Guldborgsund Kommune

Nu skal Danmarks klogeste 6. klasse findes

Del

Onsdag den 7. december skydes den landsdækkende læse- og vidensquiz ’Smart Parat Svar’ i gang på biblioteket i Nykøbing. Her dyster kommunens 6. klasser om titlen som Danmarks klogeste 6. klasse.

Foto: Smart Parat Svar
Foto: Smart Parat Svar

Guldborgsunds 6. klasser sætter alt ind onsdag den 7. december, når ¨Smart Parat Svar¨ indledes med den lokale runde. Her kæmper de om den lokale sejr og muligheden for fortsat at være med i slaget om den eftertragtede titel som Danmarks klogeste 6. klasse. 

I den lokale runde dyster ti 6. klasser med hver sit hold på fem elever. Den vindende klasse går videre til en regional runde, hvor de dygtigste klasser fra hele regionen samles for at dyste om en plads i den store finale. De regionale runder afholdes den 11. januar 2023 ni steder i landet. Vinderen fra Guldborgsund skal til Holbæk.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 1. februar 2023 via livestream.

Dagens program
Kl. 9.00 dyster 6.A fra Nysted Skole, 6 klasse fra Skovby Friskole, 6.A fra SUNDskolen, 6.B fra Nordbyskolen og 6.A fra Sct. Joseph Søstrenes Skole

Kl. 10.45 dyster 6.A fra Sydfalster Skole, 6.A fra Nordbyskolen, 6.B fra Nysted Skole, 6.B fra Nørre Alslev Skole og 6.A fra Ellekildeskolen

Kl. 12.30 afholdes finalen og vinderen af den lokale runde kåres.

Konkurrencen afholdes på Rosenvænget 17, 1. sal., 4800 Nykøbing F.

Pressen er meget velkommen til at deltage på dagen

Om Smart Parat Svar

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz "Smart Parat Svar¨ udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. Quizzen har eksisteret siden 2005.

Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger.

"Smart Parat Svar" er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker. "Smart Parat Svar" er støttet af Slots­ og Kulturstyrelsen.

Kontakter

Billeder

Foto: Smart Parat Svar
Foto: Smart Parat Svar
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum