Nu er det muligt frivilligt at tilbagebetale sin varmecheck
D. 23. marts tiltrådte Finansudvalget i Folketinget et aktstykke, der gør det muligt for borgere frivilligt at tilbagebetale den varmecheck, som blev udbetalt i august 2022.
I forbindelse med udbetalingen af varmechecken, som blev udbetalt automatisk på baggrund af oplysninger fra BBR-registeret, har der bl.a. været eksempler på, at varmechecken er blevet udbetalt til husstande, som i BBR var registreret med gasfyr, men ikke længere opvarmer deres hus med gas.
Disse husstande er ifølge loven berettiget til at modtage varmechecken og skal ikke betale den tilbage til statskassen. Der er ikke nogen, der har modtaget varmechecken på 6.000 kroner, der er forpligtet til at betale tilbage.
Enkelte borgere, der har modtaget varmechecken, har udtrykt ønske om mulighed for frivilligt at tilbagebetale det modtagne beløb. Det ønske imødekommes nu, hvor Energistyrelsen har fået hjemmel til at modtage indbetalingerne.
Sådan tilbagebetaler du varmechecken
Hvis du ønsker at tilbagebetale din varmecheck, skal du sende en anmodning til frivilligindbetaling@ens.dk.
Du kan se hvilke oplysninger, du skal sende under ’Ofte stillede spørgsmål’ på varmecheck.dk.
Herefter vil Energistyrelsen fremsende en faktura, som du kan vælge at betale. Der kan gå op til 20 dage, før du modtager fakturaen via e-mail. Hvis du vælger ikke at betale fakturaen, bliver den annulleret efter 30 dage, og du modtager ikke en rykker. Hvis du vælger at betale fakturaen, er betalingen bindende, og du kan ikke få pengene tilbagebetalt.
Energistyrelsen knytter ikke indbetalingen til en konkret udbetalt varmecheck. Indtægten vil tilfalde statskassen.
Fakta om varmecheck
Energistyrelsens undersøgelse om udbetaling af varmecheck estimerer at:
- Ca. 1,6 pct. har fået udbetalt varmecheck på baggrund af fejl i data om opvarmning.
- Mellem 0 og 1 pct. har fået udbetalt en varmecheck på baggrund af skønnet 2020-indkomst (f.eks. pga. uafsluttet årsopgørelse). En del heraf kan have haft en faktisk husstandsindkomst over 650.000 kr. i 2020.
Modtagere af varmechecken, der har modtaget denne pga. fejl i data, er fortsat berettiget til varmecheck ifølge loven. Det skyldes, at retten til varmecheck hviler på oplysninger i datakilderne og ikke på faktiske forhold. Der er dermed heller ikke tale om fejludbetalinger i lovens forstand.
Indtil den 9. maj er det muligt at søge om at få udbetalt en varmecheck på varmecheck.dk for de husstande, der ikke fik udbetalt varmecheck i forbindelse med den automatiske udbetaling i 2022 grundet ikke-selvforskyldte datafejl. De husstande, der kan dokumentere, at de lever op til kriterierne i loven og søger inden for tidsfristen den 9. maj, vil være berettiget til at få udbetalt varmecheck.
Find mere information om den supplerende ansøgningsrunde på varmecheck.dk
Kontakt
For spørgsmål om varmecheck kontakt varmecheck@ens.dk og tlf. 51 67 43 13
Kontakter
Frederikke Rørvang MikkelsenPresse- og kommunikationsrådgiver
Tlf:+45 33 95 50 32frdrm@ens.dkInformation om Energistyrelsen
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.
Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen
Thor: Danmarks største havvindmøllepark får etableringstilladelse31.10.2024 10:18:35 CET | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udsteder etableringstilladelse til Thor Havvindmøllepark. Dermed kan etableringen af Danmarks til dato største havvindmøllepark for alvor gå i gang. Når parken er i drift senest i slutningen af 2027, vil den kunne levere grøn strøm svarende til elforbruget i en million husstande.
Historisk lavt kulforbrug og mere vedvarende energi i 202331.10.2024 10:13:46 CET | Pressemeddelelse
Forbruget af kul faldt med 36 pct. i 2023 og har aldrig været lavere i energistatistikkens 50 årige historie. Det samme gælder for Danmarks bruttoenergiforbrug, som også satte bundrekord sidste år. Til gengæld steg forbruget af vedvarende energi og CO2-udledningen fra energiforbruget faldt 7,6 pct. Det fremgår af Energistatistik 2023, som Energistyrelsen publicerer i dag.
Danske klima- og energiprojekter henter 3,5 milliarder kroner hjem fra EU23.10.2024 16:35:42 CEST | Pressemeddelelse
7 danske projekter er udvalgt til at indgå aftale om støtte til nye innovative klima- og energiteknologier via EU’s Innovationsfond 2023. Projekterne vil få i alt 464 millioner euro i støtte – svarende til 3,5 milliarder kroner – til løsninger, der sammenlagt skal kunne fortrænge over 33 millioner ton CO2 over 10 år.
Vejledning skal gøre det nemmere at ansøge om fornyelse og levetidsforlængelse af havvindmøller15.10.2024 10:36:13 CEST | Nyhed
Energistyrelsen har udarbejdet en ny vejledning, der skal hjælpe anlægsejere i forbindelse med ansøgning om repowering eller levetidsforlængelse af eksisterende el-produktionsanlæg på havet.
Energistyrelsen vedtager plan for havvindmølleparkerne Kattegat og Kriegers Flak II14.10.2024 12:44:00 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen vedtager plan for de fremtidige havvindmølleparker Kattegat og Kriegers Flak II. Det sker på baggrund af en miljøvurdering af planen, og de indkomne høringssvar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum