Landbrug & FødevarerLandbrug & Fødevarer

Nu åbnes der for nomineringer til Embla Food Awards 2021 – den nordiske madpris.

Del

Den nordiske konkurrence er hård mellem de bedste producenter, formidlere og oplevelsesdestinationer for den nordiske mad.

Det nordiske køkken er kendt for sin rene smag og kompromisløse formidling. Det har gjort nordisk mad til et modeord langt ud over de nordiske landegrænser

- Med Embla Food Awards ønsker vi at styrke den nordiske madidentitet og hylde folkene bag maden, siger Bjørn Gimming, formand for Den Norske Landboforening og vært for prisen i 2022.

Til marts fejrer vi nordisk mad gennem en storslået prisuddeling i den norske hovedstad, Oslo. Det er nu muligt at nominere i alle syv kategorier. Du kan nominere dig selv, en kollega eller et gastronomisk forbillede.

På emblafoodaward.com kan du nominere kandidater i følgende kategorier:

• Nordisk fødevareproducent

• Nordisk madiværksætter

• Nordisk madhåndværker

• Nordisk madkommunikatør

• Nordisk mad til mange

• Nordisk maddestination

• Nordisk mad til børn og unge

Der vil blive anvendt forskellige kriterier til at evaluere kandidaterne, eksempelvis bæredygtighed, originalitet, ærlighed og "nordisk".

Siden emblafoodaward.com er åben for nomineringer i hele oktober. En national jury udpeger kandidater fra deres eget land. Disse vil blive præsenteret i midten af december.

Links

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Embla Food Awards er stiftet af de nordiske landbrugsorganisationer, der er en del af NBC Nordiske Bondeorganisationers Centralråd, støttet af Nordisk Ministerråd.
Den norske bondeforening er vært for prisuddelingen i Oslo 11. marts 2022. Det er den tredje Embla Food Award, som afholdes.

Den nationale jury består af
Maria Sainabou Jeng, Fødevarekommunikatør

Mikkel Marschall, Kok og ejer af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem

Lars Hvidtfeldt, bestyrelsesformand og godsejer/landmand

 

Tidligere vindere omfatter blandt andet
• Direktør på Hotel & Restaurantskolen, Anne-Birgitte Agger, i kategorien: Nordisk mad til mange 2019
Dengang begrundede juryen titlen med: "Vinderen er en "maskine med en vision", der utrætteligt arbejder med missionen om at skabe offentlige køkkener i byen med bæredygtige og sunde måltider, der er tilberedt fra bunden. Forsvarer altid de svage, udfordrer alle - fra beslutningstagere til elever - til at tænke bæredygtigt lige fra tallerkenen og så videre".

 

• Kok og iværksætter kommunikatør, Claus Meyer, i kategorien: Nordisk madkommunikatør 2019
Dengang begrundede juryen titlen med: ”Claus Meyer har i årtier været en stor inspirator i forhold til fornyelsen og udviklingen af dansk madkultur. Han er skaberen af ”Nyt Nordisk Madmanifest”. Med passion og stort drive kommunikerer han nordiske og lokale fødevarer, bæredygtighed, madfællesskab og biodiversitet".

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Fra jord til bord: Landbruget sendes i køkkenet – og kokkene skal ud i marken24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er videndeling og tværfagligt samarbejde på menuen, når kokkeelever landets gastronomiske uddannelser i uge 39 bytter arbejdsplads med agrarøkonomer, landbrugselever og produktionsledere fra landbrugsuddannelserne. Det er Landbrug & Fødevarer, der står bag projekt ’Fra Greb til Gaffel’ som bl.a. samarbejder med Dalum Landbrugsskole, Hotel og Restaurantskolen og Asmildkloster Landbrugsskole.

Ny gastro-konkurrence hylder topkokkes innovative retter med fisk og skaldyr10.9.2021 11:12:00 CEST | Pressemeddelelse

Den årlige fejring af dansk gastronomi får nu en helt ny konkurrence, når ’Årets ret med Fisk og Skaldyr’ skal kåres til White Guides lancering den 29. november. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke fisk og skaldyr på en måde, der skiller sig fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. Tilmelding til prisen skal ske senest den 1. oktober.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum