Andel

Nu bliver det billigere at varme sommerhuset op

Del

Per 1. februar 2019 har Folketinget vedtaget, at ejere af elopvarmede sommerhuse kan få reduceret dele af deres elafgift. Men man skal tilmelde sig for at få reduktionen, og det opfordrer SEAS-NVE nu sine mange sommerhuskunder til at gøre.

I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.

Påsken står for døren, og det samme gør sommerhussæsonen. Varmegraderne er dog ikke helt høje nok endnu til at klare opvarmningen, inden sommerhusene tages i brug til weekendophold og påskeferie.

Så der skal tændes for varmen, men heldigvis bliver det lidt billigere, hvis den primære varmekilde i sommerhuset er eldrevet – for eksempel via elpaneler eller en varmepumpe. Per 1. februar 2019 har Folketinget nemlig vedtaget, at sommerhuse, der opvarmes med el, kan få reduceret deres elafgift.

Reduktionen gælder for den del af det årlige forbrug, der ligger over 4.000 kWh. Og det er en forskel, der kan mærkes. Op til de 4.000 kWh er elafgiften 110,50 øre per kWh, hvorefter den falder til 32,38 øre per kWh. Så hvis man for eksempel bruger 6.000 kWh om året, opnår man en besparelse på 1.564,40 kroner.

Husk tilmelding

Man skal tilmelde sig som elvarmekunde hos sin leverandør, hvis man skal få gavn af de nye regler.

Hvis man tilmelder sig før den 31. maj, får man reduceret sin betaling med tilbagevirkende kraft fra den 1. februar. Så behøver man ikke gøre mere – ved tilmelding efter den 31. maj, skal der indleveres ekstra dokumentation.

Hvordan kan du reducere energien i dit sommerhus?

Ud over den reducerede elafgift, er der også andre steder, du kan spare på omkostningerne til energien i dit sommerhus. Nedenfor får du tre eksempler på, hvor der kan være gevinster at hente.

  • Vandopvarmning: I størstedelen af de danske sommerhuse er der ikke et vandbaseret centralvarmesystem, hvilket betyder, at opvarmning af vand sker i en eller flere elvandvarmere. Er en af disse af ældre dato, kan det derfor være en god idé at udskifte den til nyere elvandvarmere eller solfangere, hvis du vil reducere dit energiforbrug og samtidig opnå en besparelse på din elregning.

  • Skift til anden varmekilde: Bor du i dit sommerhus året rundt, og benytter du elvarme som primær varmekilde, kan det være en god idé at overveje en anden opvarmningsform. Et oplagt alternativ til elopvarmning er for eksempel at skifte til en varmepumpe – den kan stå for det meste af opvarmningen i sommerhuset og samtidig næsten halvere dit elforbrug.

  • Efterisolering: Mange sommerhuse er generelt dårligt isoleret, hvorfor de ofte har meget lidt eller slet ingen isolering i ydervæggene og på loftet. Derfor kan det være en god idé at efterisolere, hvis du vil have et sundt indeklima og opnå besparelser ift. rumopvarmning. Rådfør dig eventuelt med en bygningssagkyndig, hvis du ønsker at vide, hvilken efterisoleringsløsning, der er bedst egnet til dit sommerhus.

Kontakter

SEAS-NVE's pressevagt 21 70 31 01

Billeder

I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
Download

Information om Andel

Andel
Andel
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.andel.dk/

Vi har alle en andel i energien

Andel er et andelsselskab, der bygger og tror på, at det bedste samfund er et samfund med muligheder for alle. Lige muligheder for at lade elbilen og gå online. En velfungerende vital infrastruktur skaber sammenhæng og sammenhold. Et stærkt sammenhold kræver stærke forbindelser. Vi er afhængige af at være forbundet med hinanden – elektrisk og digitalt – og vi er hinandens bedste forbindelse.

I Andel vil vi være hinandens bedste forbindelse, og vi tager ansvar for at skabe en fælles fremtid – for vores kunder, vores andelshavere og vores omverden. Andel har 2,8 millioner kundeforhold og via vores datterselskaber, Clever, Energi Danmark, Fibia og SEAS-NVE, giver vi dig markedets bedste energiløsninger og den skarpeste kunderådgivning. Vi en del af en ambitiøs grøn omstilling, når vi investerer i havvindmøller, ladeinfrastruktur og visionære energiløsninger. Andel har hovedsæde i Svinninge og primære lokationer i Ballerup, Haslev og Virum. Koncernen har 1.700 ansatte og omsatte i 2019 for 6.902 mio. kr.

 

Følg pressemeddelelser fra Andel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Andel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum