BazoomBazoom

Nordjysk kilometersnyd – I denne kommune snydes der næsten med hver 10. bil!

Del

Kilometersnyd finder sted overalt i Danmark, men i Thisted kommune står det ekstra slemt til.

I Danmark er der stor udskiftning på biler hvert eneste år, men med et blomstrende brugtbilsmarked følger også problemer med kilometerfusk.

Jo ældre en bil bliver, jo mindre bliver den værd, men ved at spole kilometertælleren tilbage kan sælger relativt nemt forøge bilens værdi. Denne handling kan koste køberen dyrt for, jo længere bilen har kørt, jo mindre er den nemlig værd.

Hvor står det værst til?

Opslagssiden TjekBil har kigget nærmere på tallene fra mere end 23.593 nummerpladeopslag på personbiler i Region Nordjylland. Den gennemsnitlige kilometerfusk i regionen er 6,7%, hvilket også svarer til det nationale gennemsnit.

Værst står det dog til i Thisted Kommune, hvor hele 9,7% af bilerne viser tegn på kilometerfusk. Dermed ligger Thisted kommune altså et godt stykke over regionens gennemsnit og placerer sig blandt de kommuner i Danmark med mest udbredt kilometersnyd.

Tallet for Thisted kommune er fundet ved at sammenligne synsrapporter for 2.082 biler, hvoraf kilometertallet for 9,7% af bilerne har bevæget sig baglæns.

Frederikshavn kommune er med 5,1% den nordjyske kommune med mindst kilometerfusk. Kigger man i resten af landet, er der dog enkelte kommuner, som Greve og Gentofte kommune, der med henholdsvis 4,2% og 3,8% kilometersfusk er blandt landets laveste.

Ønsker du at se hvorledes det står til i din kommune, kan du få adgang til tallene her.

Sådan sikrer du dig mod at blive snydt

Kilometertal registreres på nuværende tidspunkt kun ved syn, hvilket for brugte bilers vedkommende foregår hvert andet år. Tallene viser dog tydeligt, at jo ældre en bil er, jo større er chancen for at der har været kilometersnyd.

Sælger du en bil videre med et justeret kilometertal - uden at oplyse herom - så er det at betragte som bedrageri, og du risikerer at skulle erstatte købers tab. Dette er uanset om du er bekendt med det eller ej.

Som køber kan du undgå at blive offer for kilometerfusk ved at tjekke bilens synsrapporter. Ved at sammenligne nuværende tal med tidligere dokumenterede tal, kan du konstatere om der er blevet skruet ved bilens kilometertæller.

Står du overfor at skulle købe en brugtbil, så kan det betale sig at slå nummerpladen op og tjekke bilens tidligere synsrapporter inden du skriver under på en slutseddel.

Nøgleord

Billeder

Links

Information om Bazoom

Bazoom
Klostergade 56C
8000 Aarhus

https://heymate.dk/

Følg pressemeddelelser fra Bazoom

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Bazoom

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum