Halsnæs Kommune

Nu må du komme på besøg på plejecentrene igen

Del

Fra torsdag den 2. juli er det som pårørende til en beboer på et plejecenter igen muligt at komme på besøg indendørs i beboerens bolig.

Sundheds- og Ældreministeriet meldte den 29. juni ud, at indendørsbesøg i boliger på plejecentre igen kan finde sted fra den 2. juli, så længe Sundhedsstyrelsens anbefalinger følges.

Det betyder, at du som besøgende nu gerne må komme inden for i beboerens bolig, men du skal udvise særlig agtpågivenhed, da det hele fortsat handler om at holde COVID-19 ude af plejecentrene. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed også muligheden for igen at kunne udstede forbud mod besøg, hvis der for eksempel opstår øget risiko for smitte på et plejecenter.

For at undgå det, er det vigtigt, at du som pårørende overholder nedenstående:

 • Du undgår at færdes og berøre andre steder indendørs på plejecentret end i selve boligen.
 • Du anvender værnemidler som handsker og maske efter anvisning. Værnemidlerne vil være tilgængelige i boligen.
 • Du anvender kun det toilet, der er i boligen.
 • Du spritter de steder af, der er blevet rørt ved under besøget, når besøget afsluttes.
 • Der kommer så få besøgende som muligt ad gangen, så afstandskravene ved besøg i boligen respekteres.

Derudover er det vigtigt, at du som pårørende bliver ved med at udvise stor forsigtighed. Derfor gælder det stadig, at:

 • Du som pårørende skal være rask og ikke må hoste, være almen utilpas eller have feber, hovedpine, muskelsmerter med videre, da det kan være tegn på infektioner.
 • Du som pårørende skal vaske hænder grundigt hjemmefra, og at dine hænder skal sprittes af og tørre helt i forbindelse med besøget.
 • Beboerens hud ikke må berøres. Berøring må gerne ske uden på tøjet.
 • Der ikke må knuses, kysses og krammes – heller ikke selvom der bæres masker.
 • 1-2 meters afstand altid bør overholdes, så vidt det er muligt. Det er selvfølgelig ikke en mulighed ved gåture arm i arm.
 • Personalets retningslinjer til enhver tid skal følges, da der kan være situationer, som kræver særlige forholdsregler for beboere med særlige behov.

For at sikre, at de pårørende, i så høj grad som overhovedet muligt, kun er i beboerens bolig, vil både beboere og pårørende på langt de fleste plejecentre blive lukket ind og ud gennem have- og terrassedøre. Det betyder, at der ikke er adgang via de officielle døre.

Halsnæs Kommune har sendt et informationsbrev ud til beboere og pårørende. Her fremgår det, hvordan ind- og udgang vil foregå på de enkelte plejecentre i Halsnæs Kommune. Med de nye besøgsmuligheder behøver du ikke længere aftale dit besøg med personalet på forhånd, og besøgstiden er ikke længere begrænset til specifikke dage og tidsrum. Der vil dog være et telefonnummer, du skal ringe til når du kommer og går, så personalet kan lukke besøgende ind og ud. Dette er beskrevet nærmere i det udsendte brev.

I Halsnæs Kommune håber vi, at både beboere og pårørende er glade for muligheden for nu at kunne se endnu mere til hinanden, og for at besøgene nu kan finde sted indendørs, hvis der for eksempel skulle komme en karakteristisk dansk sommerbyge forbi.

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Bliv vaccineret mod influenza2.10.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Vintertid er influenzatid. Vil du beskytte dig mod influenza, kan det være en god idé at blive vaccineret. Er du ældre, kronisk syg eller på anden måde særligt udsat, kan du blive vaccineret gratis. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du lader dig vaccinere mod influenza, hvis du tilhører en risikogruppe - også selvom du føler dig sund og rask. Er du i risikogruppen, er du også i særlig risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis du smittes med COVID-19. Derfor er vaccination mod influenza særligt vigtig i år. Du kan læse mere på linket her. På linket kan du også læse om, hvem der er omfattet af den gratis vaccination.

Nu kan du få udbetalt indefrosne feriepenge30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Du kan nu få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Feriepengene har du optjent, hvis du har været lønmodtager i perioden 1. september 2019 til 31. marts 2020. Modtager du offentlige ydelser, vil de ikke blive påvirket, hvis du vælger at få udbetalt dine tre ugers feriepenge nu. Offentlige ydelser er for eksempel kontanthjælp, sygedagpenge, fleksløntilskud, ressourceforløbsydelse eller ledighedsydelse. Du får udbetalt dine indefrosne feriepenge via Borger.dk. Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, bliver de stående hos Lønmodtagernes Feriemidler, indtil du når pensionsalderen. Du kan læse mere om ordningen på linket her til Borger.dk.

Budgetforlig på plads i Halsnæs30.9.2020 00:00:00 CESTPressemeddelelse

Et enigt byråd har indgået forlig om budgettet for de næste fire år i Halsnæs. Forliget betyder blandt andet, at der vil blive foretaget store investeringer i velfærden særligt til gavn for kommunens børn, unge og ældre. Det er Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten, som har indgået en budgetaftale for 2021-2024, og dermed står samtlige 21 mandater bag aftalen. For forligspartierne har det især været vigtigt at prioritere borgernes velfærd. Derfor vil børn, unge og ældre i de kommende år opleve, at der bliver flere penge til blandt andet bedre normeringer i daginstitutioner og mere personale på kommunes plejecentre. På dagtilbudsområdet bliver det tilført 1,6 mio. kr. ekstra til bedre normeringer. Et område hvor der også sidste år blev tilført ekstra midler. På skoleområdet skal overgangen fra daginstitution til skole styrkes. Derfor er der afsat 3,9 mio. kr. til ekstra personale, som i en overgangsperiode skal hjælpe børnene med at finde sig til rette i de ny

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum