Landbrug & Fødevarer

Nordjyske landmænd hjæper til ved affaldsindsamling

Del

Danmarks Naturfredningsforening inviterer hvert år danskerne til at samle affald ind ved den store affaldsindsamling. I år er indsamlingen blevet udskudt på grund af Corona, men til gengæld er der stor lokal opbakning fra de nordjyske landmænd, når indsamlingen starter lørdag den 19. september.

Affald der bliver smidt i naturen og på markerne er et stort problem for landmændene i Nordjylland.

LandboNord vil problemet til livs og derfor er der dømt affaldsindsamling lørdag den 19. september klokken 13. Her vil Landbrug & Fødevarers direktør Anne Arhnung komme forbi for at bakke op om projektet og give en hjælpende hånd med affaldet.

- Landbrugets produktion bliver ramt, når affald bliver smidt langs de danske veje. Affaldet kan skade både de vilde dyr og vores husdyr ganske voldsomt. Det skal vi gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, siger Anne Arhnung, adm.direktør i L&F.

Den nordjyske landboforening har udover affaldsindsamlingen også opsat store affaldsbeholdere langs de nordjyske veje for at undersøge, om det kan mindske affaldet i naturen. Foreningen vil på dagen gøre status og vurdere, om ordningen har været en succes og om den skal fortsætte. 

Det er især aluminiumsdåser, der kan udgøre et stort problem for landmændene. Kommer en dåse f.eks. i en græssnitter, kan mange køer ende med at indtage de farlige metalsplinter. 

- Vi har alle et fælles ansvar, når det kommer til at passe på vores landskab. En enkelt dåse kan virke som et lille problem, men desværre bliver der smidt rigtig meget affald, som skader både dyr, mennesker og naturen som helhed, siger Per Barup, initiativtager og formand for kreds 3 i LandboNord. 

Hvert år samler danskerne affald ind, når Danmarks Naturfredningsforening arrangerer den årlige affaldsindsamling. Sidste år samlede frivillige danskere 156.000 kilo affald, blandt andet 110.000 dåser. 

Derfor har Landbo Nord i år valgt at afholde affaldsindsamling og bakke op om det initiativ, som Danmarks Naturfredningsforening har skabt. 

Billeder

Information om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer
Axelborg, Axeltorv 3
1609 København V

3339 4000https://www.lf.dk/

Indsamlingen af affald foregår lørdag den 19.september kl.13.00 på Aggersundvej 33, Fjerritslev. 

Til arrangementet vil blandt andre direktøren i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, være til stede sammen med initiativtager i LandboNord Per Barup. 

Begge vil være tilgængelig for kommentarer og interview med pressen. 

For mere information og aftaler kontakt Landbrug & Fødevarer på pressetelefon 3339 4520 

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Økologieksporten er næsten fordoblet på fem år – men coronaen giver udfordringer8.12.2020 08:48:27 CETPressemeddelelse

Danmark fastholder sin position som et stærkt økologiland. Eksporttallene fra 2019, som netop er offentliggjort, viser, at eksporten af økologiske varer steg i 2019 og endte med et resultat på tre mia. kroner. Det betyder, at den økologiske eksport er næsten fordoblet på fem år. Verden har dog forandret sig meget i 2020, hvor corona-virus har domineret verdensmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum