Haderslev Kommune

Nu kan borgerne i Haderslev Kommune få deres forslag på byrådsmødet

Del

Har man en god idé, eller synes man noget skal laves om i Haderslev Kommune, så kræver det fremover blot opbakning fra 950 medborgere, der vil støtte ens borgerforslag, for at få det behandlet af Haderslev Byråd. Fra 1. februar 2021 kan man via Haderslev Kommunes hjemmeside stille et borgerforslag til byrådet.

Fra 1. februar indfører Haderslev Byråd borgerforslag. Det betyder, at alle borgere i kommunen, der er fyldt 16 år, kan stille et forslag til byrådet. Og kan de få opbakning fra 950 medborgere, der også bor i kommunen, bliver forslaget behandlet i byrådssalen.

”Jeg er glad for, at vi i byrådet er blevet enige om en løsning, hvor alle borgere i kommunen kan stille forslag og få dem behandlet, hvis der er opbakning til det. Vi får demokratiet tættere på borgerne, og det kan både vi politikere og borgerne være godt tilfredse med”, siger Haderslev Kommunes borgmester, H. P. Geil.

For at stille et forslag, skal man være bosiddende i Haderslev Kommune og være fyldt 16 år. Udover de 950 støtter kræver en behandling i Haderslev Byråd at forslaget er relevant for de opgaver, Haderslev Kommune løser, at det ikke er et forslag, som byrådet allerede har behandlet og truffet beslutning om og at det overholder dansk lovgivning og fx ikke er injurierende eller indeholder fortrolige eller personfølsomme oplysninger.

”Jeg er spændt på at se, hvilke forslag der kommer ind. Der vil helt sikkert komme noget, der overrasker os, og jeg håber og tror på, det kan give nogle rigtig gode resultater for kommunen samlet set”, siger H. P. Geil.

Forslag kan stilles via Haderslev Kommunes hjemmeside www.haderslev.dk. Det kræver Nem-ID at stille et forslag.

Når et forslag er kommet ind, gennemgås det af Haderslev Kommune for at sikre, at det ligger inden for rammerne af borgerforslag, og herefter bliver det offentliggjort på kommunens hjemmeside, hvor de borgere, der ønsker at støtte borgerforslaget, kan gøre det ved hjælp af Nem-ID.

Når et borgerforslag får de nødvendige 950 støtter, behandles det på et af de næstkommende månedlige møder i byrådet.

Et forslag udløber, når det har været tilgængeligt på kommunens hjemmeside i 12 måneder.

Ordningen med borgerforslag kører i første omgang som et forsøg i to år.

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skoler får kompetenceløft med 5,7 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden4.3.2021 09:00:00 CETPressemeddelelse

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har tildelt Haderslev Kommunes skoler 5.678.975 kr. til kompetenceudvikling af medarbejdere og ledere i skolerne, Det Rådgivende Team og forvaltningen. Omdrejningspunktet for indsatsen er såkaldt co-teaching, hvor flere fagligheder sammen planlægger, gennemfører og evaluerer undervisningen med fokus på øget læring og trivsel hos eleverne.

Fra jurist til SOSU-assistent: Samarbejde får ledige i beskæftigelse og løser rekrutteringsudfordringer2.3.2021 06:00:00 CETPressemeddelelse

Gennem to år har Jobcenter Haderslev og Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune samarbejdet om at få flere uddannede SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Det har resulteret i, at der er tæt på 130 nye SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere på vej, der nu bidrager til ældreplejen med både helt nye kompetencer og erfaring fra tidligere arbejdsliv.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum