Nu skal der sættes fælles standarder for deleøkonomi

Del

I takt med at deleøkonomi bliver mere og mere udbredt, er der brug for fælles krav på området

Deleøkonomiske platforme og tjenester bliver anvendt i stadigt stigende grad. Derfor skal der nu sættes fælles internationale standarder på området, der skal sikre brugernes rettigheder og skabe tillid til de deleøkonomiske tjenester. 

Vi udlejer vores bolig, deler biler og sælger vores brugte tøj på internettet som aldrig før. Og fremtiden byder på endnu flere platforme, som gør det muligt for os at deles om tingene. Det er der både økonomiske og miljømæssige fordele ved. Men der er også en række udfordringer i forhold til bl.a. tillid, transparens og sikkerhed for brugerne.

Derfor er der nu igangsat et internationalt arbejde med at udvikle fælles internationale standarder for deleøkonomi – et arbejde der vil være interessent at engagere sig i fra dansk side.

- Generelt er de deleøkonomiske tjenester blevet taget godt imod af danskerne. Deleøkonomien spås at have et enormt potentiale, og derfor er der behov for fælles standarder på området, siger Berit Aadal, som er seniorkonsulent i Dansk Standard og ansvarlig for det danske udvalg for deleøkonomi, der skal være med til at sætte fremtidens standarder på området.

Standarder skal gøre deleøkonomi mere sikker

Deleøkonomi er i høj grad drevet af den teknologiske udvikling, som skaber en helt ny industri for handel med varer og services blandt almindelige borgere. Deleøkonomien stiller nemlig adskillige platforme til rådighed, hvor privatpersoner kan forhandle private ejendele eller services. Men samtidig stiller det også store krav til udbyderne af deleøkonomiske platforme. For det kræver tillid, når vi bytter eller lejer os til andres overskydende ressourcer. 

- Tillid kan fremmes ved at have fælles retningslinjer og principper for de nye forretningsmodeller, som deleøkonomien skaber. Og det er her standarder kommer ind i billedet, forklarer Berit Aadal.

Udover at skabe tillid til de deleøkonomiske tjenester og sikre brugernes rettigheder kan fælles internationale standarder være med til at fremme deleøkonomi globalt.

Få indflydelse på standarderne 

Arbejdet med at udarbejde standarder for deleøkonomi er netop blevet igangsat af Dansk Standard. Det overordnede formål med at udarbejde internationale standarder inden for deleøkonomi er at fremme deleøkonomien globalt og sikre tillid, transparens og sikkerhed for brugerne.

Alle med viden og interesse for deleøkonomi kan være med til at sætte fremtidens standarder på området. Læs mere her: https://www.ds.dk/s-865

Nøgleord

Kontakter

Til redaktionen: Yderligere oplysninger fås hos Lisa Olufson Klæsøe, presseansvarlig i Dansk Standard på lio@ds.dk eller 27 12 93 69.

Links

Information om Dansk Standard

Dansk Standard
Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn

http://www.ds.dk/

Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation og arbejder bl.a. for at sikre dansk indflydelse på europæiske og internationale standarder. Dansk Standard tilbyder også rådgivning, kurser og undervisning. 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Standard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Standard

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum