Det Kongelige Teater

Nu kan du se hele programmet for Det Kongelige Teaters sæson 2021/22

Del

Mandag aften kunne Det Kongelige Teater endelig løfte sløret for sæson 2021/22, der byder på alt lige fra dramatiske klassikere, spændende urpremierer og forestillinger for hele familien.

La bohemè
La bohemè

Mandag d. 10. maj kl. 19 fulgte hundredvis af mennesker med, da Det Kongelige Teater præsenterede programmet for sæson 2021/22 live på Facebook.

Den nye sæson byder på en masse store klassikere. Operaen opfører blandt andet Maskeballet, Faust og Valkyrien; Balletten danser Romeo og Julie, Sylfiden, Et folkesagn og Don Quixote, og i Skuespilhuset opføres Euripides’ Medea og Molieres Den indbildte syge. ”På Det Kongelige Teater kan vi godt lide at lave klassikerne, fordi de er med til at fortælle os noget særligt om den tid, vi lever i nu,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

Derudover rummer den nye sæson også en række nye opsætninger og helt ny dansk dramatik. Flere af disse er del af World Pride 2021 i København. I Skuespilhuset spilles forestillingen PRIDE, som fejrer mangfoldighed og retten til at være sig selv, og i Operaen opføres Begærets mysterier, hvis musik spænder helt fra Isoldes Liebestod til Freddie Mercury. ”Med en David Lynch inspireret opsætning håber vi at demonstrere, at opera stadig er i live og ved godt helbred,” fortæller operachef John Fulljames om denne nye danske opera.

Sæson 2021/22 har også flere forestillinger målrettet børn og unge. I Skuespillet kan man opleve Matilda the Musical, som er baseret på Roald Dahls herlige børnebog. Her tager børnene magten og kæmper mod de voksne for en bedre verden. Og i Balletten er der premiere på børneballetten Dansefeber, som bygger videre på det magiske univers i DRs julekalender fra 2020, Julefeber. ”Vi har efterhånden fået oparbejdet en stærk tradition for balletter, og forestillinger i det hele taget, som er skræddersyet til de yngste teatergængere. Og i år fortsætter denne tradition,” udtaler balletmester Nikolaj Hübbe.  

Man kan læse mere om forestillingerne og resten af sæson 2021/22 i Det Kongelige Teaters online sæsonbog via følgende link: https://kglteater.dk/brug-teatret/i-teatret/alt-om-sason-20212022

Det Kongelige Teater ser frem til en ny sæson og til både at spille på de københavnske scener og komme rundt i hele landet.

Nøgleord

Kontakter

For spørgsmål tag fat i de presseansvarlige eller skriv til presse@kglteater.dk.

Billeder

La bohemè
La bohemè
Download
Sylfiden
Sylfiden
Download
Brødrene Løvehjerte
Brødrene Løvehjerte
Download
Den indbildt syge
Den indbildt syge
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum