Novo Nordisk Fonden

Novo Holdings køber BBI Group

Del

Novo Holdings A/S annoncerer i dag, at selskabet har overtaget BBI Group (BBI), som er en førende global leverandør af produkter og ydelser inden for diagnostik og life-science, fra Exponent til en samlet værdi af over 400 millioner britiske pund.

Med opkøbet bliver Novo Holdings, der er anerkendt som en internationalt førende life-science-investor, majoritetsaktionær i selskabet.

BBI blev etableret i 1986 og har specialiseret sig inden for kritiske reagenser, udvikling af immunologiske metoder, lateral flow-test, ydelser og løsninger til den diagnostiske industri samt smartphone læser-teknologi. Koncernens globale kundebase inkluderer blue chip-virksomheder som Thermo-Fisher, Merck og Siemens. BBI’s brand, BBI Solutions, er førende på markedet og omfatter antistoffer, antigener, labels, supplerende reagenser og test til brug i patientplejen.

BBI’s hovedkvarter ligger i Wales, og selskabet har over 400 ansatte fordelt over syv lande og fire kontinenter.

”Vi er stolte over at blive den nye ejer af BBI. Diagnostik er et meget attraktivt område, som – med et øget globalt fokus på forebyggende medicin – vil komme til at spille en større rolle i indsatsen med at forbedre patienters sundhed over hele verden. Vi ser et fantastisk potentiale for, at BBI kan opnå organisk såvel som uorganisk vækst. Novo Holdings ser frem til at støtte BBI’s dygtige team og vil kunne bidrage med vores betragtelig ekspertise samt store netværk,” siger Johan Hueffer, der er Senior Partner i Novo Holdings.

Mario Gualano, Group CEO i BBI, siger: “Vi er rigtigt glade for at arbejde sammen med Novo Holdings, der er et team med stærke resultater og som deler vores vision om vækst og innovation. Inden for de sidste fem år har vi opnået en betragtelig vækst i vores omsætning og rentabilitet ved at investere i vores produkter og ydelser, medarbejdere samt en infrastruktur i verdensklasse. Vi har nu en fuldt investeret og skalérbar platform, der gør os i stand til at sikre fremtidig vækst i et omfattende og hurtigvoksende marked.”

Novo Holdings er en internationalt førende life-science-investor med fokus på langsigtet værdiskabelse. Selskabet har base i København, med kontorer i San Francisco, Boston, London og Singapore. Ved udgangen af 2020 havde Novo Holdings mere end 120 life-science-virksomheder i sin portefølje samt aktiver for 457 mia. kr. Selskabet er 100 procent ejet af Novo Nordisk Fonden, som er én af verdens største fonde. Gennem sine investeringer søger Novo Holdings at skabe øget værdi for menneskers sundhed, videnskab og samfundet gennem et langsigtet attraktivt afkast på fondens aktiver. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 mia. kr. til projekter og initiativer, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet.

Investeringen i BBI er et led i Novo Holdings' Principal Investment-strategi, som er målrettet investeringer i veletablerede life-science-virksomheder, der har en førende position i attraktive markeder og med stærke underliggende vækstdrivere.

Ud over kapital og engagement tilbyder Novo Holdings adgang til et omfattende netværk inden for life-science-industrien og bruger sine erfaringer og ekspertise til aktivt at støtte virksomhedernes ledelse i at realisere deres strategiske ambitioner.

Lazard har fungeret som finansiel rådgiver for Novo Holdings, og Kromann Reumert, Latham & Watkins samt Linklaters har ydet juridisk rådgivning.

Om BBI
BBI er en førende globale leverandør af produkter og ydelser inden for diagnostik og life-science-industrien. Med hovedkvarter i Crumlin, Wales har virksomheden har produktions-sites fordelt over fire kontinenter.

I mere end 30 år har koncernens brand, BBI Solutions, betjent den globale diagnostiske industri med udvikling inden for lateral flow og ydelser inden for produktion, med særlig fokus på antistof- udvikling, guld-konjugater, lateral flow-test og mobile diagnostiske løsninger på baggrund af NovarumTM-teknologi.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, +45 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Om Novo Holdings A/S
Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er anerkendt som en internationalt førende life-science-investorer med fokus på langsigtet værdiskabelse. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i vækstvirksomheder og veletablerede virksomheder inden for life-science. Novo Holdings forvalter også en bred portefølje af finansielle aktiver. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden støtter 15 projekter, der skal afhjælpe globale humanitære nødsituationer2.7.2021 13:35:23 CEST | Pressemeddelelse

Med ambitioner om at skabe verdens mest bæredygtige flygtningelejr i Uganda, støtte sårbare husstande i Myanmar og fremme mental sundhed i Jordan, spænder de nyligt annoncerede humanitære projekter støttet af Novo Nordisk Fonden bredt. Overordnet tjener de dog de samme hovedformål: at fremme bæredygtighed inden for humanitære initiativer og mindske ulighed mellem kønnene. I alt har fonden uddelt 27,2 mio. kr. til 15 projekter.

NERD-programmet giver geniale nørder mulighed for at udføre originale forskningsprojekter16.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Vandbaseret 3D-print, virusvækstmønstre og ny viden om hvordan livet på jorden opstod er blandt de emner, som årets modtagere af Novo Nordisk Fondens NERD-bevillinger vil udforske. I år har otte forskere fået bevilliget mellem 9 og 14 mio. kr. til deres forskningsideer, der har det til fælles, at de er kreative, originale, nyskabende og forankrede i naturvidenskaben.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum