Halsnæs Kommune

Nordea-fonden støtter SFO-projekter i Halsnæs

Del

Fælles grejbank og inspirerende udearealer til børn med autisme bliver nu gjort virkelige med midler fra Nordea-fonden. Støtten styrker elevernes mulighed for et aktivt udeliv uanset forudsætninger.

SFO'erne i Halsnæs kan bl.a. glæde sig til en fælles grejbank med udstyr til et aktivt udeliv.
SFO'erne i Halsnæs kan bl.a. glæde sig til en fælles grejbank med udstyr til et aktivt udeliv.

Tirsdag morgen var ekstra sjov på Ølsted Skole i Halsnæs Kommune. Her fik børnene i skolens SFO nemlig at vide, at de snart kan boltre sig med en masse nye legeredskaber.

Nordea-fonden har nemlig besluttet at tildele 100.000 kroner til en grejbank, som SFO’erne i Halsnæs Kommune kan dele mellem sig til fælles glæde og gavn. Børnene kommer bl.a. til at kunne prøve bueskydning, nerfgames, rappelling, mountainbiking og rollespil.

Grejbanken er et ud af 74 godkendte projekter i fondspuljen ”Mere udeliv i SFO og klub”, og det giver god mening at styrke netop et aktivt udeliv blandt børnene, mener formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud Helge Friis, der var med til afsløringen på Ølsted Skole.

”I Halsnæs har vi skønne omgivelser, som kan opleves på mange måder – og det starter med, at vi inspirerer vores børn til at komme udenfor. Det får børnene i vores SFO’er nu mulighed for med grejbanken, hvor de kan prøve nye, sjove aktiviteter af og forhåbentlig blive inspireret til at være aktive på nye måder. Når de så har prøvet grejet af, inviterer vi dem til en festival, hvor de kan mødes på tværs af skolerne, så fællesskabet også er tænkt med. Det er et rigtig spændende projekt, og derfor er jeg også glad for, at Nordea-fonden har besluttet at afsætte midlerne til, at vi kan føre det ud i livet,” siger Helge Friis.

Gå på tryg opdagelse på legepladsen

Også Magleblik Skoles SFO og klub har fået bevilget 500.000 kroner fra Nordea-fonden. Pengene skal gå til et særskilt projekt med et autismevenligt udeområde og legemiljø, der inviterer til udeliv og bevægelse blandt både almenklasserne i 4.-6. klasse, inklusionsgruppeordningen og autismeklasserækken Basen.

Med det fælles udeareal får klubben og Basen en neutral ramme, hvor børnene ikke skal ”gå ind til hinanden”, men kan mødes i det fri med højere til loftet, mindre larm og mulighed for at være aktiv eller stille deltager.

”Vi skal kunne rumme og aktivere alle elever på bedste vis i vores skoler – både i skoletiden og når de har fri og går i SFO eller klub. Der kan de traditionelle rammer i en skolegård godt være en stor mundfuld, hvis man har udfordringer med autisme. Med de nye rammer på Magleblik Skole kan vi tilbyde et trygt udendørs læringsmiljø til denne gruppe elever, samtidig med at det giver nye muligheder for at bringe eleverne sammen på tværs af klasserne, også når det er blevet klubtid,” siger Helge Friis.

Den autismevenlige legeplads består af tydeligt opdelte zoner, hvor eleverne inspireres til at gå på tryg opdagelse, sidde for sig selv – eller være sammen med andre.

I alt har Nordea-fonden modtaget 183 ansøgninger til puljen ”Mere udeliv i SFO og klub”, hvoraf der er bevilget midler til 74 projekter. Der er i alt 31,8 mio. kroner i puljen.

Nøgleord

Kontakter

Helge Friis
Formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud i Halsnæs Kommune
Telefon: 21 65 69 05

Pernille Mikkelsen Holm
Konsulent, Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune
Telefon: 61 24 55 17

Billeder

SFO'erne i Halsnæs kan bl.a. glæde sig til en fælles grejbank med udstyr til et aktivt udeliv.
SFO'erne i Halsnæs kan bl.a. glæde sig til en fælles grejbank med udstyr til et aktivt udeliv.
Download

Information om Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune
Halsnæs Kommune
Rådhuspladsen 1
3300 Frederiksværk

+45 47 78 40 00https://halsnaes.dk/

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!