Sweco

Nu rykker Swecos arkitekter og ingeniører sammen i historiske omgivelser i Aarhus

Del

Efter en omfattende og nænsom modernisering af den historiske shedtagsbygning på Willemoesgade i Aarhus er Swecos arkitekter og ingeniører flyttet ind under samme tag. Ambitionen er at tilbyde kunderne i Østjylland integreret rådgivning om byggerier og anlæg.

Transformationen af shedtagsbygningen på Trøjborg fra nedlagt fabriks- og lagerkompleks til moderne kontormiljø er nået til vejs ende. Derved føjer Sweco i Aarhus endnu et kapitel til sin historie med åbningen af sit første fælles arkitekt- og ingeniørkontor i byen.

På det nye kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N med Årstiderne Arkitekter fra Ceres Byen i Aarhus C. Fremover får 150 arkitekter og ingeniører deres daglige gang i det 3100 kvm store kontorfællesskab, der skal understøtte Swecos ambition om at bygge smukt og velfungerende gennem tværfagligt samarbejde og integreret rådgivning.

”Det er et vigtigt skridt i vores strategi om at tilbyde fuldt integrerede rådgivningsydelser til vækstmarkedet Aarhus og det øvrige Østjylland, at vi nu kobler vores fagligheder tættere sammen ved at sidde under samme tag. Derfor glæder jeg mig over, at vi med erfaringerne fra vores øvrige integrerede kontorer nu markant styrker vores position i det østjyske,” siger Christian Corydon, chef for Byggeri Østjylland i Sweco.

Medarbejdere står bag transformationen
Det er Swecos egne arkitekter og ingeniører, der har stået for transformationen af shedtagsbygningen, der udgør en del af Willemoesgadekarréen. Anlægget har gennem tiden blandt andet lagt bygninger til De forenede Bryggerier, Otto Mønsteds Margarinefabrik og Jyllands Papirværk, der i 1959 opførte den markante shedtagsbygning. Senest har Aarhus Universitet haft til huse i karréen. 

Shedtagsbygningen har gennem tiden haft flere identiteter, og med Swecos transformation føjes endnu et lag til fortællingen. Udadtil har arkitekterne således haft fokus på at bevare de eksisterende facader i den gule teglstensbygning med røde facadebånd, der i samspil med det særprægede shedtag og den grønne beplantning skaber et kontrastfuldt og industrielt udtryk.

Samtidig er den bærende konstruktion bibeholdt, idet både beton og teglstenene er smukt patineret og kan holde mange år endnu. På den måde er der genbrugt ressourcer og sparet på CO2-regnskabet på transformationen. Det store åbne kontorlandskab i ét plan er brudt ned i mindre enheder og giver et moderne og fleksibelt miljø med mulighed for både samarbejde og fordybelse.

”Det er meget motiverende, at vi selv har fået lov til at stå for transformationen af bygningen og indretningen af vores nye kontorhus. I al beskedhed er vi stolte af den nænsomme ombygning, som vi glæder os til at vise frem til kunder og kollegaer. Bygninger, der tidligere har været anvendt til produktion, rummer en særlig forløsende energi,” siger Steen Gissel, der er markedschef og arkitekt i Årstiderne Arkitekter, og fortsætter:

”Ved at sidde sammen kan vi udnytte faglige synergier, hvor vi gør hinanden bedre. Projekternes øgede kompleksitet og efterspørgslen i markedet kalder på løsninger, hvor arkitekter, ingeniører og andre specialister arbejder tæt sammen i hele forløbet. Vi tror på, at stærke kreative og tekniske fagligheder ikke er modsætninger, men forudsætningen for at skabe smukke og velfungerende rammer om menneskers liv og trivsel.”

Sweco har foruden det nye kontor i Aarhus fælles arkitekt- og ingeniørkontorer i København, Silkeborg, Herning og Odense. Samlet tæller Sweco 1350 medarbejder, hvoraf de 320 er arkitekter. Sweco købte henholdsvis Årstiderne Arkitekter i 2018 og KANT arkitekter i 2020.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 17.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige. Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 21 billion (EUR 2 billion / DKK 14,8 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.

I Danmark er Sweco én af de førende rådgivningsvirksomheder på vækstmarkeder inden for vand, energi, transport, planlægning og design. Virksomhedens decentrale organisation er opbygget, så det er muligt at arbejde på tværs af faglige og geografiske grænser og dermed sætte virksomhedens samlede viden i spil til gavn for kundernes projekter.

Den decentrale tilgang giver mange små agile teams med stor handle- og beslutningskraft, højt kundenærvær og engagement. Sweco leverer integreret rådgivning ud fra den overbevisning, at det skaber størst mulig værdi for kunden, og vi ønsker at være kendt som den mest imødekommende og engagerede partner med anerkendt ekspertise.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Danmarks største rådgiver inden for bæredygtighed og drift af ejendomme leder efter 15 nye specialister17.2.2021 08:00:00 CETPressemeddelelse

Facilities Management-afdelingen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco mærker, hvordan den øgede opmærksomhed på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri øger efterspørgslen efter rådgivere og teknikere indenfor energirenovering, HVAC, VVS og driftsoptimering. Afdelingen runder inden længe medarbejder nr. 100 og mangler aktuelt 15 nye medarbejdere.

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer26.1.2021 06:58:55 CETPressemeddelelse

Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum