Dantaxi 4x48 A/S

Nordens største taxi-ladehub skal udfase diesel-taxien i København

Del
Danmarks største ladeoperatør E.ON og taxiselskabet Dantaxi åbner den 11. maj kl. 16:00 Nordens største taxi-ladehub: Danhub – Powered by E.ON. Her kan op til 400 taxier oplade i døgnet, og det dækker en stor del af hovedstadens nuværende behov. Ladehubben giver københavnerne nemmere adgang til el-taxier, og de nye lademuligheder er et stort skridt i retning af en udfasning af Københavns cirka 1.700 diesel-taxier allerede i 2025.

København bliver el-taxi by

For københavnerne bliver det fremover nemmere at praje en fuld opladet el-taxi. De fleste af byens nuværende cirka 300 el-taxier er tilsluttet Dantaxi, og blandt chaufførerne er problemerne med at finde en ledig ladestander efterhånden vokset sig så stort, at kapaciteten på de efterspurgte nul-emissionskøretøjer ikke kan udnyttes fuldt ud. Det forklarer Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg, der har store forventninger til partnerskabet med E.ON, som hun mener, kommer byens borgere til gode:

”Vi har brugt alt for meget spildtid i at jage ledig strøm. Vores vogne cirkulerer ofte længe rundt for at finde en opladningsmulighed. Det går dels ud over kunder, men også de private elbil-ejere, der synes, at el-taxierne efterhånden fylder lige vel meget ved de offentlige ladestanderne. Partnerskabet vil være til stor fordel for københavnerne, nærmiljøet og taxichaufførerne."

Sidste dieseltaxi i garage i 2025

Vibeke Wolfsberg vurderer, at Danhub-konceptet vil betyde et boost i antallet af el-taxier i Danmarks hovedstad, og hun regner med, at Dantaxi kører deres sidste dieselbil i København i garage allerede i 2025:

"Efter ændring i lovgivningen og selvfølgelig Coronakrisen er der, blandt taxivognmænd, et opsparet behov for bilskift. En el-taxi giver flere kunder og lavere driftsomkostninger, men mange har været tilbageholdende netop på grund af manglen på ladestandere. Vurderingen er, at dette initiativ vil være hovedårsagen til, at 200 nye el-taxier kommer på gaden i København inden sommeren 2022, og antallet af dieseltaxier falder tilsvarende. For vores vedkommende kan dielseltaxien i København være forsvundet helt ud af gadebilledet om fire år."

8 gange bedre for miljøet

”En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el. Det er selvfølgelig det vigtigste, men en central sidegevinst er, at vi samtidig bekæmper luftforurening i byerne, når vi får transporten over på el,” forklarer Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON

Nyeste teknologi lynoplader op til 400 taxier i døgnet

"Det er den allernyeste opladeteknologi, som el-taxierne får adgang til. De fem lynladere kan lade op til ti taxier ad gangen. Lynladere er den absolut hurtigste opladning på markedet, og er derfor særligt vigtig for hyrevogne, fordi de ikke holder stille i længere perioder, som privatbiler gør. Lynladerne kan lade op til 300 kW, og derfor vil alle elbiler kunne lade det maximale bilens batteri er gearet til,” understreger Pär Möller fra E.ON.

Åbner den 11. maj kl. 16:00

Dato for den officielle åbning er den 11. maj kl. 16:00, hvor Transportminister Benny Engelbrecht åbner anlægget.

Placeringen Bådehavnsgade 42 i Københavns sydvestkvarter er valgt ud fra den korte afstand til blandt andet Kastrup Lufthavn. Indtil videre er det kun taxier tilsluttet Dantaxi, der kan lade i hubben.

Bliver projektet en succes, planlægger partnerne at etablere flere ladeanlæg i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el.
En taxi kører cirka otte gange så meget som en privatbil – omkring 20 timer i døgnet. Derfor er den miljømæssige gevinst otte gange større, når taxier skifter til el.
Download
Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Download
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON
Download
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON og Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Pär Möller, Head of eMobility Nordic, E.ON og Dantaxis kommercielle direktør Vibeke Wolfsberg
Download

Links

Information om Dantaxi 4x48 A/S

Dantaxi 4x48 A/S
Dantaxi 4x48 A/S
Krogshøjvej 49
2880 Bagsværd

48 48 48 48https://dantaxi.dk/

Om Dantaxi

  • Største taxiselskab – både i Danmark og i København. Selskabet fik sin første el-taxi i 2013.
  • Antallet af el-taxier i selskabet er indenfor det seneste år vokset med 80 % og udgør nu cirka 200. 
  • Et bredt udsnit af elbiler er repræsenteret i Dantaxi. De mest populære el-taxier i selskabet er fra Tesla, Hyundai, Kia og Jaguar.

Om E.ON

  • Gør grøn omstilling lettere – både alene og i partnerskaber med virksomheder
  • Ejer og driver et af Danmarks største ladenetværk med over 1.600 ladepunkter fordelt over hele landet.
  • Har siden 2020 samarbejdet med Dantaxi om projektet Go' Ladestil for taxichauffører med el-taxier.
  • E.ON har i forvejen seks hurtigladere, som er forbeholdt taxi-opladning, som er opsat i samarbejde med Region Hovedstaden, og har som den eneste elbiloperatør produkter målrettet opladning af taxier.
  • Er en del af Europas største privatejede energiselskab E.ON SE med 50 millioner kunder og 78.000 medarbejdere.
  • Har investeret mere end 12 milliarder euro i vedvarende energi gennem de seneste 10 år.

Følg pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dantaxi 4x48 A/S

Drop løbehjulet hvis promillen er for høj10.7.2022 20:09:58 CEST | Pressemeddelelse

Samarbejdet mellem Dantaxi og TIER udvides. Sommer og sol er for mange lig med fest og socialt samvær samt et glas eller to med familie og venner. Men bliver promillen for høj, skal man holde sig fra løbehjul og i stedet vælge taxi til hjemkørslen. Det mener TIER Mobility og Dantaxi, der råder over hhv. 800 el-løbehjul og 1.000 taxier i København og på Frederiksberg. Tiltaget mellem de tohjulede og de firhjulede hilses velkommen på Rådhuset.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum