Halsnæs Kommune

Nu får projekter del i visionspuljen

Del

Halsnæs Kommune har netop fordelt midlerne i visionspuljen for 2021. Og madoplevelser i det fri, festivaler og maritime aktiviteter er bare nogle af de projekter, der har fået tildelt støtte.

Der har igen i år været stor interesse for visionspuljen. Kommunen har i alt modtaget 25 projektansøgninger, og der er sammenlagt ansøgt om lidt over 2,3 millioner kroner. Byrådet har i år afsat flere penge til visionspuljen, der i alt lyder på 607.000 kr. Alle midlerne er nu blevet fordelt blandt otte udvalgte projekter. Det er udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati, der på udvalgsmødet i april har prioriteret og udvalgt de projekter, som nu får støtte.

Udvalgsformand for Kultur, Idræt og Demokrati, Helle Vibeke Lunderød glæder sig over de mange spændende projekter:

”De mange ansøgninger vidner om, at vi her i Halsnæs har masser af ildsjæle, foreninger og virksomheder, der virkelig brænder for at skabe spændende oplevelser med udgangspunkt i vores særegne natur, kultur og historie. Og med det økonomiske løft visionspuljen har fået i år, har vi haft endnu bedre mulighed for at imødekomme og støtte både mindre og større projekter. Derfor ser jeg også frem til at se de mange projekter uanset størrelse blive ført ud i livet,” udtaler Helle Vibeke Lunderød.

Nu hvor midlerne er fordelt, kan du som borger og besøgende se frem til at smage på lokale råvarer i skønne naturomgivelser ved et madløb og middage i det fri. Derudover venter der også gode natur- og dyreoplevelser med bl.a. revsnorkling og fiskekonkurrence. Og du kan også blive klogere på både fiskearter, Lynæs I-skibet og Skuldevig. Ligesom der bliver sat fokus på flere kunst- og musikoplevelser med blandt andet en kunstfestival og en jazzfestival på tværs af Halsnæs.  

Visionspuljen kan søges af borgere, foreninger og virksomheder og har til formål at understøtte nye initiativer, projekter og koncepter, som er med til at levendegøre kommunens Vision 2030 og gøre Halsnæs til et attraktivt sted at bo og besøge. Det kan eksempelvis være projekter, der giver oplevelser i vores særegne natur eller sætter fokus på kunst, kultur, håndværk eller vores lokale fællesskaber.

Fordeling af visionspuljen 2021

Midlerne i visionspuljen er i år fordelt blandt følgende projekter:

  • Taste & Run arrangement (50.000 kr.)
  • Halsnæs Fiskemesterskab 2021 (30.000 kr.)
  • FRIspisning; Mad, Fællesskab og lokal branding af Halsnæs’ mange attraktioner (118.000 kr.)
  • Danmark under overfladen – livet i og omkring Isefjorden (30.000 kr.)
  • Halsnæs kunst erhverv partnerskab (50.000 kr.)
  • Halsnæs – Kulturligvis! Tema:” … af rette støbning” (180.000 kr.)
  • Jazznæs – en jazzfestival på tværs af hele Halsnæs (100.000 kr.)
  • Informationstavle om Lynæs I-skibet og Skuldevig (49.000 kr.)

Kontakter

Helle Vibeke Lunderød
Udvalgsformand for Kultur, Idræt og Demokrati i Halsnæs Kommune
E-mail: helu@halsnaes.dk

Torben Møller-Hansen
Leder af Kultur, Idræt, Demokrati og Erhverv i Halsnæs Kommune
E-mail: tormh@halsnaes.dk
Telefon: 2012 9272

Billeder

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum