Dansk Retursystem

Nu kan grønne plastflasker også blive til nye

Del

Klare og let lyseblå plastflasker med pant er længe blevet genanvendt til nye via Dansk Retursystem. Nu er det lykkes at få en del af de grønne plastflasker med i loopet, og det sparer råstoffer og udleder mindre CO2.

Det er lykkes Dansk Retursystem at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne plastflasker.
Det er lykkes Dansk Retursystem at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne plastflasker.

Når du drikker en flaske vand eller sodavand er flasken typisk klar eller let lyseblå PET. Det er den type plast, der er langt mest af – og som er lettest at genanvende til nye drikkevareemballager.

De grønne PET-flasker har tidligere været svære at genanvende, men på baggrund af bl.a. en stigende efterspørgsel efter genanvendt grøn PET er det lykkes Dansk Retursystem at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne plastflasker.

”Da enhver flaske tæller i miljø- og klimaregnskabet, er vi imidlertid rigtig glade for, at det nu også er lykkedes at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne flasker med pant”, siger vicedirektør og direktør for cirkulær økonomi i Dansk Retursystem Heidi Schütt Larsen.

Stigende efterspørgsel efter genanvendte materialer

Hun fremhæver den stigende efterspørgsel efter genanvendte materialer blandt flaskeproducenter og bryggerier som en af årsagerne til, at det er lykkedes.

For at plastflasker kan blive genanvendt til nye i et ’flaske til flaske-loop’, kræver det indsamling af emballager i ensartet kvalitet, samarbejde med specialiserede genanvendelsesvirksomheder og efterspørgsel efter de genanvendte materialer blandt emballageproducenter.

De konkrete resultater er opnået i tæt samarbejde med den hollandske virksomhed Morssinkhof-Rymoplast, som er et af de anlæg, der genanvender plastflasker fra det danske pant- og retursystem.

”Sammen med Dansk Retursystem arbejder vi hele tiden på at styrke vores fælles indsats om at få så mange indsamlede PET-flasker genanvendt til nye drikkevareflasker til gavn for den cirkulære økonomi. Vi er derfor stolte af, at vi i fællesskab kan sikre ’flaske til flaske-loop’ for de grønne plastflasker”, fortæller direktør Stefan Morssinkhof fra Morssinkhof-Rymoplast. 

Endnu flere skal med i 'flaske til flaske-loopet'

Det er fortsat langt lettest at genanvende de klare og let lyseblå flasker til nye, og derfor er det også billigst at tilmelde disse varianter til pant- og retursystemet.

”I dag er det ikke alle de grønne flasker som bliver genanvendt til nye drikkevareflasker, da de primært bliver fx til andre fødevareemballager, men vi tror bestemt, at vi med tiden får endnu flere af dem med i ’flaske til flaske-loopet’, ligesom vi ser på mulighederne for at få de mørkeblå varianter med”, slutter Heidi Schütt Larsen.  

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview på tlf: 30 67 13 90.

Billeder

Det er lykkes Dansk Retursystem at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne plastflasker.
Det er lykkes Dansk Retursystem at sikre ’flaske til flaske-loop’ for en del af de grønne plastflasker.
Download
Vicedirektør og direktør for cirkulær økonomi i Dansk Retursystem, Heidi Schütt Larsen
Vicedirektør og direktør for cirkulær økonomi i Dansk Retursystem, Heidi Schütt Larsen
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Dansk Retursystem
Erik Husfeldts Vej 1
2630 Taastrup

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Hver eneste dag afleverer danskerne 4,5 millioner flasker og dåser, som Dansk Retursystem sørger for bliver genanvendt til nye drikke- og fødevareemballager. Det sparer på jordens ressourcer, og det sparer klimaet for 178.000 tons CO2 årligt. Det danske pantsystem er et af verdens mest effektive pantsystemer og drives non-profit.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem vinder pris fra verdensomspændende aluminiumsproducent29.6.2022 15:16:57 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Retursystem leverer aluminium fra pantdåser til aluminiumsmastodonten Novelis, som blandt mange andre aktiviteter smelter dåserne om til nye. Dåserne fra Danmark scorer så højt på kvalitet, leveringssikkerhed, innovation og bæredygtighed, at Dansk Retursystem har vundet en pris for ’Great Performance’ til Novelis Global Supplier Awards. Særligt arbejdet med CSR vækker opsigt i udlandet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum