DAVA Foods Denmark A/S

Nordjysk fødevarevirksomhed lancerer et 100 % plantebaseret alternativ til æg

Del

DAVA Foods har udviklet et danskproduceret ægerstatningsprodukt: DAVA No Egg. Produktet er 100 % plantebaseret og baseret på kikærter.

No Egg kan scrambles – nøjagtig ligesom æg
No Egg kan scrambles – nøjagtig ligesom æg

Med lanceringen af det plantebaserede ægerstatningsprodukt No Egg træder DAVA Foods for alvor ind på markedet for plantebaserede fødevarer, der er boomet de seneste år.

Man kan tænke, at det er selvmodsigende, at en fødevarevirksomhed med æg som kerneprodukt lancerer et plantebaseret alternativ, men det udsagn er adm. direktør Ivan Noes uenig i:

Det er en naturlig udvikling, at vi også vil gå plantevejen, fordi efterspørgslen fra forbrugerne er der. Æggene er på ingen måde på vej ud, men vi tilbyder No Egg som alternativ til dem, der lever vegansk, de mennesker som ikke kan tåle æg, og til dem som bare gerne vil spise mere plantebaseret. Så kan forbrugerne selv vurdere, hvad de foretrækker. Vi er lige stolte af begge vores produkter.”

Et eksporteventyr

Nyheden No Egg er allerede blevet taget godt imod i Tyskland, hvor virksomheden har lanceret produktet sammen med en partner. Den succes vil DAVA Foods naturligvis gerne fortsætte i Danmark, og derfor bliver DAVA No Egg lanceret i en 230 g flaske til dansk detailhandel og i en 1 kg flaske til den danske foodservicesektor.

CMO Sune Andersen fortæller: ”Vi ser en opgang i markedet for plantebaserede fødevarer, og flere og flere danskere vil gerne spise mere plantebaseret, for eksempel med en kødfri dag om ugen. Det gælder også på restauranterne, men kokkene kan have svært ved at erstatte æggene. Med DAVA No Egg har vi skabt et fantastisk alternativ til æg, som kan bruges både til madlavning og bagning næsten én til én, fordi det ligesom æg fungerer som bindemiddel og kan bruges i samtlige af de retter, som normalt ville kræve æg.”

Overordnet set er det globale marked for plantebaserede ægerstatningsprodukter i kraftig vækst med hele 127 % CAGR de seneste tre år skriver Good Food Institute.

Kontakter

DAVA Foods
Ivan Noes
Adm. direktør
ino@davafoods.com
+45 2333 4833

Sune Andersen
CMO
suan@davafoods.com
+45 2632 0892

Billeder

No Egg kan scrambles – nøjagtig ligesom æg
No Egg kan scrambles – nøjagtig ligesom æg
Download
Udover at kunne scrambles, kan No Egg også anvendes til madlavning, bagning og dessert
Udover at kunne scrambles, kan No Egg også anvendes til madlavning, bagning og dessert
Download
Download
Download

Information om DAVA Foods Denmark A/S

DAVA Foods Denmark A/S
DAVA Foods Denmark A/SDAVA Foods er markedsleder indenfor friske skalæg. Koncernen har arbejdet med æg i mere end 40 år og producerer mere end 2 millioner æg om året. DAVA Foods’ vision er at inspirere forbrugerne med sunde, sikre og innovative produkter, der er produceret ansvarligt. DAVA Foods’ sortiment omfatter en lang række ægprodukter fra skalæg til proteindrikke af højeste kvalitet og har i 2021 udvidet forretningen til at omfatte en række danske, proteinrige frø, kerner og olier fra eksempelvis hamp og andre plantesorter.