Novo Holdings

Novo Holdings investerer USD 72 millioner i LanzaTech – et førende selskab inden for bæredygtige produkter

Del

Novo Holdings A/S og LanzaTech, der er banebrydende inden for produktion af næstegenerations-brændstoffer og -kemikalier ved genanvendelse af kulstofforurening, har i dag meddelt, at de har indgået et partnerskab for at udvikle LanzaTech’s revolutionerende, bæredygtige brændstof- og kemikalieplatform. Novo Holdings investerer USD 72 millioner i selskabet i en Series-E-finansiering, og Senior Director Anders Bendsen Spohr bliver en del af LanzaTech’s bestyrelse.

LanzaTech’s platform bruger forurening og genanvender den, så man undgår, at kulstoffet kun bliver brugt én gang. Denne teknologi kan eksempelvis bruges til, at man tager udledninger fra kinesiske stålværker, og usorteret, ikke-genanvendeligt husholdningsaffald fra Japan og omdanner disse affaldsprodukter til ethanol, bæredygtigt flybrændstof eller polyethylen til forbrugsvarer. Når et produkt ikke længere er anvendeligt, kan det sendes usorteret og uden at blive rengjort til et LanzaTech-anlæg og derefter blive genanvendt mange gange, uden at det mister nogle af det oprindelige materiales egenskaber. På denne måde bliver kulstoffet låst i en cyklus, der understøtter overgangen til en cirkulær økonomi.

Novo Holdings’ investering vil gøre LanzaTech’s platform til genanvendelse af kulstof større, og derved kan LanzaTech fremskynde kommercialiseringen af Carbon Smart™-produkter, som giver forbrugerne mulighed for at vælge, hvor kulstoffet i deres produkter stammer fra – altså om det enten er genanvendt kulstof eller fossilt kulstof.

Transaktionen understreger Novo Holdings’ øgede fokus på investeringer i markedsledende bioindustrielle selskaber, der formår at have en langsigtet og bæredygtig indvirkning på samfundet gennem anvendelse af innovative teknologier. Investeringen i LanzaTech er desuden Novo Holdings’ fjerde investering inden for det nye investeringsområde, Growth Equity, i år. Vækstkapital-investeringer gør Novo Holdings i stand til at støtte selskaber, der er førende i udviklingen af omskabende teknologier, hvorefter de kan udvikle sig og nå nye højder.

Anders Bendsen Spohr, Senior Director i Novo Holdings, siger: ”LanzaTech imødekommer vort kollektive behov for bæredygtige brændstoffer og materialer og gør det muligt for industrielle interessenter at deltage i opbygningen af en ægte cirkulær økonomi. Novo Holdings’ investering understreger vores overordnede mål om at støtte den bioindustrielle sektor og, i særdeleshed, selskaber, der udvikler banebrydende teknologiske platforme. Vi glæder os over samarbejdet med teamet fra LanzaTech og ser frem til at støtte selskabet i dets kommende vækstfase.”

Jennifer Holmgren, Chief Executive Officer i LanzaTech, supplerer: ”Vi er meget glade for investeringen fra Novo Holdings, der er et visionært selskab og team, som fokuserer på at skabe langsigtet værdi og et positivt samfundsbidrag. Den kommer på et kritisk tidspunkt for vor klodes generelle tilstand. Vi behøver ikke længere at debattere, om klimaforandringerne er reelle eller ej. Det er nødvendigt, at vi mobiliserer alle bæredygtige løsninger, så vi kan skabe en fremtid uden kulstof-forurening. Novo Holdings’ investeringer og erfaring på det industrielle bioteknologi-område giver LanzaTech mulighed for at fortsætte med at skabe en Carbon Smart™-verden med en ren blå himmel og blå oceaner for os alle.”

Kontakter

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings A/S er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holding- og investeringsselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S, Novozymes A/S og NNIT A/S, og varetager forvaltningen af fondens aktiver.

Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i veletablerede virksomheder inden for life-science samt forvalter en bred portefølje af finansielle aktiver.

Novo Holdings vision er at være anerkendt som en af verdens førende investorer inden for life-science med fokus på langsigtet værdiskabelse. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings fik samlede indtægter og investeringsafkast på 26 mia. kr. baseret på gode resultater hos selskaberne i Novo Gruppen samt investeringsporteføljen19.3.2020 06:55:00 CETPressemeddelelse

Årsrapport 2019: Novo Holdings fik samlede indtægter og afkast på 26 mia. kr. i 2019. Resultatet baserer sig på gode præstationer fra selskaberne i Novo Gruppen (Novo Nordisk og Novozymes) samt investeringsporteføljen. Resultatet styrker Novo Holdings position som internationalt førende life science-investor.

REPAIR Impact Fund investerer 65 mio. kr. i kampen mod antibiotikaresistens23.7.2019 16:12:00 CESTPressemeddelelse

REPAIR Impact Fund har netop investeret i alt 65 mio. kr. (USD 10 mio.) i to amerikanske biotekselskaber: Curza og Spero Therapeutics. Begge investeringer skal fremme udviklingen af nye lægemidler til behandling af infektioner, som er eller risikerer at blive resistente over for den antibiotika, der findes på markedet i dag. Dermed har REPAIR Impact Fund i alt investeret 200 mio. kr. i seks virksomheder inden for tidlig udvikling af lægemidler til at imødegå antibiotikaresistens. Fonden, der er et Novo Holdings-initiativ, blev lanceret i 2018. Der er et presserende behov for at udvikle nye måder til at bekæmpe antibiotikaresistens. Flere end 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for antibiotika. I 2050 ventes antibiotikaresistens at slå flere mennesker ihjel, end kræft gør i dag. De to investeringer i Curza og Spero Therapeutics er gennemført i forlængelse den netop fuldførte investeringsrunde i USA og Canada, hvor REPAIR Impact Fund modtog 52 investerin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum