Esbjerg Kommune

Nu starter tilbud om vaccination til ældre, der bor hjemme, og som får praktisk hjælp og personlig pleje

Del

Efter at beboere på Esbjerg Kommunes plejehjem er blevet tilbudt vaccine mod COVID-19, er turen nu kommet til ældre over 65 år, der bor hjemme, og som får både praktisk hjælp og personlig pleje.

Det er nu muligt at blive vaccineret mod COVID-19 for de ca. 1.200 borgere over 65 år i Esbjerg Kommune, som bor hjemme og får både praktisk hjælp og personlig pleje.

Alle, som er omfattet af tilbuddet om vaccination, får et brev i deres e-Boks, hvor de kan læse mere om tilbuddet og se, hvordan de bestiller tid til vaccination. Har man ikke e-Boks, får man et fysisk brev.

- I løbet af denne uge vil vi have vaccineret alle, som ønsker det, på kommunens plejehjem. Jeg er meget glad for, at vi nu også får mulighed for at tilbyde vaccination mod COVID-19 til de ældre borgere, som bor hjemme, og som får praktisk hjælp og personlig pleje. Jeg håber, at mange vil tage imod tilbuddet om vaccination, så vi bedst muligt kan beskytte ældre og sårbare mod smitte, men det er selvfølgelig helt frivilligt, om man ønsker at deltage, siger direktør for Fritid Sundhed & Omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen.

Vaccinationerne foregår på test- og vaccinationscentret Randersvej 42 i Esbjerg for dem, som selv kan transportere sig til centret. Her er man klar til at gå i gang med at vaccinere. Får man et brev med tilbud om vaccination, kan man derfor bestille tid, så snart man modtager brevet.

Hjælp til transport

Er det ikke muligt at komme til vaccinationscentret ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, fordi man har en varig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, kan kommunen hjælpe med transport. Der arbejdes på en løsning, så borgere, der på grund af funktionsnedsættelse ikke kan transportere sig selv til centret på Randersvej, i stedet kan blive vaccineret i nærheden af, hvor de bor, så de ikke skal transporteres så langt. Det er hjemmeplejen, der kommer i borgerens hjem, der hjælper med at arrangere transport. Hvis man skal have hjælp til transport, skal man heller ikke selv booke en tid til vaccination. Det vil hjemmeplejen også hjælpe med.

Kontakter

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune, tlf. 23 47 71 28

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum