Finansforbundet

Nedslidning er et problem – men løsningen skal være holdbar

Del

Nedslidning er et samfundsproblem, som selvfølgelig skal løses, for mennesker skal ikke blive syge af at passe deres arbejde. Løsningen kræver en holdbar model hele vejen rundt – også når det kommer til finansieringen, mener Finansforbundet

Sideindhold

Regeringen har gennem længere tid arbejdet på den plan, der skal sikre særligt nedslidte muligheden for at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Udspillet om tidligere pension er netop er præsenteret.

’Det er på mange måder et rigtigt og sympatisk projekt, fordi nedslidning er et problem, som vi skal tage hånd om som samfund – og er man nedslidt efter et langt arbejdsliv, skal man selvfølgelig have mulighed for at træde ud af arbejdsmarkedet’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, og forsætter:

’Løsningen er dog langt fra nem, for nedslidning har mange ansigter og kommer i mange former – og afhænger ikke kun af fysisk belastning og antal år på arbejdsmarkedet. Derfor er der også brug for at tage hårdere fat om årsagen og det bagvedliggende problem. Fremtiden kræver, at vi arbejder anderledes og mere holdbart, for vi skal selvfølgelig ikke acceptere nedslidning som præmis for et arbejdsliv. Vi skal diskutere holdbarhed i stedet for nedslidning, hvis vi skal sikre et bæredygtigt arbejdsmarked på længere sigt’

Regeringens udspil indeholder som finansiering af ydelsen en særbeskatning af den finansielle sektor på en særlig selskabsskat på virksomhedernes overskud.

’Særbeskatning af finanssektoren er langt fra den gratis omgang, det nogle steder bliver fremstillet. Finanssektoren bidrager allerede og meget gerne til fællesskabet. Omkostninger ender et sted, og derfor er en særskat vil konsekvenser for et samfund, der jo i sagens natur har brug for arbejdspladser og vækst for netop at finansiere velfærd – som f.eks. pension. Særskatten kommer til at koste, og det har det desværre meget ofte med at blive på medarbejdere og arbejdspladser’, siger Kent Petersen.

Nøgleord

Kontakter

Kristian Lind, kl@finansforbundet.dk, 61204214

Information om Finansforbundet

Finansforbundet
Finansforbundet
Applebys Plads 5, Postboks 1960
1411 København K

32 96 46 00https://www.finansforbundet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Finansforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finansforbundet

Markant ja til ny overenskomst i finanssektoren31.3.2020 13:28:21 CESTPressemeddelelse

Med 94 pct. af stemmerne har Finansforbundets medlemmer sagt markant ja til ny overenskomst ved den netop afsluttede urafstemning, hvor lige under 71 pct. af de stemmeberettigede benyttede sig af muligheden for at stemme. Dermed er overenskomsten på plads i finanssektoren pr. 1. april. ’Jeg er meget glad for, at så mange har bakket op om resultatet og givet deres mening til kende i en helt ekstraordinær tid’, siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum