Green Building Council

Nu kan din virksomhed løfte standarden for bæredygtighed i byggeriet

Del

Vi søger ejendomsselskaber, bygningsejere og rådgivere, der vil være med til at forløse det store potentiale for bæredygtighed i det eksisterende byggeri. I starten af 2016 igangsætter vi pilotfasen med den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. Her har din virksomhed eller organisation mulighed for at blive bæredygtighedscertificeret, og gå forrest i den bæredygtige udvikling.

Svanemøllen, København
Svanemøllen, København

Vi ønsker i Green Building Council Denmark, at den eksisterende bygningsmasse bliver udnyttet på den mest bæredygtige måde. Det kan du nu være med til, når vi lancerer den ny DGNB bæredygtighedsklasse for eksisterende kontorbyggeri. I den anledning har din virksomhed eller organisation chancen for at få taget temperaturen på bæredygtigheden i jeres byggeri. Vi søger derfor projekter til vores pilotfase, hvor jeres kontorbyggeri kan blive bæredygtighedscertificeret til en reduceret pris. Det kan være i forbindelse med en renovering – men det er ikke en nødvendighed. Det er blot et krav at bygningen er mindst fem år gammel, og overvejende bruges til kontor- eller erhvervsaktiviteter.

At bevare og renovere i stedet for at bygge nyt kan i sig selv være bæredygtigt, men det kræver en fokuseret indsats på de enkelte løsninger, og hvordan de som helhed påvirker hinanden. Den nye DGNB bæredygtighedsklasse skaber et overblik over tiltag og løsninger i byggeriet og deres sammenhænge og konsekvenser. Hvor er det fx muligt at sikre den største effekt af energirenoveringer uden det får negative konsekvenser for den øvrige drift? Hvordan fremmes ressourcebesparelserne, så det er mest bæredygtigt, og herunder også mest økonomisk fordelagtigt for virksomheden? Og hvordan skabes løsninger, der både optimerer miljøsiden, men som samtidig sikrer et indeklima af høj kvalitet for medarbejderen?

Få mere information om, hvordan jeres byggeri kan deltage i pilotfasen her. Her kan du både finde priser og detaljer om kravene for deltagelsen.

Den 10. december 2015 har du også mulighed for at deltage i vores konference på Dansk Arkitektur Center, hvor den nye DGNB bæredygtighedsklasse præsenteres sammen med information om pilotfasen. Læs mere om konferencen og tilmeld dig her

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information: Direktør, Mette Qvist Green Building Council Denmark Tlf.: 61721020 E-mail: mette.qvist@dk-gbc.dk www.dk-gbc.dk

Billeder

Svanemøllen, København
Svanemøllen, København
Download

Information om Green Building Council

Green Building Council
Green Building Council
Falkoner Allé 7, 4. sal
2000 Frederiksberg

3672 1020http://www.dk-gbc.dk/
Det handler om mennesker, miljø og bundlinje Green Building Council Denmark er en non-profit organisation, hvis formål er at fremme bæredygtighed i byggebranchen ved at arbejde mod et fælles dansk certificeringssystem (DGNB) til måling af bæredygtighed for såvel bygninger som byområder. Fondsmidler fra bl.a. Realdania har muliggjort tilpasning af DGNB kriterierne til danske forhold. Green Building Council Denmark har i dag 245 medlemmer.

Følg pressemeddelelser fra Green Building Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Building Council

DGNB introducerer nye certificeringskategorier22.10.2015 13:49:32 CEST | Pressemeddelelse

Green Building Council Denmark og DGNB fornyer kategorierne for certificering af bygninger og byområder. Som det højeste niveau introduceres nu platin. Kravene til et platincertifikat svarer nøjagtigt til de tidligere krav til et guldcertifikat. Ud over platin, vil nye bygninger fremover kunne opnå DGNB certifikatet guld og sølv. Green Building Council vil sørge for at fremsende nye plaketter og certifikater svarende til de nye kategorier til alle DGNB certificerede bygninger i Danmark.

Vær med til at sætte standarden for bæredygtighed i fremtidens skolebyggeri19.1.2015 11:16:13 CET | Pressemeddelelse

Står du foran renovering eller ombygning af en skole var det måske en god ide at overveje at få projektet bæredygtighedscertificeret. Green Building Council er netop på udkig efter skoler og institutioner, der vil deltage i de første pilotprojekter om bæredygtighedscertificering af undervisnings- og børneinstitutioner. Danske skoler og institutioner kæmper med dårligt indeklima. Koncentrationen af CO2 er stadig alt for højt i 60 procent af klasselokalerne. Det viser en nylig undersøgelse fra DTU, og ifølge professor George Clausen på DTU BYG, så vil et optimalt indeklima i de danske skoler øge elevernes indlæring med omkring 15%. Det betyder, at man vil kunne spare et år i folkeskolen - eller lære eleverne 15% mere på samme tid Men der er hjælp på vej til kommuner, der gerne vil sikre, at de kroner, der investeres i eksempelvis forbedringer af indeklima, også er givet godt ud. Den danske certificeringsvirksomhed Green Building Council (DK-GBC), der er støttet af et bredt udsnit af den