UNICEF Danmark

Nødhjælp på vej fra Nordhavn til Cyklon-ramte børn i Mozambique

Del

50 ton nødhjælp bliver netop nu sendt fra UNICEFs Verdenslager i Nordhavn til de nødstedte efter cyklonen Idai. I Mozambique, Zimbabwe og Malawi er 1,5 millioner mennesker berørt – halvdelen af dem er børn. Mange er uden adgang til rent drikke vand, og det får FN’s Børneorganisation til at frygte koleraudbrud, fordi sygdommen spreder sig hurtigt gennem forurenet vand. Derfor indeholder nødhjælpsforsendelserne vandrensningsudstyr, sæbe og andre hygiejneartikler, der skal til for at beskytte mod smitten.
”Infrastrukturen er ødelagt mange steder i de berørte lande, men UNICEF har udsendt eksperter i nødhjælpslogistik, og de skal nok få nødhjælpen ud til de berørte,” siger Line Grove Hermansen, der er Kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark.
Desværre er det næppe muligt at beskytte alle børn mod diarresygdomme, og derfor indeholder nødhjælpen også væskedrop og andet udstyr, der kan redde livet for dem, der bliver smittet.

For mere information og interview, kontakt Susan Knorrenborg, presseansvarlig UNICEF Danmark på 29891915.

Foto fra pakningen er vedhæftet.

Nøgleord

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
UNICEF Danmark
Marmorvej 51
2100 København Ø

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Nedbrud i Venezuelas elforsyning sætter drikkevandsforsyningen i fare8.4.2019 13:19:23 CESTPressemeddelelse

I den senere tid har Venezuela gang på gang oplevet nedbrud i sin elforsyning. Det udgør en stor risiko for folkesundheden i landet. Udover, at de presser sundhedsvæsnet, der flere steder må forlade sig på generatorer, er det et stort problem for vandinfrastrukturen, der er afhængig af el til pumper og rensningsanlæg. Det betyder, at folk fristes til at drikke forurenet vand, som kan give diarresygdomme. ”Vi ser en nedsmeltning af det Venezuelanske samfund i flere tempi. Risikoen for spredning af diarresygdomme er høj, og i et samfund, der i forvejen er i krise, bliver det vanskeligere at stoppe smitten og behandle ofrene,” siger Line Grove Hermansen, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark. ”Det kan ende som en tragedie i tragedien.” UNICEF har allerede uddelt generatorer til den pressede sundhedssektor, ligesom der i øjeblikket distribueres vandrensningstabletter og saltopløsninger, der skal til for at behandle børn, der bliver ramt af dehydrering f.eks. i forbindelse med diarresygdo

Venezuelas migrantkrise værre end forventet - 4,9 millioner får behov for hjælp4.4.2019 09:02:43 CESTPressemeddelelse

Situationen i Venezuela har udviklet sig så voldsomt, at UNICEF nu må opjustere sit estimat af, hvor mange børn, der har behov for hjælp fra det internationale samfund. Mens en halv million migrantbørn fra Venezuela i dag har behov for basal beskyttelse, forventes tallet at stige til 1,1 million i 2019. Krisen i Venezuela betyder, at i alt 4,9 millioner mennesker i latin- og sydamerikanske som Brasilien, Colombia, Ecuador, Panama og Peru har behov for hjælp i år. ”Især børnene er meget udsatte for vold og overgreb,” siger Line Grove Hermansen, der er kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark. ”Mange rejser alene, de er alt for lette ofre for voksne, der vil udnytte dem.” Problemet er, at flere af nabolandene er begyndt at få nok af de mange tilstrømmende. De mange migranter presser alle systemer i værtslandene til det yderste. ”Når der pludselig kommer flere hundredtusinder mennesker til, er det svært at undgå, at de lokale oplever forringelser i sundhedsvæsnet og uddannelsessystemerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum