Novo Holdings

Novo Holdings investerer i AI til lægemiddeludvikling

Del

Novo Holdings er den største investor i en serie C-finansieringsrunde på ca. 415 mio. kr. (USD 60 mio.) i det engelske selskab Exscientia.

Novo Holdings er den største investor i Serie C-finansieringsrunden i det engelske selskab Exscientia. En række andre investorer deltager også i finansieringsrunden, der samlet er på ca. 415 mio. kr. (USD 60 mio.).

Exscientia er et førende pharmatech-selskab og det første til at automatisere opdagelse af lægemidler. Selskabet genererer sine egne data, hvorefter den videre behandling beror på AI-drevet analyse i kombination med kreativitet og ekspertise fra videnskabsfolk i verdensklasse. Det gør det muligt at forkorte den prækliniske udviklingsfase med mindst 75% og derved markant accelerere levering af ​​nye behandlinger til patienter over hele verden.

Robert Ghenchev, Senior Partner i Novo Holdings, siger: ”Exscientia har påvist den værdi, der ligger i at kombinere dyb videnskabelig ekspertise med avanceret teknologisk formåen for markant at accelerere opdagelsen af nye lægemiddelkandidater. Denne investering understreger vores interesse i at støtte selskaber inden for life science-forskning og -innovation samt vores dedikation til området. Vi ser en betydelig mulighed for, at Exscientia kan spille en større rolle i økosystemet inden for opdagelse af nye lægemiddelkandidater, og vi ser frem til at samarbejde med Exscientia-teamet om at realisere denne vision.”

Den nye kapital skal anvendes til at udvide Exscientias eksisterende portefølje og pipeline ved at igangsætte nye projekter, gøre mere modne projekter klar til den kliniske fase samt udbygge AI-biologi som en del af Exscientias full stack-kompetencer. Herudover planlægger virksomheden at fremskynde sin internationale ekspansion, herunder udbygningen af ​​sin tilstedeværelse i USA.

Som en del af aftalen træder Robert Ghenchev ind i selskabets bestyrelse.

Læs mere om investeringen i vedhæftede fil.

Kontakter

Anders Rosendahl, pressemedarbejder, tlf.: 40483766, mail: aro@novo.dk

Vedhæftede filer

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 pct. ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holdingselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og varetager forvaltningen af Novo Nordisk Fondens aktiver.

Novo Holdings er anerkendt som en internationalt førende life science-investorer med fokus på langsigtet værdiskabelse. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i vækstvirksomheder og veletablerede virksomheder inden for life science. Novo Holdings forvalter også en bred portefølje af finansielle aktiver. Læs mere på www.novoholdings.dk.

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings udnævner Christoffer Søderberg til Head of Principal Investments1.9.2020 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Christoffer Søderberg vil som Head of Principal Investments få det overordnede ansvar for at eksekvere Principal Investments’ strategi. Han kommer til at stå i spidsen for et team på flere end 20 investorer, der skal forvalte og vækste den eksisterende investeringsportefølje på mere end 50 mia. kr. i førende life science-virksomheder i Europa og USA. I USA er der foretaget to ansættelser som det første skridt på vejen til at etablere Principal Investments på verdens største og vigtigste healthcare- og life science-marked.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum