RealMæglerne

Nedslag i prisen styrtdykker

Del

Det er godt at være boligsælger lige nu. I januar 2021 var det gennemsnitlige nedslag i prisen for villaer og rækkehuse blot 2,5 %, mens det for ejerlejligheder var 1,6 % og for fritidsboliger var 3 %. – Det er Corona-effekten, som har sendt efterspørgslen og priserne i vejret, og boliger handles til udbudsprisen, siger adm. direktør i stor ejendomsmæglerkæde.

* Se udviklingen i GNS nedslag i prisen i din region i vedhæftede grafer

Hvis du går rundt og overvejer at sælge huset, lejligheden eller fritidsboligen, er det måske nu, du skal reagere på den aktuelle udvikling i boligmarkedet: nedslag i prisen styrtdykker, de gennemsnitlige m2-priser stiger, og salgstiden falder.

– Det er svært at pege på et bedre tidspunkt at sælge på end nu, og det gælder for hele landet, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne med over 100 ejendomsmæglerbutikker i hele Danmark.

Solgt 53 % flere boliger i januar

Beregninger fra RealMæglerne på baggrund af data for Boligsiden.dk viser, at det gennemsnitlige nedslag i prisen i forbindelse med bolighandler bevæger sig kraftigt imod et stort, rundt nul.

I januar 2021 fortsatte boligmarkedet således takterne fra 2020, og salget af boliger tog nye højder. Alene hos RealMæglerne blev der solgt 53 % flere boliger i januar 2021 end i januar 2020.

Samtidig er det gennemsnitlige nedslag i prisen for alle boligtyper nu presset helt i bund, fordi efterspørgslen på boliger fra køberne er enorm:

GNS. nedslag i prisen - DK

 

Jan-2019

Jan-2020

Jan-2021

Villaer & Rækkehuse

3,8 %

3,7 %

2,5 %

Ejerlejligheder

3,0 %

2,6 %

1,6 %

Fritidsboliger

6,3 %

5,3 %

3,0 %

Kilde: Boligsiden.dk

– Du kan godt tale om en Corona-effekt. Sommerhusene lagde for, og allerede ved udgangen af april 2020 kunne vi se, at det gennemsnitlige nedslag i prisen begyndte sit dyk. Henne i juni 2020 kom huse og ejerlejligheder med, og 2. halvdel af 2020 var generelt et rødglædende år på boligmarkedet, hvor alle pludselig var i markedet for at handle bolig, forklarer Preben Merrild Angelo.

Boligmarkedet blomstrede

Med ”Corona-effekt” mener han, at der aldrig i nyere historie i Danmark er set et tilsvarende år på boligmarkedet. Samfundet nedlukkes i marts 2020, og pandemien medfører en række restriktioner, som får vismænd og økonomer til at spå om fald i boligpriser og fald i salg af boliger.

Men der skete det stik modsatte.

– Corona var kraftigt medvirkende til, at der blev sat skub i boligmarkedet. Alle omvæltningerne i vores hverdag fik mere eller mindre betydning for en række til- og fravalg. Herunder også for vores boligsituation. Fx blev alle sommerhuse jo pludselig revet ned fra hylderne, fordi sommerhuset som ”fristed” fik en helt ny betydning i det nye samfundsperspektiv, siger Preben Merrild Angelo.

Mens nedslag i prisen fortsætter med at falde, mener han, at boligejerne kan forvente prisstigninger i niveauet 3 % i løbet af 2021. Lokalt kan prisstigningerne være mange, mange gange højere.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om RealMæglerne

RealMæglerne
RealMæglerne
Stenmosevej 15
2620 Albertslund

3634 0800http://www.realmaeglerne.dk

RealMæglerne A/S er en fri og uafhængig ejendomsmæglerkæde, som blev grundlagt i 1988. Med sine 105 butikker i hele Danmark - og flere på vej - er RealMæglerne i dag blandt de største ejendomsmæglerkæder i landet.

Vidste du, at RealMæglerne planter to træer i RealMægler Folkeskoven for hver bolighandel i kæden - ét træ for køber og ét træ for sælger.

Læs mere her: RealMægler Folkeskoven

Boliger og byggeri står ifølge Energistyrelsen for 40 procent af energiforbruget i Danmark, og en stor del af CO2-udslippet er dermed relateret til produktion af varme og energi i boliger.

Med klimaberegneren ønsker RealMæglerne at inspirere boligejerne til at vælge de rigtige løsninger, når de energiforbedrer boligen. Vi kalder det: Sammen om et bedre klima

Følg pressemeddelelser fra RealMæglerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra RealMæglerne

Boligmarkedet amok: Omvendt oktober29.10.2020 11:39:56 CETPressemeddelelse

RealMæglernes BoligBarometer / Oktober (baseret på mere end 100 butikkers landsdækkende salgstal) viser, at salget af boliger er steget med 39 procent i kæden ift. oktober 2019. – Normalvis vil boligsalget i Danmark begynde at falde fra oktober og hen imod december og januar, hvor der ikke sker ret meget. Men i år er det ’Omvendt oktober’ for vores vedkommende, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum