World Animal Protection Danmark

Nordens sidste delfinarium lukker

Del

Delfinshows bliver fortid i Norden, hvor man i Sverige har valgt at stoppe med at fremvise delfiner som underholdning.

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection

Den svenske dyrepark Kolmården vil stoppe med at fremvise delfiner i fangenskab. Udmeldingen kommer efter dyrebeskyttelsesorganisationer i årevis har kæmpet for at stoppe delfinshowene.

”Delfiner er blevet brugt som underholdning i Kolmården i årtier. Delfiner er yderst intelligente vilde dyr, der ikke trives i fangenskab, og det er derfor værd at fejre, at zoo’en nu vil stoppe med at udnytte de 12 delfiner, der i dag lever der,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Når Kolmården har fundet et nyt hjem til deres delfiner, vil der ikke længere være nogen delfinarier i Sverige. Dermed kan de føjes til den efterhånden lange liste over lande, hvor det er slut med underholdning med delfiner og andre hvaler i fangenskab. Senest har Frankrig ved lov besluttet at udfase delfinunderholdning inden for de næste fem år.

Delfiner i fangenskab er ikke artsbevarelse

Kolmården har udtalt, at de i stedet for delfinshowene nu i stedet vil fokusere på projekter med artsbevarelse.

”Det opfatter vi som en anerkendelse af det, vi hele tiden har fremført: Nemlig at det ikke har noget med artsbevarelse at gøre at holde disse havpattedyr i fangenskab. Delfiner i fangenskab tjener udelukkende til at underholde besøgende og skabe indtjening,” fastslår Stephanie Kruuse Klausen.

Endnu har Kolmården ikke fremlagt en tidsplan for, hvornår de lukker delfinariet, men har sagt, at de undersøger mulighederne for at finde et nyt hjem til delfinerne så hurtigt som muligt.

”De 12 delfiner hos Kolmården har allerede lidt hele eller store dele af deres liv i fangenskab. Naturligvis vil intet indhegnet område kunne leve op til dyrenes sande hjem i det åbne hav, men fordi Kolmårdens delfiner kun har levet i fangenskab, kan de desværre ikke klare sig selv i naturen. Men i et havreservat vil de få mulighed for at leve i så naturlige omgivelser som muligt,” siger Stephanie Kruuse Klausen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: World Animal Protection
Foto: World Animal Protection
Download

Information om World Animal Protection Danmark

World Animal Protection Danmark
World Animal Protection Danmark
Amagertorv 29, 2.
1160 København K

https://www.worldanimalprotection.dk/

World Animal Protection er en global dyrebeskyttelsesorganisation med kontorer i 12 lande.

Alene i Danmark har World Animal Protection over 50.000 faste støtter og 120.000 følgere på FacebookI over 50 år har organisationen ydet førstehjælp til dyr i katastrofeområder, og dyr i hele verden har nydt godt af World Animal Protections støtter. Dyrebeskyttelsesarbejdet udføres primært på baggrund af private donationer.

Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum