Novo Holdings

Novo Holdings investerer i det amerikanske selskab Vestaron

Del

Novo Holdings er den største investor i Serie B-finansieringsrunden i det amerikanske selskab Vestaron. En række andre investorer deltager også i finansieringsrunden, der samlet er på kr. 260 millioner.

Vestaron er førende inden for peptid-baserede biopesticider, der har samme effektivitet som traditionelle, syntetiske pesticider, men er sikre for mennesker, nyttedyr, drikkevand og naturen. Deres første produkt, Spear, kan bruges som en direkte erstatning for neonikotinider, der bl.a. mistænkes for massedød i honningbier, idet det agerer på samme receptor. Produktet har tillige en hel ny virkemåde, den første der er udviklet i over 10 år, og der er derfor, modsat eksisterende pesticider, ingen skadedyr, der er resistente over for produktet.

Anders Spohr, Senior Director i Novo Holdings, siger: "Vi mener, at Vestaron har potentialet til at gøre en positiv og betydelig forskel for landbrug, miljø og samfund. Deres produkter giver landbruget sikre, effektive værktøj til at beskytte deres afgrøder mod skadedyr og værne om naturen. Vi har en stor tiltro til Vestarons fremtidsudsigter og ser frem til at støtte selskabet fremadrettet.”

Som en del af aftalen træder Anders Spohr ind i selskabets bestyrelse.

Læs mere om investeringen i vedhæftede fil.

Investeringen er den tredje inden for growth-equity, som Novo Holdings har annonceret inden for de seneste to uger. Sidst i maj meddelte Novo Holdings, at det har investeret op til 53,5 mio. pund i det britiske biofarmaceutiske selskab Oxford Biomedica for op til 10,1 pct. af aktierne i selskabet samt at Novo Holdings er den største nye investor i en Serie F-finansieringsrunde på i alt 200 mio. dollar i det amerikanske selskab Tempus.

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup Scheel, presseansvarlig, tlf.: 30674805, cims@novo.dk.

Vedhæftede filer

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings fik samlede indtægter og investeringsafkast på 26 mia. kr. baseret på gode resultater hos selskaberne i Novo Gruppen samt investeringsporteføljen19.3.2020 06:55:00 CETPressemeddelelse

Årsrapport 2019: Novo Holdings fik samlede indtægter og afkast på 26 mia. kr. i 2019. Resultatet baserer sig på gode præstationer fra selskaberne i Novo Gruppen (Novo Nordisk og Novozymes) samt investeringsporteføljen. Resultatet styrker Novo Holdings position som internationalt førende life science-investor.

Novo Holdings investerer USD 72 millioner i LanzaTech – et førende selskab inden for bæredygtige produkter6.8.2019 16:15:56 CESTPressemeddelelse

Novo Holdings A/S og LanzaTech, der er banebrydende inden for produktion af næstegenerations-brændstoffer og -kemikalier ved genanvendelse af kulstofforurening, har i dag meddelt, at de har indgået et partnerskab for at udvikle LanzaTech’s revolutionerende, bæredygtige brændstof- og kemikalieplatform. Novo Holdings investerer USD 72 millioner i selskabet i en Series-E-finansiering, og Senior Director Anders Bendsen Spohr bliver en del af LanzaTech’s bestyrelse. LanzaTech’s platform bruger forurening og genanvender den, så man undgår, at kulstoffet kun bliver brugt én gang. Denne teknologi kan eksempelvis bruges til, at man tager udledninger fra kinesiske stålværker, og usorteret, ikke-genanvendeligt husholdningsaffald fra Japan og omdanner disse affaldsprodukter til ethanol, bæredygtigt flybrændstof eller polyethylen til forbrugsvarer. Når et produkt ikke længere er anvendeligt, kan det sendes usorteret og uden at blive rengjort til et LanzaTech-anlæg og derefter blive genanvendt mange

REPAIR Impact Fund investerer 65 mio. kr. i kampen mod antibiotikaresistens23.7.2019 16:12:00 CESTPressemeddelelse

REPAIR Impact Fund har netop investeret i alt 65 mio. kr. (USD 10 mio.) i to amerikanske biotekselskaber: Curza og Spero Therapeutics. Begge investeringer skal fremme udviklingen af nye lægemidler til behandling af infektioner, som er eller risikerer at blive resistente over for den antibiotika, der findes på markedet i dag. Dermed har REPAIR Impact Fund i alt investeret 200 mio. kr. i seks virksomheder inden for tidlig udvikling af lægemidler til at imødegå antibiotikaresistens. Fonden, der er et Novo Holdings-initiativ, blev lanceret i 2018. Der er et presserende behov for at udvikle nye måder til at bekæmpe antibiotikaresistens. Flere end 700.000 mennesker dør hvert år af infektioner, som er resistente over for antibiotika. I 2050 ventes antibiotikaresistens at slå flere mennesker ihjel, end kræft gør i dag. De to investeringer i Curza og Spero Therapeutics er gennemført i forlængelse den netop fuldførte investeringsrunde i USA og Canada, hvor REPAIR Impact Fund modtog 52 investerin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum