Erhvervsministeriet

Nu kommer anbefalingerne, som skal skabe vækst og grønne arbejdspladser i Nordjylland

Del

Syv regionale vækstteams har undersøgt, hvordan der bedst investeres i lokale erhvervsstyrker og potentialer, der kan udvikle sig til erhvervsfyrtårne, så hver landsdel kommer godt igennem coronakrisen. I dag afleverer vækstteamet for Nordjylland sine anbefalinger til regeringen, hvor fokus er på grøn vækst.

Nordjylland står i en unik position til at gøre fangst, anvendelse og lagring af CO2 til et lokalt erhvervsfyrtårn., hvor regionen kan vise verden de store klimagevinster og vækst- og beskæftigelsesmuligheder, der kan høstes gennem de nye grønne teknologier. Et samlet Nordjylland står klar til at løfte opgaven. Sådan lyder det fra det regionale vækstteam, der i dag afleverer sine anbefalinger til regeringen.

Den grønne udvikling af det nordjyske erhvervsliv kræver en sammenhængende indsats over en årrække, understreger vækstteamet, som har flere konkrete forslag. Blandt andet anbefales et demonstrationsprojekt, der i praksis skal vise, hvordan CO2 kan indfanges, transporteres, anvendes og lagres. Samtidig skal nordjyske SMV’er styrkes til at kunne blive leverandører på området, og arbejdskraften skal uddannes til at arbejde med de grønne teknologier.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Under coronakrisen har den danske samfundsmodel for alvor vist sit værd, hvor vi har samarbejdet på kryds og tværs og sammen skabt nye løsninger, som også gør vores land  mere forberedt på fremtiden. Det samme gælder vores syv regionale vækstteam, hvor vi har fået nogle af de folk, som kender deres lokalområde allerbedst, til at hjælpe os med at udvikle de lokale erhvervsstyrker. Vi skal nemlig udnytte, at vores virksomheder kan noget forskelligt i Nordjylland, på Bornholm og Fyn og alle andre steder i landet. Derfor glæder jeg mig meget til at læse hvert enkelt teams anbefalinger, så vi i fællesskab kan sætte gang i den lokale vækst og skabe nye arbejdspladser i hele landet.”

Nordjylland er klar til at sætte turbo på den grønne udvikling, siger formanden for det nordjyske vækstteam, Michael Lundgaard Thomsen, direktør for Aalborg Portland:

”Den grønne omstilling kan skabe nye og spændende jobmuligheder i hele Nordjylland. Vi skal være en international foregangsregion for fremtidens grønne erhverv og vise verden, at der kan skabes klimagevinster, vækst og beskæftigelse ved at videreudvikle, sammentænke, anvende og eksportere nye, grønne teknologier. I Nordjylland har vi en række helt unikke styrker på det grønne område, som giver netop vores del af landet særligt gode muligheder for at gøre CO2-fangst og produktion af grønne brændsler og produkter til et fyrtårn for den nordjyske erhvervsudvikling. Det skal vi udnytte, og vi står i Nordjylland klar til at løfte opgaven.”

Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet har afsat 500 mio. kr. fra det såkaldte REACT-EU-program til at følge op på anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats, har ansvar for den konkrete udmøntning af REACT-EU-midlerne.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny enhed skal understøtte bedre samarbejde mellem det offentlige og private10.6.2021 12:02:14 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, KL og Danske Regioner er i dette års økonomiaftaler enige om at etablere en enhed for det offentlige og private samarbejde med henblik på at styrke samarbejdet med erhvervslivet om indkøb og udvikling af innovative løsninger til den offentlige sektor. Enheden sammenlægges med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI) fra årsskiftet og bliver til Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI).

Serveringssteder skal lukke ned i og omkring Jomfru Ane Gade fra torsdag d. 3. juni2.6.2021 15:52:12 CEST | Pressemeddelelse

Der har den seneste tid været et stigende antal smittede i de centrale Aalborg, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder at mange tilfælde kan spores tilbage til Jomfru Ane Gade i Aalborg. På baggrund af smittesituationen har Aalborg Kommune bedt regeringen om, at se på, hvordan man kan håndtere smitteudviklingen i og omkring Jomfru Ane Gade så man sikrer, at smitten ikke løber løbsk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum