Boligsiden.dk

Nu afviser fire ud af ti at købe et rygerhjem

Del

Andelen af boliginteresserede, der vender tommelfingeren nedad til rygerboliger, er steget og udgør nu den største gruppe i undersøgelse fra Boligsiden.

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden

Hvordan vil du reagere, hvis du kommer til fremvisning på en bolig, hvor lugten af tobaksrøg er det første, der møder dig i entréen?

Flere og flere danskere reagerer tilsyneladende ved at vende om på hælene og se sig om efter noget andet.

I hvert fald svarer 39 procent af brugerne i en undersøgelse fra Boligsiden, at de ”ikke er interesseret”, hvis der har været røget i den bolig, de kigger på.

Det er en stigning på knap seks procentpoint i forhold til en tilsvarende rundspørge, der blev gennemført i januar 2017.

”Der har været stort fokus på rygning i mange år, og de seneste år har vi set, at det er blevet forbudt på mange offentlige steder. Det betyder, at danskerne har vænnet sig til røgfrie miljøer, og det smitter i stigende grad af på vores vaner i hjemmet,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør ved Boligsiden.

Rygning er afgørende for otte ud af ti

For langt de fleste af respondenterne i Boligsidens undersøgelse er det en afgørende faktor, om der har været røget i den bolig, de er interesseret i.

Knap otte ud af 10 svarer, at de enten vil have et nedslag i prisen, eller at de slet ikke er interesseret i at købe en rygerbolig. Tidligere udgjorde skaren af danskere, der krævede nedslag i prisen den største andel i rundspørgen.

Det har imidlertid ændret sig i den seneste undersøgelse, hvor de fleste nu helt afviser et køb.

”Det kan være svært at fjerne lugten af og røg i et hjem, og det er de fleste boligkøbere godt klar over. Derfor er det også naturligt, at det har indflydelse på potentielle køberes interesse for boligen,” siger Birgit Daetz.

Salgsopstillinger med rygermærke?

19 procent af respondenterne i Boligsidens undersøgelse svarer, at det ikke har nogen betydning, om der har været røget i boligen, de er interesseret i. Det er et fald på mere end fire procentpoint i forhold til undersøgelsen i 2017, hvilket vidner om, at rygning er blevet et endnu vigtigere parameter for potentielle købere.

Mange boliginteresserede mener tilmed, at salgsopstillinger bør indeholde oplysninger om tidligere ejeres rygevaner – på lige fod med eksempelvis energimærket.

I en undersøgelse på Boligsiden fra 2017 svarede 60 procent af respondenterne, at de ønsker et rygermærke, der indikerer, at der har været røget i den pågældende bolig.

Sådan gjorde vi

I perioden fra den 4. april til den 10. april spurgte vi Boligsidens brugere: ”Betyder det noget, om der har været røget i den bolig, du kigger efter? I alt 1.100 har svaret. Svarene fordelte sig sådan her:

Nej, det har ingen betydning: 18,7 % (206)

Ja, så vil jeg have et afslag i prisen: 38,7 % (426)

Ja, så er jeg ikke interesseret i boligen: 39,0 % (429)

Andet 3,5 % (39)

Nøgleord

Kontakter

Har du brug for yderligere kommentarer eller tal for de(n) kommune(r), du dækker. Kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: Boligsiden
Foto: Boligsiden
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Hvem er Boligsiden.dk?
På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsidens Markedsindeks viser aktuelle nøgletal om boligmarkedet, og statistikkerne er baseret på indberetninger fra samtlige af ejendomsmæglernes boligsalg. Boligsiden.dk udgiver løbende artikler om boligmarkedet på bolignyheder.boligsiden.dk og udsender hver måned en række faste pressemeddelelser med udgangspunkt i udviklingen i handelsaktiviteten, salgspriser, salgstid, nedslag og boligudbud.

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum