Transportministeriet

Nu bliver det dyrere at standse ulovligt på handicapparkering

Del

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der forhøjer parkeringsafgiften ved standsning på handicapparkeringspladser, og lovforslaget giver samtidig mulighed for rabat på parkeringsafgifter til lastbiler og busser.

Fra 1. juli 2021 bliver parkeringsafgiften højere for dem, der uberettiget standser på en handicapparkeringsplads. Dermed er det den samme afgift der gives ligegyldigt om der standes i kort tid eller parkeres i længere tid.

- Jeg er glad for, der er opbakning til lovforslaget, så der allerede fra juli er en højere afgift til dem, der standser ulovligt på parkeringspladser forbeholdt personer med handicap. De pladser er forbeholdt personer med handicap af en årsag. Jeg håber, den forhøjede afgift er med til at sikre, at handicapparkeringen bliver brugt af dem, der rent faktisk har brug for den, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Med vedtagelsen af lovforslaget kan vognmænd, hvis lastbiler og busser parkeres ulovligt, se frem til en rabat på parkeringsafgiften, hvis den betales hurtigt. Afgiften halveres, hvis den betales inden for fem dage fra afgiftens udstedelse. Håbet med rabatten er at skabe en god betalingsadfærd hos både udenlandske og danske vognmænd, så flere afgifter bliver betalt.

Betales afgiften mellem seks og 24 dage fra udstedelsen opnås en rabat på 25 procent.

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum