Halsnæs Kommune

Nu høres borgerne om klima og bæredygtighed

Del

Halsnæs Kommune bliver endnu grønnere med udkastet til en ny klima- og bæredygtighedsstrategi, som borgerne i de næste måneder kan komme med input til

På byrådsmødet torsdag den 24. juni godkendte byrådet i Halsnæs Kommune et udkast til kommunens første strategi for klima og bæredygtighed. Det kommer nu i høring.

Strategien er oplæg til en klimahandleplan frem mod 2026, som skal vise vejen mod en grønnere kommune. Det sker med indsatser inden for områder som klimavenlig mobilitet, energirigtige bygninger, grønne udbud og indkøb, bæredygtig arealanvendelse, cirkulære affaldskredsløb og en klimaneutral energi- og varmeforsyning.

Formand for Udvalget for Miljø og Plan (UMP) i Halsnæs Kommune Anja Rosengreen ser oplægget til den nye strategi som et skridt i den rigtige retning for at integrere arbejdet med klima og bæredygtighed i kommunens virksomhed.

”Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at tænke grønt. Derfor er det også dejligt, at vi nu har en egentlig strategi på bordet, der rækker flere år frem og sætter fokus på vores indsats for klimaet. Strategien har fokus på kommunens egne aktiviteter - jeg håber dog samtidig, at den kan inspirere alle til at komme med om bord på rejsen mod at blive en grønnere kommune,” siger Anja Rosengreen, formand for Udvalget for Miljø og Plan.  

Strategien er i høring frem til den 29. august 2021, og udvalgsformanden opfordrer alle til at komme med input og kommentarer inden da. Det kan man blandt andet gøre ved et høringsmøde den 18. august. I løbet af sommeren er der desuden en række mindre ”pop up”-høringsmøder, hvor man kan høre mere om strategien, give udtryk for sine holdninger og samtidig deltage i konkurrencen om 10 gavekort på hver 1.000 kr. til en selvvalgt butik i kommunen.  

Du kan møde os her:

Pop-up høringsmøder fra kl. 14.30 til kl. 16.30:

  • 6. juli: Jem & Fix, Frederiksværk
  • 7. juli: Kvickly, Frederiksværk
  • 14. juli: SuperBrugsen, Ølsted
  • 15. juli: Pladsen foran Gubben, Hundested
  • 20. august: Nørregade, Frederiksværk

Høringsmøde:

18. august kl. 16.30-18.00: Gjethuset, Frederiksværk

Fakta om Halsnæs Kommunes Klima- og Bæredygtighedsstrategi:

  • Sætter retning for arbejdet med at fremme klimavenlighed og bæredygtighed i kommunens aktiviteter og drift
  • Dækker syv indsatsområder med 35 klimavenlige tiltag
  • Sendes i høring indtil 29. august 2021
  • Forventes endelig vedtaget af byrådet i oktober 2021

Læs mere om strategi, høringsmøder, konkurrence på kommunens hjemmeside: https://halsnaes.dk/borger/miljoe-og-affald/klima/klima-og-baeredygtighedsstrategi-2021-2026

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum