SEAS-NVE

Nu bliver det billigere at varme sommerhuset op

Del

Per 1. februar 2019 har Folketinget vedtaget, at ejere af elopvarmede sommerhuse kan få reduceret dele af deres elafgift. Men man skal tilmelde sig for at få reduktionen, og det opfordrer SEAS-NVE nu sine mange sommerhuskunder til at gøre.

I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.

Påsken står for døren, og det samme gør sommerhussæsonen. Varmegraderne er dog ikke helt høje nok endnu til at klare opvarmningen, inden sommerhusene tages i brug til weekendophold og påskeferie.

Så der skal tændes for varmen, men heldigvis bliver det lidt billigere, hvis den primære varmekilde i sommerhuset er eldrevet – for eksempel via elpaneler eller en varmepumpe. Per 1. februar 2019 har Folketinget nemlig vedtaget, at sommerhuse, der opvarmes med el, kan få reduceret deres elafgift.

Reduktionen gælder for den del af det årlige forbrug, der ligger over 4.000 kWh. Og det er en forskel, der kan mærkes. Op til de 4.000 kWh er elafgiften 110,50 øre per kWh, hvorefter den falder til 32,38 øre per kWh. Så hvis man for eksempel bruger 6.000 kWh om året, opnår man en besparelse på 1.564,40 kroner.

Husk tilmelding

Man skal tilmelde sig som elvarmekunde hos sin leverandør, hvis man skal få gavn af de nye regler.

Hvis man tilmelder sig før den 31. maj, får man reduceret sin betaling med tilbagevirkende kraft fra den 1. februar. Så behøver man ikke gøre mere – ved tilmelding efter den 31. maj, skal der indleveres ekstra dokumentation.

Hvordan kan du reducere energien i dit sommerhus?

Ud over den reducerede elafgift, er der også andre steder, du kan spare på omkostningerne til energien i dit sommerhus. Nedenfor får du tre eksempler på, hvor der kan være gevinster at hente.

  • Vandopvarmning: I størstedelen af de danske sommerhuse er der ikke et vandbaseret centralvarmesystem, hvilket betyder, at opvarmning af vand sker i en eller flere elvandvarmere. Er en af disse af ældre dato, kan det derfor være en god idé at udskifte den til nyere elvandvarmere eller solfangere, hvis du vil reducere dit energiforbrug og samtidig opnå en besparelse på din elregning.

  • Skift til anden varmekilde: Bor du i dit sommerhus året rundt, og benytter du elvarme som primær varmekilde, kan det være en god idé at overveje en anden opvarmningsform. Et oplagt alternativ til elopvarmning er for eksempel at skifte til en varmepumpe – den kan stå for det meste af opvarmningen i sommerhuset og samtidig næsten halvere dit elforbrug.

  • Efterisolering: Mange sommerhuse er generelt dårligt isoleret, hvorfor de ofte har meget lidt eller slet ingen isolering i ydervæggene og på loftet. Derfor kan det være en god idé at efterisolere, hvis du vil have et sundt indeklima og opnå besparelser ift. rumopvarmning. Rådfør dig eventuelt med en bygningssagkyndig, hvis du ønsker at vide, hvilken efterisoleringsløsning, der er bedst egnet til dit sommerhus.

Kontakter

SEAS-NVE's pressevagt 21 70 31 01

Billeder

I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
I sommerhus? Husk du kan få rabat på elvarmen.
Download

Information om SEAS-NVE

SEAS-NVE
SEAS-NVE
Hovedgaden 36
4520 Svinninge

70 29 29 00http://www.seas-nve.dk/

Om SEAS-NVE – en moderne andelsejet energi- og fibernetkoncern

I SEAS-NVE skaber vi energi til at leve livet. Vi ønsker at gøre energi til mere end blot en leverance - at være din bedste forbindelse, når det gælder den grønne omstilling og digitalisering. Det er dig, vi arbejder for, når vi tilbyder lynhurtigt internet og sikrer, at der altid er strøm i kontakten og lys på gaden. Og det er for at skabe værdi for dig, at vi lagrer energi fra vindmøller til fremtiden og skaber energirigtige løsninger i hverdagen. Vi er godt 1.000 medarbejdere og omsatte i 2018 for 7,3 mia. kr.

 

Følg pressemeddelelser fra SEAS-NVE

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SEAS-NVE

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum