Nu åbnes der for nomineringer til Embla Food Awards 2021 – den nordiske madpris.
Det nordiske køkken er kendt for sin rene smag og kompromisløse formidling. Det har gjort nordisk mad til et modeord langt ud over de nordiske landegrænser
- Med Embla Food Awards ønsker vi at styrke den nordiske madidentitet og hylde folkene bag maden, siger Bjørn Gimming, formand for Den Norske Landboforening og vært for prisen i 2022.
Til marts fejrer vi nordisk mad gennem en storslået prisuddeling i den norske hovedstad, Oslo. Det er nu muligt at nominere i alle syv kategorier. Du kan nominere dig selv, en kollega eller et gastronomisk forbillede.
På emblafoodaward.com kan du nominere kandidater i følgende kategorier:
• Nordisk fødevareproducent
• Nordisk madiværksætter
• Nordisk madhåndværker
• Nordisk madkommunikatør
• Nordisk mad til mange
• Nordisk maddestination
• Nordisk mad til børn og unge
Der vil blive anvendt forskellige kriterier til at evaluere kandidaterne, eksempelvis bæredygtighed, originalitet, ærlighed og "nordisk".
Siden emblafoodaward.com er åben for nomineringer i hele oktober. En national jury udpeger kandidater fra deres eget land. Disse vil blive præsenteret i midten af december.
Links
Information om Landbrug & Fødevarer
Embla Food Awards er stiftet af de nordiske landbrugsorganisationer, der er en del af NBC Nordiske Bondeorganisationers Centralråd, støttet af Nordisk Ministerråd.
Den norske bondeforening er vært for prisuddelingen i Oslo 11. marts 2022. Det er den tredje Embla Food Award, som afholdes.
Den nationale jury består af
Maria Sainabou Jeng, Fødevarekommunikatør
Mikkel Marschall, Kok og ejer af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem
Lars Hvidtfeldt, bestyrelsesformand og godsejer/landmand
Tidligere vindere omfatter blandt andet
• Direktør på Hotel & Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, i kategorien: Nordisk mad til mange 2019
Dengang begrundede juryen titlen med: "Vinderen er en "maskine med en vision", der utrætteligt arbejder med missionen om at skabe offentlige køkkener i byen med bæredygtige og sunde måltider, der er tilberedt fra bunden. Forsvarer altid de svage, udfordrer alle - fra beslutningstagere til elever - til at tænke bæredygtigt lige fra tallerkenen og så videre".
• Kok og iværksætter kommunikatør, Claus Meyer, i kategorien: Nordisk madkommunikatør 2019
Dengang begrundede juryen titlen med: ”Claus Meyer har i årtier været en stor inspirator i forhold til fornyelsen og udviklingen af dansk madkultur. Han er skaberen af ”Nyt Nordisk Madmanifest”. Med passion og stort drive kommunikerer han nordiske og lokale fødevarer, bæredygtighed, madfællesskab og biodiversitet".
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum