SOS International

Nu er det højsæson for starthjælp

Del

Meteorologerne varsler frost og vintervejr op til jul. Rigtig mange bilejere vil derfor i den kommende tid opleve, at de ikke kan starte bilen. SOS Dansk Autohjælp giver her gode råd til, hvordan man kan undgå et fladt bilbatteri på en kold vintermorgen.

Starthjælp er en klassisk vejhjælpsassistance for SOS Dansk Autohjælp året rundt – men vintermånederne er den absolutte højsæson for flade batterier. Når temperaturen dykker, bruger man flere strømkilder i bilen, og det kan mærkes på batteriet.

Når der er minusgrader, fristes mange til at tænde for sædevarme, ratvarme, elbagrude og varmeblæser. Hvis man så ovenikøbet mest bruger bilen til korte ture, aflader man batteriet for strøm.

- Kulde, korte ture og et stort elforbrug er en skidt kombination for bilens batteri. På de kolde dage handler mere end 40 procent af vores assistancer traditionelt om flade batterier, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher, SOS Dansk Autohjælp.

Startbatteriet kan gøre knuder uanset, om man kører på benzin, diesel eller strøm. Moderne biler har så meget strømkrævende elektronik, at det stiller store krav til batteriernes ydeevne. Samtidig kan hård frost halvere batteriets ydeevne.

Kør en omvej for batteriets skyld
Er man i tvivl om batteriets tilstand, er det en god ide at få det tjekket på et værksted og eventuelt få et nyt monteret. Men ellers er det en god ide at sørge for, at bilen får nogle længere ture ind i mellem:

- Kører man normalt korte distancer, kan det være en god ide at køre en omvej på 40-50 kilometer en gang i mellem. Det giver bilen en chance for at lade batteriet op. Man kan også købe en oplader og lade batteriet helt op en gang om måneden, siger Jeppe Damgaard, teknisk chef, SOS Dansk Autohjælp.

Nøgleord

Kontakter

Anette Bjørn JuncherVagtcentralchefSOS Dansk Autohjælp

Tlf:5118 6085

Billeder

Information om SOS International

SOS International
SOS International
Nitivej 6
2000 Frederiksberg

Om SOS International – en af de førende assistanceorganisationer i Norden

SOS International er en af de førende assistanceorganisationer i Norden. Fra alarmcentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yder SOS International akut assistance overalt i verden, nat og dag, hele året rundt.

SOS International tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, vejhjælp samt sundhedsløsninger. SOS International sikrer værdikæden på vegne af kunderne som en trusted partner ved at have fokus på den optimale slutbrugeroplevelse samt øje for de samlede omkostninger. Som en trusted partner er kvalitet og compliance endvidere nøgleparametre.

SOS International har et omfattende netværk af kvalificerede leverandører og partnere over hele verden, samt fem strategiske partnerkontorer i højvolumenområder. Med cirka 1.000 ansatte, repræsenterer SOS International 30 nationaliteter, og til sammen taler vores medarbejdere flere end 37 forskellige sprog.

SOS International blev etableret i 1961 og ejes af 13 af de største forsikringsselskaber i Norden. SOS International har en sagsvolumen, der placerer virksomheden som en af de største assistanceorganisationer i Norden.

Følg pressemeddelelser fra SOS International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SOS International

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum