Balance Danmark

Nej til lån i yderområder? Danskerne kan nu fortælle deres historie

Del

Erhvervsministeriet vil undersøge, om det er postnummeret, der afgør, om borgere og erhverv får nej til et lån. Vi skal have alle historier på bordet, lyder det fra Balance Danmark.

Er der danskere, der får nej til et lån udelukkende på grund af boligens beliggenhed i et tyndt befolket område? Ja, viser flere historier, som Balance Danmark er i besiddelse af. Og det skader udviklingen i store dele af landet, siger Kim Ruberg, formand i Balance Danmark.

”Det er naturligvis katastrofalt for et område, hvis ingen borgere eller erhverv kan låne penge til at købe eller renovere bolig. Det fører jo til en afvikling af de områder, der bliver sortlistet, i stedet for en god og naturlig udvikling. Derfor glæder vi os også over, at erhvervsminister Simon Kollerup nu vil undersøge problemet nærmere.”

Til TV2 Fyn siger Simon Kollerup, at problemet starter med mørketal, fordi bankerne ikke har tal, der viser problemets omfang.

”I første omgang skal vi derfor have danskerne i tale. Vi skal snakke med alle dem, som måske godt kan låne penge i banken, men som ikke må købe drømmeboligen på grund af dens beliggenhed,” siger ministeren til TV2 Fyn.

Den opfordring til danskerne bakker Balance Danmark helt op om. Historierne skal på bordet nu, så vi efterfølgende kan tage fat på problemet politisk.

”Det kan sagtens være, at det viser sig, at vi ikke kan løse det her problem inden for det nuværende realkreditsystem. Og så må vi tænke i alternativer. Men problemet skal løses, for det skal ikke være det finansielle system, der giver dødsstødet til gamle landsbyer og landdistrikter, hvor danskerne gerne vil købe en bolig eller energirenovere huset,” siger Kim Ruberg.

Han peger også på, at et nej til lån i bestemte områder rammer de erhvervsdrivende hårdt.

”I Balance Danmark er vores vision at skabe lige vilkår for at kunne bo, leve og drive virksomhed i hele Danmark. Skal den vision blive til virkelighed, kræver det flere forskellige indsatser og et grundlæggende centraliseringsstop. Men afgørende for, at visionen bliver til virkelighed, er altså, at finansieringen er på plads. Ikke bare for hr. og fru Jensen, der vil købe et hus, men også for den erhvervsdrivende, der vil udvide produktionen eller starte en helt ny virksomhed og dermed skabe flere gode arbejdspladser, som kommer hele landet til gode,” siger Kim Ruberg og tilføjer.

”Som realkreditten virker i dag, er det tvivlsomt, om Danfoss i Nordby på Als, Grundfos i Bjerringbro, LEGO i Billund, Vestas i Lem og mange andre store danske virksomheder ville have haft en chance for at komme i gang. Og tænk, hvilket fattigt Danmark vi så havde haft. For vores egen skyld er vi nødt til at løse dette problem.”

Borgere, der har oplevet problemer med at få lån til bolig eller erhverv på grund af postnummeret eller boligens beliggenhed, kan skrive til Balance Danmark, som samler historierne og sender dem videre til erhvervsministeren.

Kontakter

Martin Ø. Carstensen
Chef for Politik og Kommunikation
Tlf.: 23 71 00 43
Mail: mac@balance-danmark.dk

Billeder

Information om Balance Danmark

Balance Danmark
Balance Danmark
Degnemosen 1
8740 Brædstrup

+45 91 89 80 90http://www.balance-danmark.dk

Balance Danmark er en partipolitisk uafhængig organisation, der kæmper for et Danmark i geografisk balance.

Balance Danmark er det tidligere Danmark på Vippen sammenlagt med det tidligere Staten i hele Danmark. Det kan du læse mere om her.


Følg pressemeddelelser fra Balance Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Balance Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum