krudtværksmuseet, der i særlig grad er sårbar over for udtørring. Derfor er der indgået aftale med Industrimuseet Frederiks Værk om, at de holder vandkassen fugtig, hvis der kommer længere tørre perioder.

På grund af kanalens status som fredet fortidsminde vil der desuden være arkæologisk overvågning i anlægsperioden, ligesom Fredningsnævnet og Slots- og Kulturstyrelsen er orienteret om den midlertidige vandlukning.

Du kan følge arbejdet med Stålsat By på hjemmesiden via dette link.

Billeder

Der vil blive lukket for vandet mellem den øverste del af Allégade og Krudtværket, som er markeret på kortet her.
Der vil blive lukket for vandet mellem den øverste del af Allégade og Krudtværket, som er markeret på kortet her.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum