Dansk Standard

Nu skal der sættes fælles standarder for vegetariske og veganske fødevarer

Del

Vegetar- og veganerkost er en stigende trend. Derfor skal der nu laves fælles internationale ISO-standarder.

Det kan være svært at finde rundt i junglen af vegetar- og veganerprodukter. Derfor skal der nu udvikles fælles internationale ISO-standarder med kriterier for vegetariske og veganske fødevarer.

I takt med at der kommer flere og flere importerede fødevarer på markedet, der markedsføres som vegetariske eller veganske, opstår der et øget behov for, at forbrugerne kan træffe deres valg på et oplyst grundlag.

Derfor skal der nu laves en international standard, der vil gøre det nemmere for både producenter, forhandlere og forbrugere at vide, hvilke krav der stilles til veganske og vegetariske fødevarer.

- Som det er i dag, kan det være svært at finde ud af, om et produkt nu også er vegansk eller vegetarisk. Fælles kriterier og retningslinjer kan hjælpe både producenter, forhandlere og forbrugere med at finde ud af, præcist hvilke krav der stilles til produkterne, siger Mette Juul Sandager, standardiseringskonsulent i Dansk Standard.

Standarden skal også kunne anvendes som baggrund for eksisterende eller nye veganske eller vegetariske mærkningsordninger. Samtidigt kan den også bruges af forhandlere og producenter til at stille krav til deres leverandører af færdigvarer eller ingredienser.

ISO er en international standardiseringsorganisation, der sætter standarder på en lang række områder, herunder fødevarer. ISO-samarbejdet er åbent for alle interesserede og skaber rammer for, at producenter, myndigheder, forhandlere og forbrugere i fællesskab kan finde frem til de bedste løsninger.

Ifølge Mette Juul Sandager er der for danske interessenter gode muligheder for at præge kriterierne og dermed få indflydelse på fremtidens standarder for vegetariske og veganske fødevarer.

- I ISO har hvert land én stemme, der vægter lige højt. Så selvom der er store producenter med i arbejdet, så har vi én stemme, når vi stemmer, og det har de andre lande også. Selv den mindste danske virksomhed har altså en reel mulighed for at få ting igennem, forklarer Mette Juul Sandager.

Alle med interesse og viden på området har mulighed for at deltage i arbejdet og få indflydelse på fremtidens standarder for vegetariske og veganske fødevarer. Læs mere her: https://www.ds.dk/da/kurser/saet-standarden-for-vegetariske-og-veganske-foedevarer

Nøgleord

Kontakter

Til redaktionen: Yderligere oplysninger fås hos Lisa Klæsøe, presseansvarlig i Dansk Standard på 27 12 93 69 eller lio@ds.dk.

Links

Information om Dansk Standard

Dansk Standard
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn

http://www.ds.dk/

Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Alle interesserede kan deltage i udviklingen af standarder gennem Dansk Standards mere end 220 standardiseringsudvalg. Læs mere på ds.dk 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Standard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Standard

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum