Novo Holdings

Novo Holdings udvider sit fokus for life science-investeringer til Asien - etablerer base i Singapore

Del

Novo Holdings er en førende life science-investor med fokus på langsigtet, bæredygtig værdiskabelse. Novo Holdings styrker nu sin position ved at udvide sit investeringsfokus til Asien – i tillæg til de allerede omfattende investeringsaktiviteter i Europa og USA. Til dette formål har Novo Holdings ansat Amit Kakar som Head of Asia.

Amit Kakar, ny Head of Asia hos Novo Holdings
Amit Kakar, ny Head of Asia hos Novo Holdings

Novo Holdings har hidtil investeret i Asien gennem sin portefølje af finansielle investeringer. For de investeringsteams, der har fokus på life science, repræsenterer regionen derimod en ny mulighed.

Novo Holdings forventer at sætte tre teams i spil: Principal Investments, der foretager betydelige investeringer i førende, veletablerede life science-virksomheder; Novo Growth, som støtter højvækstvirksomheder inden for life science med kapital til ekspansion; og Novo Ventures, som investerer i venture-markedet.

”Vi har fulgt life science-markederne i Asien nøje, og væksten, demografien og det øgede fokus på innovation samt forskning og udvikling gør regionen til et interessant område for os at udforske investeringsmuligheder. Branchen er ung og dynamisk, og det underliggende økosystem for investeringer udvikler sig hastigt. Her mener vi, at vores langsigtede fokus og partnerskabstilgang vil stå sig godt,” siger Kasim Kutay, CEO i Novo Holdings .

Novo Holdings har ansat Amit Kakar som Head of Asien til at stå i spidsen for investeringer og partnerskaber i hele regionen og med primært fokus på Kina, Japan, Singapore og Sydøstasien. Han får base i Singapore.

Amit Kakar var indtil for nylig chef for forretningsudvikling og M&A hos Everlife Asia, en buy-and-build platform, der leverer løsninger til sundheds- og forskningsindustrien i Sydøstasien og Indien. Før dette har han haft ledelsesstillinger på tværs af life science-investorer og -selskaber i Kina, Indien og USA.

Se mere i vedhæftede pressemeddelelse (på engelsk).

Kontakter

Anders Rosendahl, pressemedarbejder, tlf.: 4048 3766, aro@novo.dk

Billeder

Amit Kakar, ny Head of Asia hos Novo Holdings
Amit Kakar, ny Head of Asia hos Novo Holdings
Download

Vedhæftede filer

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er anerkendt som en internationalt førende life science-investorer med fokus på langsigtet værdiskabelse. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i vækstvirksomheder og veletablerede virksomheder inden for life science. Novo Holdings forvalter også en bred portefølje af finansielle aktiver. Læs mere på www.novoholdings.dk.

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings fik samlede indtægter og investeringsafkast på 26 mia. kr. baseret på gode resultater hos selskaberne i Novo Gruppen samt investeringsporteføljen19.3.2020 06:55:00 CETPressemeddelelse

Årsrapport 2019: Novo Holdings fik samlede indtægter og afkast på 26 mia. kr. i 2019. Resultatet baserer sig på gode præstationer fra selskaberne i Novo Gruppen (Novo Nordisk og Novozymes) samt investeringsporteføljen. Resultatet styrker Novo Holdings position som internationalt førende life science-investor.

Novo Holdings investerer USD 72 millioner i LanzaTech – et førende selskab inden for bæredygtige produkter6.8.2019 16:15:56 CESTPressemeddelelse

Novo Holdings A/S og LanzaTech, der er banebrydende inden for produktion af næstegenerations-brændstoffer og -kemikalier ved genanvendelse af kulstofforurening, har i dag meddelt, at de har indgået et partnerskab for at udvikle LanzaTech’s revolutionerende, bæredygtige brændstof- og kemikalieplatform. Novo Holdings investerer USD 72 millioner i selskabet i en Series-E-finansiering, og Senior Director Anders Bendsen Spohr bliver en del af LanzaTech’s bestyrelse. LanzaTech’s platform bruger forurening og genanvender den, så man undgår, at kulstoffet kun bliver brugt én gang. Denne teknologi kan eksempelvis bruges til, at man tager udledninger fra kinesiske stålværker, og usorteret, ikke-genanvendeligt husholdningsaffald fra Japan og omdanner disse affaldsprodukter til ethanol, bæredygtigt flybrændstof eller polyethylen til forbrugsvarer. Når et produkt ikke længere er anvendeligt, kan det sendes usorteret og uden at blive rengjort til et LanzaTech-anlæg og derefter blive genanvendt mange

REPAIR Impact Fund investerer 65 mio. kr. i kampen mod antibiotikaresistens23.7.2019 16:12:00 CESTPressemeddelelse

REPAIR Impact Fund har netop investeret i alt 65 mio. kr. (USD 10 mio.) i to amerikanske biotekselskaber: Curza og Spero Therapeutics. Begge investeringer skal fremme udviklingen af nye lægemidler til behandling af infektioner, som er eller risikerer at blive resistente over for den antibiotika, der findes på markedet i dag. Dermed har REPAIR Impact Fund i alt investeret 200 mio. kr. i seks virksomheder inden for tidlig udvikling af lægemidler til at imødegå antibiotikaresistens. Fonden, der er et Novo Holdings-initiativ, blev lanceret i 2018. Der er et presserende behov for at udvikle nye måder til at bekæmpe antibiotikaresistens. Flere end 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for antibiotika. I 2050 ventes antibiotikaresistens at slå flere mennesker ihjel, end kræft gør i dag. De to investeringer i Curza og Spero Therapeutics er gennemført i forlængelse den netop fuldførte investeringsrunde i USA og Canada, hvor REPAIR Impact Fund modtog 52 investerin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum