Alexandra Instituttet

Nordic IoT Centre samler kompetencer for IoT-udvikling i Danmark

Del

Stadigt flere danske virksomheder melder sig på banen med IoT-produkter eller ønske om at udvikle deres IoT-kompetencer. For at imødegå den udvikling udarbejder Nordic IoT Centre et samlet overblik over de danske IoT-aktører med mest erfaring, så dansk erhvervsliv kan høste af hinandens erfaringer.

Den første del af partnerkredsen er netop på plads og består af leverandører af IoT-relaterede services og universiteter med fokus på forskning indenfor IoT.

Lær af andre virksomheder med succes

At der allerede er mange virksomheder, der har succes med IoT kan ses ud fra de cases, som partnervirksomhederne præsenterer på Nordic IoT Centres hjemmeside. Her kan andre virksomheder blive inspirerede til selv at gå i gang med IoT i samarbejde med dem, der er bedst egnede til opgaven.

Et eksempel er den intelligente rottefælde, som Prevas har udviklet. Den rapporterer automatisk, når fælden har fanget en rotte og skal tømmes. Derved skal den ikke længere tjekkes dagligt, men blot når den faktisk har fanget en rotte.

En andet eksempel er Develco, der har udviklet en smart city løsning for Frederiksberg kommune, der kan registrere husholdningernes energiforbrug ved hjælp af big data analyser. Det omfatter mere end 1000 gateways, der med trådløs forbindelse til varme- og vandmålere samler forbrugsdata til mere præcis regulering af fjernvarme og vandforsyning. 

Flere partnergrupper på vej

Men udviklingshusene, der professionelt udvikler hardware og software, er kun en del af værdikæden i IoT. Hertil kommer bl.a. netværksoperatørerne, hvilket giver et samlet overblik over trådløs dækning specifikt egnet til IoT. Samtidigt vil der komme oversigter over universiteternes respektive styrkepositioner, mulige innovationsnetværk og klynge organisationer, etc. Dertil kommer en partnergruppe af virksomheder, der har behov for IoT løsninger, så der kan dannes stærk vidensdeling til leverandører og aftagere i IoT markedet. Man kan løbende følge med i partnergruppen på https://nordiciot.dk/partners/

Derved bliver der et samlet sted at få et overblik over, hvor man kan få hjælp til at komme i gang med at skabe værdi med IoT.

Forklaring af IoT:

Internet of Things (IoT) eller tingenes internet skaber dataopsamling og kommunikation så der bygges bro mellem den fysiske og virtuelle verden. Ved at give tingene en tilstedeværelse på internettet skabes der nye forretningsmuligheder, optimeringsmuligheder, energibesparelser og meget  mere. 

Forklaring af Nordic IoT Centre

I november 2017 lancerede FORCE Technology og Alexandra Instituttet et samarbejde om Nordic IoT Centre. Ambitionen med Nordic IoT Centre er at skabe et samlet økosystem for udvikling af IoT bestående af udviklingshuse, EMS-producenter, softwareudviklingshuse samt danske og udenlandske universiteter og GTS-institutter.

Nordic IoT Centre råder desuden over mange testfaciliteter rundt om i Danmark, Norge og Sverige. Her kan virksomhederne få testet deres IoT-produkter og -systemer og dermed sikre at IoT-løsningerne lever op til de internationale lovkrav og standarder, som giver markedsadgang.

Læs mere på www.nordiciot.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet
Alexandra Instituttet
Åbogade 34 · Njalsgade 76, 3. sal
8200 Aarhus N · 2300 København S

+45 70 27 70 12https://alexandra.dk

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, it-sikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

 
 

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

IoT-udviklingen er som en Formel 1-racer uden sikkerhedsudstyr15.6.2020 10:25:57 CESTNyhed

Billigere hardware og billigere kommunikation åbner i øjeblikket op for rapid development. Det gør det nemmere at koble produkter til nettet, men hvis IoT-sikkerheden ikke er på plads, så åbner det også op for et mareridt af hackede produkter. Sådan lyder det fra Gert Læssøe Mikkelsen, leder af Alexandra Instituttets Security Lab, der her kommer med råd til, hvordan man styrker IoT-sikkerheden som producent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum