Freja Ejendomme

Nu igangsættes udviklingen af Jernbanebyen med borgerinddragelse og arkitektkonkurrence

Del

Udviklingen af Jernbanebyen fortsætter og nu sættes der for alvor tryk på arbejdet med Københavns nye bydel. I september opfordres alle til at indsende gode idéer til udviklingen af Jernbanebyen, og der inviteres til åbent hus i Jernbanebyens bydelsværksted med spændende arrangementer i området. Endelig kan tværfaglige arkitektteams nu søge om deltagelse i en arkitektkonkurrence, der gennemføres som et parallelopdrag om udviklingen af en helhedsplan for Jernbanebyen.

Fotokreditering: Eagle Luftfoto
Fotokreditering: Eagle Luftfoto

Mellem Vesterbro, Kgs. Enghave og Teglholmen ligger Jernbanebyen, et 365.000 m2 stort byudviklingsområde, som grundejerne, DSB Ejendomsudvikling A/S og Freja ejendomme A/S, over de kommende år udvikler til en ny, markant bydel midt i København.

Københavns nye bydel skal rumme alt det, man forbinder med en moderne bydel i dag: Boliger, erhverv, detailhandel, skole, institutioner, kollektiv trafik, sports- og fritidsfaciliteter og et særligt fokus på større grønne, rekreative arealer, der understøtter det aktive fællesskab mellem beboerne. Mangfoldigheden i boligtyper og boligstørrelser skal bidrage til bydelens diversitet og skabe plads til nye boligformer på tværs af generationer. Det er grundejernes mål, at Jernbanebyen baseres på bæredygtige og klimavenlige principper, og at bydelen DNGB-certificeres på både område- og bygningsniveau.

Alle kan indsende idéer og besøge området
Som det første skridt i udviklingen af Jernbanebyen opfordres borgere, foreninger og alle andre interesserede til at give deres besyv med i udviklingen af Jernbanebyen. Det sker i en såkaldt ’åben idéfase’ hvor det er grundejernes håb, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at indsende deres gode ideer til udviklingen af Jernbanebyen. Man kan indsende forslag frem til 28. september.

Efterfølgende afholdes der 2. og 3. oktober ’Jernbanebydage’ – et åbent hus i Jernbanebyen, hvor alle interesserede kan deltage i bydelsvandringer, få en snak med grundejerne og besøge Jernbanebyens bydelsværksted, hvor alle indsendte idéer udstilles.

www.jernbanebyen.dk kan man læse meget mere om, hvordan man indsender forslag til fremtidens Jernbanebyen. Her kan man også holde sig opdateret om programmet for ’Jernbanebydage’.

Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, siger: ”Vi er rigtig spændte på at se hvilke gode idéer folk bidrager med, og høre hvad de mener er vigtigt for fremtidens Jernbanebyen. Vi har vores egne visioner for området, og vi har tidligere i år været i dialog med en række fageksperter inden for byggeri og byudvikling, ligesom vi har fået værdifuld input fra både lokale foreninger og lokaludvalg. Men vi ved, at der er mange borgere, foreninger og ildsjæle, der har en masse idéer, og nu har man altså chancen for at dele dem med os. Idéerne tages med videre i helhedsplankonkurrencen, som vi igangsætter senere i år, så det er en oplagt mulighed for at lade sin stemme blive hørt”.

Tværfaglige arkitektteams kan nu søge om deltagelse i arkitektkonkurrence
I tæt dialog med blandt andet Københavns Kommune igangsætter DSB Ejendomsudvikling og Freja ejendomme i efteråret en arkitektkonkurrence om en helhedsplan for Jernbanebyen i form af et parallelopdrag mellem fem tværfaglige arkitektteams. Helhedsplanen kommer til at fastlægge de overordnede strukturer og anvendelsesmuligheder for området, hvilket senere vil blive konkretiseret i en eller flere lokalplaner. Helhedsplanen vil blandt andet muliggøre nyt byggeri og transformation af en del af de eksisterende DSB-bygninger.

Derfor inviterer grundejerne nu tværfaglige teams med stærke arkitekt- og byudviklingskompetencer til at søge om deltagelse i en arkitektkonkurrence, der gennemføres som et parallelopdrag mellem fem tværfaglige arkitektteams om udviklingen af en helhedsplan for Jernbanebyen. Deadline for ansøgning er 28. september. Find mere information om parallelopdraget på www.jernbanebyen.dk

Arkitektteams med udenlandske firmaer er også velkomne og opfordres ligeledes til at deltage. Alle ansøgninger skal udarbejdes på dansk.

Carsten Rasmussen, direktør i Freja ejendomme siger: ”Jernbanebyen er et af Københavns sidste store udviklingsarealer og området har en meget central placering i byen. Vi har muligheden for at skabe noget helt særligt, der ikke kan sammenlignes med andre bydele. En bydel med kant og kreativitet hvor gamle, renoverede bygninger og nyt bæredygtigt byggeri med høj arkitektonisk kvalitet står side om side og skaber vidt forskellige kvarterer med hver sin karakter og stemning. Bilfri områder og grønne arealer med fokus på fællesskabet skal skabe grundlag for det hverdagsliv, vi ved, mange københavnere drømmer om. Der er med rette store forventninger til Jernbanebyen, og det kræver ambitiøse planer at indfri disse forventninger og få det hele til at gå op i en højere enhed. Derfor håber vi at modtage en masse gode idéer fra københavnerne, og vi glæder os til at se konkrete bud på fremtidens Jernbanebyen i helhedsplankonkurrencen”.

I 2021 afsluttes helhedsplankonkurrencen. Herefter udarbejdes der en helhedsplan for Jernbanebyen, og lokalplanlægning igangsættes. Der vil også i dette forløb blive afholdt en række arrangementer, hvor borgere og alle andre interesserede kan deltage og give deres besyv med.

Kontakter

Billeder

Fotokreditering: Eagle Luftfoto
Fotokreditering: Eagle Luftfoto
Download
Fotokreditering: DSB
Fotokreditering: DSB
Download
Jernbanebyen_Oversigtskort
Jernbanebyen_Oversigtskort
Download

Information om Freja Ejendomme

Freja Ejendomme
Freja Ejendomme
Gl. Kongevej 60
1850 Frederiksberg C

http://Freja.biz

Om Freja ejendomme A/S

Freja ejendomme udvikler og sælger statens og regionernes funktionstømte ejendomme over hele landet. Vores portefølje består derfor af meget forskellige ejendomme og omfatter alt fra fyrtårne, fængsler og fredede byhuse, til sygehuse, kaserner og større udviklingsarealer. Freja ejendomme belyser og udvikler ejendomme med fokus på at skabe grundlag for ny anvendelse – til glæde for ikke blot ejendommens nye brugere, men også det omkringliggende lokalmiljø. Freja ejendomme A/S er et aktieselskab ejet af den danske stat og har en professionel bestyrelse med baggrund i ejendomsbranchen og finanssektoren. Læs mere her http://www.freja.biz

Om DSB Ejendomsudvikling A/S

DSB Ejendomsudvikling A/S’ formål er at sælge eller projektudvikle den del af DSB’s ejendomsportefølje, der ikke længere anvendes til jernbanedrift. Vi indgår også i kommercielle ejendomsudviklingsprojekter i form af joint venture samarbejder med eksterne investorer. Vores ejendomme er typisk centralt placeret i større byer landet over og omfatter alt fra tidligere havnearealer, godsområder, stationer og boliger til havelodder, kolonihaver og fredskov. DSB Ejendomsudvikling er et selvstændigt datterselskab, der er 100% ejet af DSB.

Følg pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Freja Ejendomme

Freja Ejendomme og CPH Village sikrer betalelige studieboliger i København2.11.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Til studiestart 2021 kan knap 100 studerende flytte ind i en ny studieboligby på Freja Ejendommes grund på Amager Fælledvej 52 ved Københavns Universitets Søndre Campus. Med dette initiativ bidrager Freja Ejendomme til flere attraktive og betalelige studieboliger i hovedstaden. Studieboligbyen bliver til i samarbejde med CPH Village, der også står bag de populære studieboliger på Refshaleøen og i Jernbanebyen.

Ambitiøst bolig- og erhvervsområde i Flyvestation Værløse indviet fredag12.9.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Fredag blev Sydlejren på Flyvestation Værløse - Danmarks måske mest eksperimenterende og varierede erhvervs- og boligområde - indviet. Forsvaret forlod Flyvestationen for godt 15 år siden, og med Freja ejendomme og Furesø Kommune som primus motor har området siden 2013 gennemgået en gennemgribende forandring. De gamle Nato-pigtrådshegn er hevet ned. Flyhangarer er bygget om. Nye boliger er kommet til. I dag udgør den tidligere flyvestation en smeltedigel af spændende virksomheder, varierede boligområder og fantastiske muligheder for sport- og fritidsaktiviteter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum