Midtjysk Boligselskab

Nordens bedste boligområde ligger i Skanderborg

Del

Det mener juryen ved NBO Housing Award. Torsdag d. 8. september blev boligområdet Højvangen nemlig kåret som vinder af konkurrencen Nordens Bedste Boligområde.

Højvangen i Skanderborg har gennemgået en stor forvandling de seneste år. Tidligere kæmpede Højvangen med voksende kriminalitet, og fra 2013 – 2015 fremgik boligområdet på listen over udsatte boligområder. Men efter gennemgribende renoveringer, som snart når sin afslutning, og en større boligsocial helhedsplan emmer boligområdet i dag af liv mellem opgangene samt et kæmpemæssigt fællesskab og sammenhold på tværs af beboerne.


Boligområdet Højvangen favner både Midtjysk Boligselskabs og Skanderborg Andelsboligforenings boliger i området og forvandlingen har haft en kolossal betydning for boligområdets beboere.


”Man mærker tydeligt et meget stærkt beboerfællesskab, når man besøger Højvangen i dag. Jeg har været så heldig at følge den udvikling, som området har gennemgået de sidste 10 år, og det er virkelig et af de gode eksempler på, hvordan man kan forandre et område med beboerinddragelse, boligsociale aktiviteter og afgørende fysiske forandringer”, udtaler Anita Dideriksen, som er forretningsfører i Boligkontoret Danmark, der administrerer Midtjysk Boligselskab.

En kæmpe og prestigefyldt hæder

Forvandlingen af Højvangen er heller ikke gået omverdenens næse forbi, og torsdag d. 8. september blev boligområdet udråbt som vinder af konkurrencen Nordens Bedste Boligområde. En pris der uddeles af NBO Nordic Housing og hvor fem kandidater fra henholdsvis Danmark, Finland, Sverige, Norge og Island i sidste ende kæmper om den prestigefyldte hæder.


”Vi er super glade for prisen, og jeg er utrolig stolt af den måde, området har udviklet sig fra et udsat boligområde til et område med høj trivsel, og hvor folk er rigtig glade for at bo. Vi har gjort rigtig meget for fællesskabet med blandt andet cafe hver onsdag, krea-aften om torsdagen og fællesspisning en gang om måneden og det er med til at bringe folk sammen”, fortæller Maiken Koch Poulsen, der er afdelingsbestyrelsesformand i boligafdelingen Poul La Cours vej, og som er en del af området Højvangen.

Hun er heller ikke i tvivl om, at Højvangen kan noget helt særligt som boligområde.


”En af årsagerne til den positive udvikling, tror jeg handler om, at vi har været gode til at holde fast og vise at man vil de ting, der bliver sat i gang. Det har boligselskabet og kommunen også vist med deres støtte, og det har haft en rigtig stor betydning”, fortæller hun.

En boligsocial helhedsplan der bærer frugt

Charlotte Strandgaard, der er projektleder i den boligsociale helhedsplan Fælles om Højvangen, er også meget begejstret for den fine hæder.


"I Højvangen er vi naturligvis utroligt glade og stolte over, at en langsigtet strategisk og målrettet boligsocial indsats bærer frugt. Det er en kæmpe cadeau til beboerne i Højvangen. Det er dem, der bærer fællesskabet og dem, der hver dag gør noget for hinanden. Det gør Højvangen til et særligt sted at leve", konstaterer Charlotte Strandgaard, projektleder i Fælles om Højvangen.


Fælles om Højvangen har til formål at styrke de positive forandringer, der er sket i boligområdet igennem de seneste år. Helhedsplanen arbejder for at sikre, at Højvangen er et trygt område, hvor alle bidrager med det, de kan til glæde for området. Fælles om Højvangen er et samarbejde mellem Midtjysk Boligselskab, Skanderborg Andelsboligforening, Skanderborg Kommune og Landsbyggefonden. Det boligsociale team arbejder tæt sammen med afdelingsbestyrelser, kommunale samarbejdspartnere samt beboere i området.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Midtjysk Boligselskab

Midtjysk BoligselskabMidtjysk Boligselskab er et alment boligselskab med over 2.200 lejeboliger fordelt på 80 boligafdelinger i hele Øst- og Midtjylland.

Midtjysk Boligselskab administreres af Boligkontoret Danmark, der som en foreningsbaseret nonprofitorganisation leverer administration, rådgivning og serviceydelser til mere end 30.000 lejeboliger landet over for både boligselskaber og kommuner.

Følg pressemeddelelser fra Midtjysk Boligselskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.