UNICEF Danmark

Nedbrud i Venezuelas elforsyning sætter drikkevandsforsyningen i fare

Del

I den senere tid har Venezuela gang på gang oplevet nedbrud i sin elforsyning. Det udgør en stor risiko for folkesundheden i landet. Udover, at de presser sundhedsvæsnet, der flere steder må forlade sig på generatorer, er det et stort problem for vandinfrastrukturen, der er afhængig af el til pumper og rensningsanlæg. Det betyder, at folk fristes til at drikke forurenet vand, som kan give diarresygdomme.

”Vi ser en nedsmeltning af det Venezuelanske samfund i flere tempi. Risikoen for spredning af diarresygdomme er høj, og i et samfund, der i forvejen er i krise, bliver det vanskeligere at stoppe smitten og behandle ofrene,” siger Line Grove Hermansen, kommunikationsdirektør i UNICEF Danmark. ”Det kan ende som en tragedie i tragedien.”

UNICEF har allerede uddelt generatorer til den pressede sundhedssektor, ligesom der i øjeblikket distribueres vandrensningstabletter og saltopløsninger, der skal til for at behandle børn, der bliver ramt af dehydrering f.eks. i forbindelse med diarresygdomme. Herudover opsættes vandtanke på strategisk vigtige steder, så man vil kunne klare sig et stykke tid, hvis strømmen forsvinder igen.

”Især børnene er meget sårbare, når adgangen til rent drikkevand forsvinder. Hundrede tusinder lider af underernæring, og så kan bakterier, der spreder sig med forurenet vand, rigtig få fat,” siger Line Grove Hermansen, og peger på, at UNICEF sammen med sine partnere har behandlet underernærede børn.  

En del af arbejdet med at holde børnene sunde gennem krisen foregår via radiospots. Det er en af de mest effektive veje til at få budskaber helt ud i de fjerneste afkroge af landet.

”Folk skal vide, at de skal holde sig fra at drikke ubehandlet vand fra kilder de ikke ved er sikre. Samtidig har vi brug for lokale øjne til at spotte syge børn, så de kan komme i behandling hurtigt, siger Line Grove Hermansen.

Så sent som sidste uge meldte UNICEF ud, at migrantstrømmene ud af Venezuela er voksende. 4,9 millioner mennesker forventes at få behov for humanitær hjælp i Venezuelas nabolande. Oven i det skal lægges behovet for hjælp i selve landet.

Line Grove Hermansen stiller gerne op til interview. Kontakt os på 29891915

Nøgleord

Information om UNICEF Danmark

UNICEF Danmark
Rentemestervej 62
2200 København NV

https://www.unicef.dk/

Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum