Nu åbnes der for nomineringer til Embla Food Awards 2021 – den nordiske madpris
Det nordiske køkken er kendt for sin rene smag og kompromisløse formidling. Det har gjort nordisk mad til et modeord langt ud over de nordiske landegrænser
- Med Embla Food Awards ønsker vi at styrke den nordiske madidentitet og hylde folkene bag maden, siger Bjørn Gimming, formand for Den Norske Landboforening og vært for prisen i 2022.
Til marts fejrer vi nordisk mad gennem en storslået prisuddeling i den norske hovedstad, Oslo. Det er nu muligt at nominere i alle syv kategorier. Du kan nominere dig selv, en kollega eller et gastronomisk forbillede.
På emblafoodaward.com kan du nominere kandidater i følgende kategorier:
• Nordisk fødevareproducent
• Nordisk madiværksætter
• Nordisk madhåndværker
• Nordisk madkommunikatør
• Nordisk mad til mange
• Nordisk maddestination
• Nordisk mad til børn og unge
Der vil blive anvendt forskellige kriterier til at evaluere kandidaterne, eksempelvis bæredygtighed, originalitet, ærlighed og "nordisk".
Siden emblafoodaward.com er åben for nomineringer i hele oktober. En national jury udpeger kandidater fra deres eget land. Disse vil blive præsenteret i midten af december.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520lf-pressevagt@lf.dkLinks
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer om grøn fond: Afgørende midler til landbrugets grønne omstilling15.4.2024 09:33:10 CEST | Pressemeddelelse
Et stort flertal i Folketinget har netop præsenteret en grøn fond, som blandt andet skal bidrage til, at landbrug- og fødevaresektoren kan udvikle teknologier, der er nødvendige for at nå de fastsatte klimamål.
L&F: Dansk succes ved Bocuse d’Or Europe er en sejr for gastronomi- og fødevareerhvervet20.3.2024 18:56:44 CET | Pressemeddelelse
Det danske kokkehold har her til aften vundet guld ved Bocuse d’Or Europe. En sejr, der også kan betragtes som en succes for vores fødevareerhverv og dansk gastronomi.
Flere unge vælger en uddannelse indenfor landbrug15.3.2024 08:22:23 CET | Pressemeddelelse
På bare et år er 30 procent flere unge optaget på en landbrugsuddannelse. Det viser tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. Det er et stærkt signal om, at landbruget er et erhverv i udvikling, som unge ser en fremtid i, mener viceformand i Landbrug & Fødevarer
Årets kvægelev er et ’scoop for enhver virksomhed’26.2.2024 13:44:13 CET | Pressemeddelelse
Nysgerrig, dygtig og grundig. Sådan beskrives Isabella van Noordenne fra Gråsten Landbrugsskole, der netop har vundet prisen som Årets Kvægelev 2024
Kvægformand: En afgift må ikke blokere for, at vi kan få ny teknologi og klimaeffektive løsninger i spil25.2.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Vi har masser af grønne ambitioner. Men jeg har svært ved at se, hvordan en afgift skal hjælpe os med at indfri dem. Sådan siger Christian Lund, formand for Landbrug & Fødevarer, Sektor for Kvæg, efter ekspertudvalget har fremlagt en rapport med input til, hvordan en CO2-afgift på de biologiske processer i landbruget kan se ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum