Boligsiden

Nu falder salgspriserne for både huse og lejligheder

Del

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgspriserne for villaer og rækkehuse er dalet med 1,0 procent den seneste måned, imens lejlighedspriserne falder med 1,5 procent. Samtidig er prisudviklingen for sommerhuse stagneret.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Juli bød for første gang i mange måneder på et reelt fald i salgspriserne for både huse og lejligheder. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Priserne på villaer og rækkehuse faldt således med 1,0 procent i juli måned, imens priserne på ejerlejligheder er faldet med 1,5 procent i samme periode.

Et månedligt prisfald i den størrelsesorden er ikke set tidligere i perioden tilbage til 2015, hvor Boligsidens Markedsindeks strækker sig tilbage til. Og udviklingen finder samtidig sted i sommerperioden, hvor priserne førhen typisk er steget en smule.

”Efter flere måneder med stagnerende boligpriser ser vi nu, at priserne for både huse og lejligheder er begyndt at falde. Det er en ventet konsekvens af de ændrede vilkår, som har været gældende for boligkøberne i de seneste måneder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden og tilføjer:

”Renterne er steget, hvilket har gjort det dyrere at finansiere en ny bolig. Samtidig skal køberne tage højde for stigende energi- og elpriser og en markant stigende inflation, der sætter økonomien for den enkelte husholdning under pres. Det påvirker antallet af bolighandler i et marked, der samtidig er præget af at stigende udbud. Den cocktail er med til at presse priserne ned, da nogle sælgere er nødt til at justere prisen for at få handlen i hus.”

Den nedadgående prisudvikling er gældende i alle regioner for husenes vedkommende, ligesom det med undtagelse af Region Syddanmark også er tilfældet for ejerlejlighederne.

Imens salgspriserne for både huse og lejligheder er faldet den seneste måned, holder priserne for sommerhuse niveauet og har ikke ændret sig i juli måned.

Fælles for alle tre boligtyper er, at salgspriserne fortsat ligger over niveauet på samme tidspunkt sidste år.

Prisudviklingen på boligmarkedet i juli 2022:

Boligtype

Salgspris (kr. pr. kvm.)

Ændring seneste måned*

Ændring seneste år

Villaer/rækkehuse

17.722

-1,0 %

2,6 %

Ejerlejligheder

35.252

-1,5 %

2,7 %

Sommerhuse

23.256

0,0 %

4,8 %

(*Boligsidens Markedsindeks beregnes ud fra et tre-måneders glidende gennemsnit. Kilde: Boligsidens Markedsindeks)

Se udviklingen i salgspriserne for villaer og rækkehuse og antal handler i alle kommuner her

Kraftigt dyk i antal bolighandler i juli

Et synligt bevis på at boligkøberne holder igen, er statistikken for antallet af bolighandler. For Boligsidens nye handelstal viser samtidig, at der samlet blev solgt 5.355 boliger i juli.

Det er det laveste månedsniveau indtil videre i 2022, og det er samtidig et juli-resultat for det samlede boligsalg, der ikke er set lavere siden 2012.

”Bolighandlerne har været aftagende i de seneste måneder, men specielt i juli er der sket en opbremsning. Det hænger dels sammen med sommerferien, hvor vi normalt ser lidt lavere aktivitet, og dels skal en stor del af forklaringen findes i de før nævnte forhold med stigende renter, inflation- og øvrige omkostninger. Kort sagt er udfordringerne blevet flere for boligkøberne, og det sætter nu sine spor på boligmarkedet,” siger Birgit Daetz.

Det lavere antal handler i juli er gældende for både huse, lejligheder og sommerhuse.

Boligsalget i 2022:

Måned

Villaer/rækkehuse

Ejerlejligheder

Sommerhuse

Alle boligtyper*

Januar

4.039

1.646

654

6.967

Februar

4.308

1.553

684

7.143

Marts

5.008

1.650

805

8.184

April

4.205

1.348

824

6.941

Maj

4.629

1.400

1.019

7.712

Juni

4.018

1.047

786

6.484

Juli

3.305

841

655

5.355

(*Alle boligtyper dækker over villa, rækkehuse, ejerlejlighed, fritidsbolig, kolonihave, andelsbolig, landejendom, helårsgrund, fritidsgrund og lystejendom. Kilde: Boligsiden)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk. Telefon: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden

Boligsiden
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

70274999https://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på www.boligsiden.dk/nyheder og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum