Middelfart Sparekasse

Nu skal Danmarks bedste klimaiværksætter kåres

Del

De seks virksomheder, der skal dyste om 250.000 kr. og titlen som Årets Klimaiværksætter er fundet. Det er et bredt felt, både fagligt og geografisk.

Middelfart Sparekasse står sammen med de regionale erhvervshuse bag Klima Boost, hvor Årets klimaiværksætter kåres.
Middelfart Sparekasse står sammen med de regionale erhvervshuse bag Klima Boost, hvor Årets klimaiværksætter kåres.

Miljørigtig transport i byerne, teknologi, der gør det muligt at udvinde energi af slam, eller pasteurisering via UV-lys og dermed en stor energibesparelse. Det er tre af de seks forretningsidéer, der skal kæmpe om titlen som Årets Klimaiværksætter og en præmie på 250.000 kr. øremærket den fortsatte udvikling af virksomheden.

Det er Middelfart Sparekasse, der står bag Klima Boost i samarbejde med landets seks regionale erhvervshuse, som har været ude i alle hjørner af landet for at finde egnede kandidater til titlen.

Den opgave lykkedes erhvervshusene til fulde med, for det var et stærkt og bredt felt, som en jury har skåret ned til seks finalister. Fredag 4. september skal de på scenen i Middelfart Sparekasse og præsentere deres forretning for en fem m/k stor jury, som udpeger den endelige vinder.

- Det bliver ikke nogen let opgave at være jury. Feltet af kandidater var meget stærkt – der er gang i mange spændende ting, som både er til gavn for miljøet og kan blive gode forretninger for både den enkelte og hele Danmark. Ét af kriterierne for at komme i betragtning til prisen er nemlig skalérbarhed, og de seks finalister har alle en forretning, som har potentiale til at blive en succes også uden for landets grænser, siger Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

Fokus på den grønne omstilling

Han håber, at konkurrencen, der finder sted i forbindelse med det nationale klimafolkemøde i Middelfart, kan være med til at sætte fokus på den grønne innovation.

- Politikerne taler meget om, at den grønne omstilling ikke handler om, at vi skal gå ned i levestandard for at beskytte kloden, men opfinde nye løsninger. Det er både godt for klimaet og et enormt forretningspotentiale. Personligt synes jeg ikke, at vi har set så meget til de forretningsmuligheder endnu. Vi kan se, at de er derude i stort tal, så lad os da få dem frem i lyset til inspiration for andre – og fælles stolthed over, at så mange tør tage kampen op med de store, globale udfordringer, siger Martin Baltser.

Langt flere end seks gode kandidater

Jeanette Kristiansen, forretningsudvikler med fokus på bl.a. grøn omstilling hos Erhvervshus Sydjylland, var med i juryen, der valgte de seks finalister.

- Det var ikke nogen let opgave. Fra hele landet kom der mange kvalificerede bud. Der er virkelig grøde i den grønne omstilling. Det er kandidatfeltet et tydeligt bevis på, siger Jeanette Kristensen.

De seks finalister spænder idé- og branchemæssigt bredt, hvor deltagernes baggrund spiller tydeligt ind på deres virksomheder. Der er teknologiske løsninger, hvor folk har udnyttet mange års brancheerfaring til nytænkning, og der er virksomheder, som bruger kendt teknologi til at løse udfordringer som fx luftforurening i byerne.

Panelet, der skal finde Årets klimaiværksætter fredag den 4. september, består af Signe Wenneberg, forfatter og klimaaktivist, Steen Hildebrandt, professor emeritus og formand for 2030-panelet, Heidi Boye, landechef for Too Good To Go, Tommy Ahlers, klimaordfører (V), tidligere minister, iværksætter og investor og Peter Kofler, formand for Dansk Iværksætter Forening.

Fakta - de seks finalister

  • Sjælland: AquaGreen ApS, Roskilde. AquaGreen omdanner forurenet slam, kommunalt spildevandsslam og andre biomasser til en Co2-neutral ressource.
  • Hovedstaden: evolvT Aps. EvolvT har specialiseret sig i at bringe varer det sidste stykke fra sælger til køber ved hjælp af køretøjer, der drives af el eller bio-diesel. Dermed reduceres luftforurening og Co2-udledning i byerne. EvolvT samarbejder bl.a. med DAO og Nemlig.com.
  • Fyn: Proxima Centauri, Odense. Virksomheden har udviklet en robotløsning, der kan sortere dyretarme til pølseproduktion. Løsningen reducerer vandforbruget og frigør et stort potentiale for sparet transport og dermed reduktion i CO2 udslip.
  • Sydjylland: Aguardio ApS, Vejle. Aguardios mål er at gøre borgere opmærksomme på deres vandforbrug gennem en løsning, der viser personens vandforbrug i badet. Erfaringer viser, at vandforbruget falder op til 30 procent, når man er bekendt med sit vandforbrug. Aguardio henvender sig primært til boligforeninger og hoteller.
  • Midtjylland: Cellugy ApS, Aarhus: Virksomheden har udviklet en ny, bæredygtig coating til papir/karton. Produktet har potentiale til at gå hen og blive en gamechanger for emballage-industrien
  • Nordjylland: Lyras A/S, Aalborg. Lyras har udviklet en teknologi, som tilbyder pasteurisering af fødevareprodukter uden opvarmning. Det giver et stort potentiale for energibesparelser og dermed reduceret udslip af CO2.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Middelfart Sparekasse står sammen med de regionale erhvervshuse bag Klima Boost, hvor Årets klimaiværksætter kåres.
Middelfart Sparekasse står sammen med de regionale erhvervshuse bag Klima Boost, hvor Årets klimaiværksætter kåres.
Download
Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse, ser frem til at møde de seks kandidater til titlen som Årets klimaiværksætter og præmien på 250.000 kr.
Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse, ser frem til at møde de seks kandidater til titlen som Årets klimaiværksætter og præmien på 250.000 kr.
Download

Information om Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse
Middelfart Sparekasse
Havnegade 21
5500 Middelfart

64 22 22 22https://midspar.dk/

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Forretningsmodellen har vist sig bæredygtig gennem mange år. Sparekassen har i dag mere end 82.000 kunder, egenkapitalen har passeret 1,4 mia. kr., og i 2020 var halvårsresultatet før skat på koncernniveau 43,4 mio. kr.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum