Topdanmark A/S

Nu kommer frostskaderne: Pas på med at spare for meget på varmen

Del
Kulden har meldt sin ankomst, og hos forsikringsselskabet Topdanmark modtager man allerede nu de første anmeldelser om skader på huse og sommerhuse, der er forårsaget af frostsprængte rør.

Vinteren har for alvor bidt sig fast i Danmark, og termometret har været nede på 10 graders frost i flere dele af landet.

Det medfører risiko for frostskader på boligen, og sæsonens første anmeldelser om frostsprængninger er allerede begyndt at tikke hos Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, som gør opmærksom på, at man som husejer har tilsynspligt med sin ejendom. Det betyder, at skaden ikke er dækket, hvis frostsprængningen skyldes, at du har lukket for varmen.

”Jeg har fuld forståelse for, at det kan være fristende at slukke helt for varmen med de høje energipriser, men man bør altid sørge for, at huset er tilstrækkeligt opvarmet, så alle rør holdes frostfrie,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark.

”Når det er koldt som nu, kan der opstå frostskader, som ofte er dyre, fordi vandet efterfølgende strømmer ud og ødelægger gulve og inventar. Samtidig er det tit forbundet med store gener for kunderne, fordi det kan tage lang tid at affugte gulve og vægge, inden skaderne kan udbedres,” siger hun.

Massiv frost gav problemer
Topdanmark modtog i 2021 usædvanligt mange henvendelser om frostsprængte vandrør. Typisk er det sommerhusene, der bliver hårdest ramt af frosten, men på grund af meget hårde frostnætter i vinteren sidste år fik kulden også bugt med vandrør i mange almindelige helårshuse.

Er uheldet ude og sprænger et vandrør på grund af frost, fordi et tilfældigt svigt i varmeforsyningen har lukket for varmen, kan skaden være dækket af bygningens forsikring.

“Men det forudsætter, at du har fulgt kravet om at have varme på,” siger Helene Ibsen.

Hvis sommerhuset er lukket ned
Hvert år vælger en del sommerhusejere at lukke ned for vinteren. Her skal man sikre sig, at der er slukket helt for vandet ude i brønden, og at rørene samtidig er helt tømte for vand. Det er dog svært helt at undgå, at der står vand i rørene, selvom man lader vandhanen stå åben, påpeger Topdanmarks boligchef.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på eventuelle skader, når frosten udenfor på et tidspunkt forsvinder igen.

”Det kan være svært at opdage en frostskade, så længe det fryser. Hold derfor øje med vandmåleren, når det bliver lunere. Stiger den pludseligt, er det oftest et tegn på et frostsprængt rør,” siger Helene Ibsen.

Det kolde vintervejr forventes ifølge DMI at fortsætte de kommende dage.

//

Sådan forebygger du frostsprængninger i dit sommerhus

  • Sørg for, at huset er tilstrækkeligt opvarmet, så alle rør holdes frostfrie – også dem, der løber i skunkrum, på loftet osv.
  • Luk for vandet ved hovedhanen og tøm alle vandrør
  • Sørg for at frostsikre toilettet og kom frostvæske i alle afløb
  • Aflås målerbrønden, hvis det er muligt, så stophanen ikke kan åbnes
  • Tøm din vaske- og opvaskemaskine for vand

Risikoen for frostsprængninger er størst, når

  • Der er hård frost
  • Vandet i rørene står stille
  • Rørene på loftet ikke er isolerede
  • Rørene ligger i et rum, der ikke er isoleret

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark
Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark
Download

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Topdanmark er et af landets største forsikringsselskaber, der hjælper flere end 110.000  erhvervs- og landbrugskunder og 600.000 privatkunder i hele landet. Det har vi gjort siden 1898, hvor grundstenen til Topdanmark blev lagt.

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark køber Dansk Sundhedssikring16.3.2023 09:16:54 CET | Pressemeddelelse

Topdanmark har indgået en aftale om at købe Oona Health A/S og alle datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab. Dansk Sundhedssikring har siden 2012 opbygget en ledende markedsandel på 16 procent på området for sundhedsforsikringer og har i dag omkring 530.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder. Købet vil betyde, at Topdanmark opnår en førende position på markedet for sundhedsløsninger til danske virksomheder og danskere. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen. ”Topdanmark og Dansk Sundhedssikring er et helt oplagt strategisk match. At være en markant spiller på skadesforsikringsmarkedet indebærer også at kunne tilbyde attraktive sundhedsløsninger til vores kunder, uanset om man er privatkunde eller erhvervskunde. Den ambition vil købet uden tvivl være med til at indfri,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark. ”Det

Topdanmark styrker populær vejhjælpsservice27.2.2023 12:50:00 CET | Pressemeddelelse

Fra 1. maj 2023 overtager Viking Assistance ansvaret for at hjælpe Topdanmarks kunder med vejhjælp og tjenester koblet til produktet i Danmark. Vejhjælp er en populær service, som flere end 60.000 kunder i Topdanmark gør brug af årligt, og det er en tilvalgsdækning til bilforsikringen. ”Løsningen fra Viking Assistance giver nye muligheder for både at styrke kundeoplevelsen og understøtte vores arbejde med digitalisering og bæredygtighed. Viking Assistance, der er en af de største og førende aktører på vejhjælpstjenester i Norden, stiller vores kunder og Topdanmark bedre,” siger Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark. ”Vi har en stor efterspørgsel på vejhjælp, og derfor skal vi naturligvis også sikre, at vi altid har et attraktivt produkt, som matcher ønsker og behovene hos vores kunder. Derfor ser vi løbende på Topdanmarks leverandøraftale på området, og gennem de seneste måneder har vi haft et større udbud, hvor flere interesserede aktører har budt på vejhjælpsaftalen. Selvom vi

Topdanmark sender sms-varslinger til 100.000 kunder før stormen Otto16.2.2023 16:30:30 CET | Pressemeddelelse

Stormen Otto er på vej mod Danmark, og det kan betyde nedfaldne tagsten, væltede træer og flyvende trampoliner. Derfor sender Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, nu SMS-varslinger med lokale vejrudsigter og gode råd til at forebygge til selskabets kunder i de berørte områder. “Vi ved af erfaring, at vi kan nå at begrænse omfanget af skader til gavn for både boligejere og os som selskab, hvis vi kommer på banen med gode råd til at sikre ejendele og ejendomme, inden stormen rammer. Derfor udsender vi 100.000 sms’er til boligejere om, at de for eksempel skal være opmærksomme på løse genstande i haven, og at der er lukket af til boligen,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark. “Varslingerne er en central del af vores beredskab, som bliver aktiveret, og som også betyder, at der prioriteres kapacitet på telefonerne til at hjælpe kunder med omfattende stormskader og vandskader, hvor der er akut behov for hjælp. Dem forventer vi, at vi vil få nogle af hen over weekende

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum