Nu kan du få en PCR-test uden at bestille tid, og PCR-testen vil fremover gælde 96 timer i coronapasset
Hvorfor skal vi bruge PCR-test?
Skal man testes for coronasmitte, så opfordrer myndighederne til, at vi benytter PCR-test. Og nu bliver det muligt at tage forbi et PCR-testcenter uden at skulle bestille tid i forvejen.
Samtidig vil en negativ PCR-test fremover gælde i 4 dage fra det tidspunkt testen er taget, hvorimod en hurtigtest kun gælder i 3 dage. Denne ændring træder også kraft den 1. juli.
Direktør for TestCenter Danmark Anne-Marie Vangsted siger:
”Kan man planlægge sig ud af det, vil jeg opfordre til at benytte PCR-test af hensyn til epidemiovervågningen. PCR-test kan finde virusmutationer, og de er samtidig mere præcise, og gør nu dit coronapas gyldigt i 4 dage fra testtidspunktet i stedet for de tidligere 3. Og det er naturligvis stadig sådan, at hvis man har symptomer eller er nær kontakt, skal man få taget en PCR-test.”
Anne-Marie Vangsted tilføjer, at:
”Vi har herudover fået vores svartider rigtigt langt ned nu. Over 98 % af de testede får svar senest dagen efter, og hvis man er blevet testet om morgenen, vil man ofte opleve at få svar allerede samme dag.”
Ledig kapacitet skal udnyttes
Det er fortsat muligt at PCR-teste 170.000 om dagen, og med 79.840 antal PCR-test i gennemsnit pr. dag i sidste uge, er der ledig kapacitet. Den kapacitet ønsker myndighederne at udnytte endnu bedre for at sikre den bedste epidemikontrol.
Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:
”Nu bliver det endnu nemmere at blive PCR-testet. Når regionerne åbner for test uden tidsbestilling, vil man de fleste steder kunne gå direkte ind fra gaden og blive PCR-testet med det samme. Vi sørger selvfølgelig for, at man stadig også kan bestille tid, så man er sikker på at komme til på et bestemt tidspunkt, hvis man f.eks. skal rejse udenlands. Hvis du skal testes, så vælg gerne en PCR-test, hvis det er muligt for dig.”
Der kan være PCR-steder, hvor det af praktiske eller logistiske årsager ikke er muligt at blive testet uden tidsbestilling, ligesom det andre steder ikke er muligt i hele åbningstiden. De konkrete steder samt eventuelle begrænsninger fremgår af Danmarkskortet på coronasmitte.dk, hvor muligheder for test uden forudgående tidsbestilling løbende vil blive opdateret for de enkelte teststeder. Det vurderes lokalt, om der er behov for særskilte køer til de, som har bestilt tid og til de, som ankommer uanmeldt. For børn under 15 år gælder desuden, at de kun kan testes uden tidsbestilling, såfremt de er ifølge med en forældre eller en værge.
Læs mere om tilpasningen af testkapaciteten over sommeren her
Nøgleord
Kontakter
Camilla SvaneSenior kommunikationsrådgiver
Tlf:23 42 46 59csh@sfos.dkBilleder
Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Ny analyse: Sådan kan ustabilitet i Mellemøsten påvirke dansk forsyningssikkerhed26.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Styrelsen for Forsyningssikkerhed har netop udgivet en analyse, der sætter fokus på, hvordan den nuværende ustabilitet i Mellemøsten kan påvirke forsyningssikkerheden i Danmark.
Nordic Summit: Security of Supply samler lande om forsyningssikkerhed4.10.2024 10:28:12 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde afholdes Nordic Summit: Security of Supply af Styrelsen for Forsyningssikkerhed med minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen. Her samles nordiske myndigheder med det klare mål at løfte samarbejdet om sikre forsyninger, så vores del af verden bliver mindre sårbar over for usikkerheder i de globale forsyningskæder.
Nye anbefalinger: Sådan kommer myndigheder i gang med forsyningssikkerhed19.9.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Globale kriser, nedbrud i it-systemer, mangel på medicin og andre forstyrrelser i vores forsyningskæder. Aldrig har det været vigtigere, at danske myndigheder tager forsyningssikkerhed alvorligt. Derfor kommer Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu med konkrete anbefalinger til, hvordan myndighederne kan stå endnu stærkere til den næste krise.
Ny undersøgelse: Stort behov for styrket forsyningssikkerhed22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
83 % af danske virksomheder og myndigheder ønsker bedre forsyningssikkerhed, når det gælder forsyningen af varer. Det viser en ny stor undersøgelse med næsten 3.000 deltagere. ”Danmarks sikkerhed er tæt forbundet med vores forsyningssikkerhed, så vi må alle i arbejdstøjet,” siger fg. direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen.
Erhvervsliv og det offentlige skulder ved skulder om forsyningssikkerhed13.11.2023 12:01:35 CET | Pressemeddelelse
Et solidt samarbejde mellem myndighederne og det private erhvervsliv er essentielt, hvis Danmark skal være bedre forberedt på nye forsyningskriser, hvor vores adgang til vigtige varer bliver udfordret. Nu tager Styrelsen for Forsyningssikkerhed derfor hul på et styrket samarbejde med Dansk Industri og Dansk Erhverv i et nyt Erhvervsforum for forsyningssikkerhed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum