Freja Ejendomme

Nu igangsættes udviklingen af Vridsløselille Fængsel

Del

Nu igangsætter Albertslund Kommune og grundejerne, Freja ejendomme, udviklingen af det 160.000 kvm. store byudviklingsområde midt i Albertslund, som dermed står over for en omfattende transformation. Første skridt er en arkitektkonkurrence for hele området i form af et parallelopdrag.

Fotokreditering: Kontraframe -Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel
Fotokreditering: Kontraframe -Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel

Det summede i går af liv i det ellers for længst nedlukkede Vridsløselille Fængsel. De godt 160 år gamle bygninger dannede nemlig rammen om startskuddet til en arkitektkonkurrence i form af et parallelopdrag med fem deltagende teams. Over de næste måneder skal de fem teams udarbejde hver deres projektforslag til hvordan det 160.000 kvm. store område kan transformeres til et levende boligområde integreret med det omkringliggende Albertslund. Ved gårsdagens besigtigelse af det store område bød Albertslund Kommunes borgmester, Steen Christiansen (S) alle deltagerne velkommen, hvorefter alle teams fik en rundvisning, samt en introduktion til stedet og processen med parallelopdrag.   

De fem deltagende teams består af en bygningsorienteret tegnestue samt en landskabsarkitektonisk underrådgiver. De fem teams er:

  1. Schmidt Hammer Lassen Architects med BOGL
  2. Cobe
  3. Vilhelm Lauritzen med STED
  4. Atelier Lorenzen og Langkilde med GHB
  5. Alex Poulsen med Schauman & Nordgren Architects samt MASU Planning.  

De fem projektforslag skal indeholde en udformning af landskab og bebyggelse, samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse. Det gælder bla. den berømte Egon Olsen-port samt den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir. Parallelopdraget omfatter den samlede fængselsgrund på 160.000 kvm. som forventes primært at skulle indeholde boliger og sekundært detailhandel, kontorerhverv, liberalt erhverv og offentlige institutioner. Hovedopgaven er derfor at skabe konkrete forslag til bebyggelsens udformning, placering og omfang. 

Det er hensigten, at de bedste elementer eller delområder af parallelopdraget vil indgå i udarbejdelsen af efterfølgende byggeretsgivende lokalplaner, samt en samlet masterplan for hele fængselsgrunden. Masterplanen skal danne grundlag for en etapevis udbygning af området over de næste 5-10 år. 

Lisbeth Nørskov Poulsen, udviklingschef i Freja ejendomme siger: “Nu er de fem teams i gang og vi ser virkelig frem til at modtage deres endelige projekter. Vi håber at se nogle visionære og modige arkitektoniske løsninger og bud på nye boformer, hvor blandt andet bæredygtighed spiller en central rolle. FN’s Verdensmål danner rammen for Albertslunds udvikling og derfor vil der ved vurderingen af projekterne blandt meget andet blive lagt vægt på en overordnet bæredygtighedsstrategi og sikring af eksisterende naturværdier og biodiversitet”. 

Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune siger: “Albertslund står midt i en kæmpemæssig byudvikling. Vi har lige fået nyt moderne gymnasium og en masse nye boliger er på vej forskellige steder i byen. Om nogle år kommer en ny letbane og nye bydele ser dagens lys. Og nu begynder arbejdet for alvor med at udvikle og transformere det store fængselsområde. Det glæder jeg mig til, og jeg er sikker på, at det får stor betydning for Albertslund. Fængslet har en helt central fysisk placering i byen og en central betydning i byens historie.”

De fem teams forventes at præsentere projekterne 31. august og 1. september, og d. 18. september foregår der en bedømmelse samt offentliggørelse af projekterne. Bedømmelsen foretages af en rådgivende komité bestående af repræsentanter fra Albertslund Kommune, Freja ejendomme samt eksterne fagdommere.

Parallelt med udviklingsprocessen pågår der en struktureret salgsproces af det 160.000 kvm. store byudviklingsområde hvilket varetaget af Colliers for Freja ejendomme. Forude ligger mange års tæt samarbejde mellem de fremtidige grundejere og Albertslund Kommune om udviklingen af det store og yderst centralt beliggende område midt i Albertslund. 

Fotokreditering: Kontraframe

 

Nøgleord

Kontakter

Thomas Endelt, konsulent, Frontpage
M: thomas.endelt@frontpage.dk
T: 50 70 53 34

Billeder

Fotokreditering: Kontraframe -Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel
Fotokreditering: Kontraframe -Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel
Download
Fotokreditering: Kontraframe
Fotokreditering: Kontraframe
Download
Fotokreditering: Kontraframe - Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel
Fotokreditering: Kontraframe - Mandag besøgte de fem teams Vridsløselille Fængsel
Download

Information om Freja Ejendomme

Freja Ejendomme
Freja Ejendomme
Gl. Kongevej 60
1850 Frederiksberg C

http://Freja.biz

Fakta om Freja Ejendomme:

Freja Ejendomme udvikler og sælger statens og regionernes funktionstømte ejendomme. Vores portefølje består af meget forskellige ejendomme fordelt på land og by over hele Danmark: Bl.a. fængsler, fredede byhuse, sygehuse, kaserner og større udviklingsarealer. Vi belyser og udvikler ejendomme med fokus på at finde ny anvendelse til glæde for både fremtidige brugere og det omkringliggende lokalmiljø. Freja Ejendomme A/S er et aktieselskab ejet af den danske stat. Derfor betaler vi hvert år et udbytte tilbage til staten.

Følg pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

Freja Ejendomme og CPH Village sikrer betalelige studieboliger i København2.11.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Til studiestart 2021 kan knap 100 studerende flytte ind i en ny studieboligby på Freja Ejendommes grund på Amager Fælledvej 52 ved Københavns Universitets Søndre Campus. Med dette initiativ bidrager Freja Ejendomme til flere attraktive og betalelige studieboliger i hovedstaden. Studieboligbyen bliver til i samarbejde med CPH Village, der også står bag de populære studieboliger på Refshaleøen og i Jernbanebyen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum