Haderslev Kommune

Nu starter ændringer af trafikken i Nørregade

Del

Hen over sommeren kommer der til at ske ændringer af trafikken i Nørregade i Haderslev. Hvis planen godkendes endeligt, bliver den største ændring, at gaden ensrettes fra Torvet til Gravene efter Tour de France har kørt igennem 3. juli. Men allerede nu ophæves det påbudte højresving, der står ved Gravene, når man kommer fra Gammelting.

Det tidligere udvalg for Plan og Miljø i Haderslev Byråd vedtog i november 2021 en trafikplan for Nørregade i Haderslev. Første punkt i planen, nemlig at ophæve påbuddet om højresving ved Gravene, føres nu ud i livet. Fremover kan man svinge både til høje ad Gravene og til venstre ad Jomfrustien, når man kommer ad Nørregade fra Gammelting.

Næste skridt er at ensrette og fredeliggøre strækningen fra Torvet til Gravene efter Tour de France er kørt igennem 3. juli. Den beslutning er på vej i høring ved butikker og beboere i området.

”Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi går en roligere sommer i Nørregade i møde. Nørregade bliver et rigtig dejligt sted at være, når vi får sat farten ned og undgår de tungeste køretøjer, og den kommer til at hænge rigtig godt sammen med både Gravene, Torvet, gågaden og Jomfrustien, hvor der også kommer til at ske rigtig meget de kommende år”, siger Carsten Leth Schmidt, der er formand for Teknik- og Klimaudvalget.

Planen kommer i kølvandet på en beslutning i Haderslev Byråd sidste år om mindre buskørsel i Nørregade. Når Tour de France er afviklet, er det planen at ensrette gaden og lave hastighedsdæmpende tiltag. Det betyder for eksempel, at der kun vil køre busser i én retning i Nørregade, og de vil kun køre i dagtimerne i hverdagene.

Udover ensretning er der planer om forskellige hastighedsdæmpende tiltag i Nørregade. Haderslev Kommune er lige nu i dialog med politiet om forskellige løsninger i form af blomsterkrukker, skiltning, hastighedsbegrænsning og lignende. Den endelige beslutning tages i Teknik- og Klimaudvalget, når høringen hos naboerne er afsluttet.

Sidste skridt i planen er at etablere parkeringshenvisning til Kannikeplads, som sættes op i 2023. Det sker, når den nuværende parkeringshenvisning på Jomfrustien skal tages ned i forbindelse med byudviklingsprojektet, så udstyret kan genbruges.

Påbuds højresving i Nørregade ophæves i løbet af tirsdag den 10. maj 2022.

Kontakter

Thomas McCullochChef for Drift og Anlæg, Teknik og Klima

Tlf:24 91 81 37

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Keramik-hviskeleg på tværs af grænser lander i Haderslev11.5.2022 14:49:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 18. maj åbner Ehlers Samlingen udstillingen “Transformationer i ler” for gæster. Udstillingen er resultatet af et grænseoverskridende keramik-projekt, som er støttet af Interreg Deutschland-Danmark og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Udstillingen åbnede i Christian Lassens Mindemuseum i Jardelund/Tyskland, hvor den har kunnet opleves frem til den 13. maj. Nu fortsætter udstillingen i Ehlers Samlingen i Haderslev hvor den kan ses til den 30. juni. Ehlers Samlingen og Christian Lassens Mindemuseum har valgt en genstand fra hver deres samling, som er blevet fortolket af 3 keramikere på hver side af grænsen. Der er opstået seks vidt forskellige kunstneriske fortolkninger af de to museumsgenstande - nogle er minimalistiske, organiske former, nogle er farvekeksplosioner og nogle er fyldt med motiver og symboler. De medvirkende på den danske side var Susan Lange, Jette Löwén og Mette Joensen, og på den tyske side Doreen Stümpel, Christel Burmeister-Gronau og Susanne Juliette Koc

Ehlers Samlingen åbner igen25.4.2022 11:49:06 CEST | Pressemeddelelse

Nu bliver det atter muligt at besøge Nordeuropas største samling af lertøj i Slotsgade 20! I begyndelsen af februar blev der taget hul på en række istandsættelser af det smukke, historiske hus på Slotsgade 20. For at den store samling af keramiske genstande kunne være i sikkerhed, måtte store dele pakkes ned og afdækkes. Derfor har dørene til museet været lukket for besøgende indtil nu. Men tirsdag d. 3. maj kan Historie Haderslev atter byde gæster velkommen i både Ehlers Samlingen og Von Oberbergs Hus, som ligeledes har holdt lukket.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum